ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5548
    Dolar
  • Euro
    34,9228
    Euro
  • Altın
    2.443,030
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/35°
    ADANA
  • ANKARA
    15/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
1 Mayıs 2022 Pazar - 16:48

CHP İzmir'de bayramlaşma töreni....

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Bayramın buruk yaşanmasının, vatandaşlarımızın sevdiklerinden ayrı kalmasının, yeni zamlar ve hayat pahalılığı nedeniyle oluşan endişenin tek bir sebebi var. O da saray iktidarıdır" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de "Ekonomik, siyasal, sosyal demokrasi bizim en doğal hakkımız. Bunu söke söke alacağız" dedi.

CHP İzmir de bayramlaşma töreni....

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanlığı'nın Alsancak'taki hizmet binasında düzenlenen bayramlaşma törenine CHP İzmir il Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra ilçe belediye başkanları, CHP İzmir milletvekilleri ve partililer katıldı.

"YÜZ BİNLERCE İNSAN BAYRAMA ELEKTRİKLERİ KESİK GİRİYOR"

Bayramlaşma töreninin ardından konuşan İl Başkanı Deniz Yücel AK Parti hükümetini eleştirdi. Yücel şunları söyledi:

"Halkımız bu bayramda birçok duyguyu yaşayamayacak, belki sevdiklerinden ayrı kalacak. Anneler babalar ekonomik koşullar nedeniyle evlatları için gönüllerince alışveriş yapamamanın burukluğunu yaşayacaklar. Bayramın buruk yaşanmasının, vatandaşlarımızın sevdiklerinden ayrı kalmasının, insanlarımızın bayram sonrasında gelecek yeni zamlar ve hayat pahalılığı nedeniyle endişe içinde olmasının, tek bir sebebi var. O sebep, kendisinden başkasını düşünmeyen, yandaşlarını vatandaşa, şahsi çıkarlarını ülkenin geleceğine tercih eden saray iktidarıdır. Bu bayrama milyonlarca insanımız evlerinin elektrikleri kesik olarak girecek. Bu bayramda yüz binlerce üniversite öğrencimiz otobüs ve uçak ücretlerindeki fahiş zamlar sebebiyle, ailelerinin yanına gidemeyerek, sevdiklerinden ayrı bir bayram geçirecek. Evet, AKP iktidarı ve tek adam yönetimi ne elektriği kesik vatandaşın karanlığının ne de öğrencilerimizin bu bayramda mahkum edildiği yalnızlığın acısını anlayamaz. Onlar anlayamaz ama Cumhuriyet Halk Partisi halkının çektiği acıları paylaşmaya ve o acılara merhem olmaya kararlıdır.

"ÖNCE TÜRKİYE, ÖNCE HALK"

Bayram öncesi sadece İzmir’de elektriği kesilen onlarca ailemize ulaştık. Dertlerine derman olmak, onları karanlıktan kurtarmak için çalıştık. Gençlik kollarımızın başlattığı “Askıda Bilet Var” kampanyasıyla yüzlerce öğrencimizi bağışçılar sayesinde ailelerine kavuşturduk. Bu ülkeyi yönetmeye talip iki farklı zihniyet var. Bunlardan biri 'Önce Ben ve Yandaşlarım” diyen Saray zihniyeti, diğeri ise 'Önce Türkiye, Önce Halk' diyen Millet iktidarı zihniyeti. Gezi direnişi üzerinden, bayram öncesi yine bir kutuplaşma yaratıldı. Sarayın, siyaseten mahkum ederek, kin güderek, mahkemeleri baskı altına aldığı bir yargılamayla, sadece Osman Kavala ve yanındaki 7 kişi değil, Geziye katılan herkes cezalandırılmıştır. Halkımız ile birlikte aydınlık, güzel yarınlara yürüyor, 20 yıllık karanlığı geride bırakmaya hazırlanıyoruz."

SOYER'DEN GEZİ PARKI DAVASI'NDAKİ MAHKUMİYET KARARLARINA TEPKİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise şöyle konuştu:

"Bugün 1 Mayıs. Aynı zamanda işçinin ve emekçinin bayramı. Dünyayı sırtına almış, yüklenmiş üretenlerin bayramı. İlk önce işçilerimizin ve emekçilerimizin bayramını kutluyorum. Ramazan Bayramımızı da kutluyorum. Kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir'in 100. yılına doğru gittiğimiz bir yılın içindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Cumhuriyetin 2. yüzyılını demokrasi ile taçlandırmaktan söz ediyor ve bunu hedefimiz olarak ortaya koyuyor. Çünkü demokrasi olmadığı taktirde sadece refahı bu ülkedeki çok dar bir grup insan paylaşıyor. Büyük kitleler yoksullukla boğuşuyor. Bu yoksulluk her gün enflasyon ve hayat pahalılığı ile dayanılmaz hale geliyor. Bunun sebebi demokrasinin eksikliği. Demokrasi olmadığı için 4.5 yılla casusluktan yargılanan bir insan beraat ettiği gün ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yüz yüze kalabiliyor. Yine demokrasi olmadığı için. Ekonomik, siyasal, sosyal demokrasi bizim en doğal hakkımız. Bunu söke söke alacağız ve hep beraber kuracağız. O gün her günümüzü bir bayram huzuru ve coşkusuyla yaşayacağız. Bu memleketin güzel insanları bunu hak ediyor."

 
İzmir'de korkunç kaza!
 
Başkan Soyer'den bayram mesajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den Konak Meydanı'nda iftar...
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından Konak Meydanı'nda iftar programı düzenlendi.
CHP’li Sertel’den şehit ailelerine bayram ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’de şehit Polis Komiser Abdullah ...
İYİ Parti'den Babacan ve altılı masa açıklaması: "HİÇBİR ÇATLAK YOK"
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, DEVA Partisi Başkanı ...
 
Kılıçdaroğlu: Koşa, koşa katille kucaklaşmaya gitti!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan Kralı Selman bin ...
CHP İzmir'de yönetim toplandı... O İSİM İHRAÇ EDİLİYOR!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. ...
CHP'li Murat Bakan: "Yangın sezonu tüm yıla yayılmalı"
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 1 Mayıs-1 Kasım arası olarak kabul ...
 
AK Partili Sürekli'den sağlık çalışanlarıyla sahur...
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Selçuk, Balçova, Güzelbahçe ...
Aytun Çıray'dan flaş Hulusi Akar iddiası!
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ...
Selçuk'ta "Başkan Sengel iftarı engelledi" iddiası
AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, Cumhur İttifakı olarak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri