ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4041
    Dolar
  • Euro
    34,5723
    Euro
  • Altın
    2.381,950
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    14/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
30 Ocak 2024 Salı - 09:21

CHP'de ilçe adayları belli oldu... İŞTE ÖZGEÇMİŞLERİ!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı belirleyen CHP'de ilçe adayları da netleşti. SONKALE olarak ilçe ilçe adayları mercek altına aldık. İşte o isimler ve özgeçmişleri...

CHP de ilçe adayları belli oldu... İŞTE ÖZGEÇMİŞLERİ!

SONKALEİZMİR-CHP'de 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi adaylar belli oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi için mevcut Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay belirlenirken, ilçe adayları da netleşti. İşte tüm ilçelerdeki adaylar ve özgeçmişleri...



İZMİR BÜYÜKŞEHİR: CEMİL TUGAY
Öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak, 1967 yılında babasının mecburi hizmeti sırasında Van’da dünyaya geldi. İzmir İnönü Lisesi’nin ortaokul bölümünden 1980 yılında, lise bölümünden ise 1983 yılında mezun oldu. 1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Çorum ve Tire’de 4 yıl pratisyen hekimlik yaptı. 1993-2000 yılları arasında Plastik Cerrahi ihtisası yaptı, 2000 yılında ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktorluğunu aldı. 1997’de ABD, Cleveland Clinic’te 1 yıl araştırmacı doktor olarak çalıştı. Uzman olduktan sonra 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde, 2005-2009 yılları arasında da İzmir Çiğli Kent Hastanesi’nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak görev yaptı. 2009 yılında Karşıyaka’da serbest hekimlik yapmaya başladı ve bir süredir Alsancak’ta faaliyet gösteren muayenehanesini, belediye başkanı seçilmesinin ardından kapattı. Evli, 2’si kız biri erkek, üniversite, lise ve ilkokulda öğrenim görmekte olan 3 çocuğu bulunan Tugay, İngilizce ve Fransızca konuşuyor.



KARŞIYAKA: BEHİCE YILDIZ İŞÇİMENLER ÜNSAL
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Uluslararası İşletmecilik bölümünde yüksek lisans yapan 1967 doğumlu iş kadını, çeşitli ticaret, sanayi meslek odaları, sağlık ve eğitim vakıflarında kurucu üyedir. İngilizce ve Almanca  bilen Ünsal evlidir, iki çocuk annesi. Ünsal, 2018 Genel Seçimleri'nde İYİ Parti'den İzmir milletvekili adayı olmuştu.



BAYRAKLI: İRFAN ÖNAL
Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü mezunu olan İrfan Önal kurucusu olduğu firmasıyla organik tekstil ürünleri ticareti ve ihracatı yapmaktadır. Siyasi hayatına 2005'te CHP Bornova Gençlik Kolları’nda başlamıştır. 2006'da İzmir İl Gençlik Kolları Eğitim Sekreteri olan Önal, 2011 yılında CHP Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak Türkiye’de gençliğin sosyal demokrasi ekseninde örgütlenmesi sürecinde aktif rol üstlenmiştir. 2014 yılında CHP Parti Meclisi Üyesi seçilen Önal, 7 Haziran ve 1 Kasım seçim kampanyalarında görevlendirilmiştir. 2019 yerel seçimlerinde Bayraklı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliğine seçilen Önal, Bayraklı Belediyesi’nde Encümen Üyesi ve Meclis Başkan Vekilliği, Büyükşehir Belediyesi’nde İmar Komisyon Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.

BORNOVA: ÖMER EŞKİ 
1986 yılında doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Eğitim hayatına Yaşar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Enerji Hukuku Bölümü’nün, akabinde Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü’nde yüksek lisanslarını yaparak devam etti. Yenilenebilir Enerji ve Uluslararası Deniz Hukuku alanlarında çalışmaları mevcuttur. Siyaset hayatına 2005 yılında CHP Bornova Gençlik Kolları’nda başladı. 2005-2006 yılları arasında CHP Bornova Gençlik Kolları Saymanlığı, 2006-2007 yıllarında CHP İzmir İl Gençlik Kolları Sekreterliği, 2007-2010 yıllarında ise CHP Bornova Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerini üstlendi. 2012 yılında CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanlığı’na aday oldu. Üyesi olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği’nde 2007-2008 yıllarında Gençlik Komisyonu Üyeliği yaptı. Öğrencilik döneminde, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği bünyesinde İzmir Tekstil Mühendisleri Odası Öğrenci Üye Komisyon Başkanlığı görevinde bulundu. Eğitim hayatından sonra, Tekstil Mühendisleri Odası’nda 2014-2016 yılları ile 2016-2018 yılları arasında İzmir Şube Yöneticiliği’nin yanı sıra ve Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği Genel Kurulu’nda delegelikler yaptı.
Ömer Eşki, 2009-2011 yılları arasında Yeşilçam Işıkspor Futbol Kulübü’nde Genel Saymanlık ve 2009 yılından itibaren belirli aralıklar ile Bornova’nın yerel gazetelerine köşe yazarlığı yaptı. 2009-2014 yılları arasında Bornova Belediyesi Gençlik Meclisi’nde, 2014-2019 yıllarında da Bornova Belediyesi Kent Konseyi’nde yöneticilik görevlerinde yer aldı. 2014 yılında memur olan Ömer Eşki, Birleşik Kamu İş’e bağlı Tüm Yerel Sen İzmir 2 No.lu Şube’ye üye oldu. 2015-2016 yıllarında Bornova Belediyesi’nde Sendika Temsilciliği, 2016-2019 ve 2019-2021 yıllarında Tüm Yerel Sen İzmir 2 No.lu Şube Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 2021 yılı Ekim ayında yapılan 1. Olağanüstü Genel Kurul ile Tüm Yerel Sen İzmir 2 No.lu Şube Başkanlığı görevine seçilen Ömer Eşki, 2022 Ekim ayında gerçekleşen 4. Olağan Genel Kurul ile Şube Başkanlığı’na devam etti ve üst kurul delegeliği yaptı.
Lise yıllarından beri sol ve Atatürkçü söylemin aktif savunucusu olan Ömer Eşki, Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve Birleşik Kamu İş’te birçok organizasyonun planlanmasında ve hayata geçirilmesinde önemli görevler üstlenmiştir. 10 yıldan fazla yerel yönetimlerde yöneticilik deneyimine sahip olan Ömer Eşki, evli ve bir kız çocuk babasıdır.



BUCA: GÖRKEM DUMAN
1988 Buca doğumlu olan Görkem Duman, Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Teknolojisi Bölümü'nden mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nde ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde eğitim aldı. Üniversite eğitimi sürecinde aile şirketinde inşaat faaliyetlerinde çalışarak deneyim kazandı. Mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra kendi mimarlık ofisini açarak serbest meslek hayatına adım attı. 2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olarak siyasi kariyerine başladı. 2020-2023 yılları arasında CHP İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. İzmir Balkan Masası ve İzmir Enerji Masası çalışmalarında aktif görev aldı. Sporla ilgilenen Duman, Bucaspor alt yapısında kalecilik de yaptı. Mimarlık alanındaki eğitimi ve iş deneyimleriyle Buca'da iş hayatına devam ediyor. Ailesiyle birlikte Buca'da yaşamını sürdürüyor.

ÇİĞLİ: UYGAR YILDIRIM
Karşıyaka Şemikler Anadolu Lisesi'nden mezun olan Uygar Yıldırım, Ege Üniversitesi Devlet Türk Mûsıkîsi Konservatuvarı'nda da yükseköğrenim eğitimi aldı. Mimarlık ve mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren bir iş insanıdır. Öte yandan İzmir Malatyalılar Dernek Başkanlığı görevini de üstleniyor.

GAZİEMİR: ÜNAL IŞIK
1965 yılında Kars’ın Kağızman ilçesinin Yalnızağaç Köyü’nde doğdu. İlkokulu Yalnızağaç Köyü’nde, orta okul ve liseyi 1983 yılında Kars’ta okudu. Lise eğitimi sonrasında iş yaşamına atılan Ünal Işık yüksek eğitimini dışarıdan okuyarak sürdürdü. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İş İdaresi bölümüne kayıt yaptıran Işık, 1985 yılında muhasebe mesleğine başladı. Özel sektörde çeşitli kuruluşlarda muhasebe elemanı, muhasebe şefi, muhasebe müdürü ve mali işler müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2005 yılında Serbest Mali Müşavir Belgesi’ni alan Ünal Işık 2010 yılında da kendi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Bürosu’nu açtı. Kamu Gözetim Kurumu Bağımsız Denetçi sertifikasına da sahip olan Ünal Işık 2014 yılında CHP Gaziemir Belediye Meclisi Üyesi seçildi. Işık 2014-2019 dönem ve 2019-2024 dönem Gaziemir Belediye Meclisi Üyeliği görevine devam etmektedir. Ünal Işık evli ve iki çocuk ve bir torun sahidir.   



BALÇOVA: ONUR YİĞİT
1984 İzmir doğumlu olan Onur Yiğit Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Yüksek İşletme ve Sağlık Yönetimi üzerine tamamladı. Onur Yiğit, Ömür Tıp Merkezi, Özel Balçova Fizik Tedavi Tıp Merkezi, Açık Radyoloji Merkezi, İlke Tıp Merkezi ve İzmir Ayrancılar'da bulunan 150 yataklı Özel Medifema Hastanesi'nin kuruculuğunu üstlendi Balçova ve Narlıdere'de çok sayıda ilçe ve ön seçim delegeliği üstlenen Yiğit, 2019 yılında Narlıdere Belediye Meclis Üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçildi. Yiğit, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kâtip üyeliği de yaptı. Onur Yiğit, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Encümen Üyeliği görevini sürdürürken aynı zamanda Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Meclis Üyeliği görevine de devam ediyor. 



NARLIDERE: ERMAN UZUN
1991 İzmir doğumlu olan Erman Uzun, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Eğitim hayatını Katip Çelebi Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans öğrencisi olarak sürdürmektedir. Yaşamının tamamını Narlıdere’de geçiren Erman Uzun, Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi Öğrenci Birliği Başkanlığına ardından Narlıdere Öğrenci Temsilciliğine seçildi ve tüm Narlıdereli öğrencileri İzmir’de temsil etti. Aktif bir üniversite öğrenciliği geçiren Erman Uzun, Gazetecilik Bölümü Öğrenci Temsilciliğine, akabinde İletişim Fakültesi Öğrenci Temsilciliğine seçilerek Ege Üniversitesi Öğrenci Konseyinde İletişim Fakültesini temsil etmiştir. İletişim Çalışmaları Topluluğu ve Haber Atölyesi Topluluğu gibi iletişim alanında faaliyetler gösteren öğrenci toplulukların kurucuları arasında yer almıştır.
Üniversite yaşamının ardından Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan Erman Uzun, ilçe kongre delegelikleri, iki dönem Narlıdere Gençlik Kolları Yöneticiliği görevlerinde bulunmuş, 2019 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Belediye Meclis Üyeliği görevini üstlenmiştir. Meclis Üyeliği sürecince Encümen Üyeliği, İmar Komisyonu Üyeliği, Plan Bütçe Komisyonu Üyeliği ve Denetim Komisyonu Başkanlığı görevini yerine getirmiş, dört yıl boyunca Belediye Meclisi’nde Grup Sözcüsü olarak görev almıştır. Erman Uzun, 1948 yılında Narlıdere’nin köy futbol takımı olarak kurulan şimdiki ismi ile Narlıdere Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün başkanlığını yaptı. İş yaşamına, çocukluk hayali, gazetecilikle başlayan Erman Uzun, yerel bir gazete kurup kısa sürede kentin basın sektöründe etkili habercilik yaparak yerini almıştır. Aktif siyasi görev üstlendikten sonra, gazetecilik ile aktif siyasetin birlikte yapılmasını doğru bulmadığı için basın sektöründen çekilen Uzun, çocukluğundan itibaren içinde bulunduğu turizm sektöründe aile şirketlerinde profesyonel iş yaşamını sürdürmekte İngiltere, İsviçre ve İzmir’de otel işletmeciliği yapmaktadır. İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) üyesidir.

GÜZELBAHÇE: MUSTAFA GÜNAY
31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Urla'dan aday adaylığı başvurusu yapan Mustafa Günay, 3 dönem belediye başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü Güzelbahçe'den belediye başkan adayı olarak gösterildi.



SEFERİHİSAR: İSMAİL YETİŞKİN
İsmail Yetişkin, 1976 yılında Seferihisar’da doğdu. İdeal bir toplum ve güzel Seferihisar için siyaseti hep önemsedi. Çocukluğundan itibaren aktif olarak siyasetin içinde yer aldı. Siyasi hayatına Cumhuriyet Halk Partisi’nde başlayan Yetişkin Seferihisar Asil Nadir Lisesi’nden mezun olduktan sonra 27 yıl boyunca partide bilfiil Gençlik Kolları ve İlçe Başkanlığı görevlerini sürdürdü. Aktif iş hayatına tarım ve ticaretle başlayan İsmail Yetişkin uzun yıllar Seferihisar’ın simgesel yeri Dutlaraltı’nda esnaflık yaparak iş hayatına devam etti. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda %52’lik oyla Seferihisar Belediye Başkanlığı’na seçilen İsmail Yetişkin evli ve iki çocuk babasıdır.



DİKİLİ: ADİL KIRGÖZ 
Adil Kırgöz, 1969 yılında Dikili’nin Salihler köyu?nde doğdu. Eğitim hayatına Salihler İlköğretim Okulu’nda başladı. Ortaokul ve lise eğitimini Dikili Lisesi’nde tamamladı. Beykoz Üniversitesi Lojistik Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölu?mu?’nden mezun oldu. 1996 yılında Dikili’de inşaat malzemeleri sektöru?nde hizmet veren Kırgöz Yapı Malzemeleri şirketini kurdu. Ardından inşaat, lojistik, zeytincilik ile ilgili sektörleri de şirketinin bu?nyesine kattı.     2009-2010 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Dikili İlçe Örgu?tu?’nde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’den Belediye Meclis Üyesi seçildi.    2019 yerel seçimlerinde CHP’den Belediye Başkan adayı oldu. Almış olduğu % 57.7 oy oranı ile Dikili tarihinde seçmenin en çok oy verdiği başkan olarak hizmete başladı. Bergama Ticaret Odası, Dikili Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Dikili Ziraat Odası, Dikili Şoförler Odası  ve Atatu?rkçu? Du?şu?nce Derneği u?yesidir. Aynı zamanda Dikili Yelken Kulu?bu? ve Dikili’yi Sevenler Derneği kurucu u?yesi, Çiftçi Malları Koruma Derneği yönetim kurulu u?yesidir. 2019 yılından beri Dikili Belediye Başkanlığı görevini yu?ru?ten Adil Kırgöz, evli ve bir kız, bir erkek çocuk babasıdır.



ÇEŞME: LAL DENİZLİ
Lâl Denizli, 20 Kasım 1991 tarihinde dünyaya gelmiş olup, ilk eğitimini Fransız Piyer Loti İlköğretim Okulu'nda almıştır. Gençlik yıllarında Odatv'de staj yapmış ve CHP Gençlik Örgütü'nde görev almıştır. Üniversite eğitimini siyasal bilimler alanında tamamlamış ve 2017 yılında arkadaşı Deniz Köletavitoğlu Ügümü ile bir organizasyon şirketi olan Dela Event'i kurmuştur. 32 yaşındaki Lal Denizli 1999 yılında 7 yaşındayken CHP kampanyasında yer almış, o dönem, iş adamı Adnan Polat'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için seçim otobüsünde kampanya maskotluğu yapmıştı. Ünlü teknik direktör Mustafa Denizli'nin kızı olan Lâl Denizli, 1999'da Polat'ın kampanyasında, mitinglerde "Var mısın? Var mısın?" şarkısını söyleyerek destek vermişti. 

KONAK: NİLÜFER ÇINARLI MUTLU 
1968’de Yunanistan mübadili bir ailenin kızı olarak Tire’de doğan Mutlu İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunu. Üniversite öğrenimini tamamladıktan mimari proje ve uygulama işlerinde çalışan Mutlu, Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde Ege Mimarlık Dergisi yayın sekreterliği de yaptı. Nilüfer Çınarlı Mutlu 2000 ile 2019 yılları arasında Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi olarak görev yaptı.



SELÇUK: FİLİZ CERİTOĞLU SENGEL
1981 yılında İzmir’de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Selçuk’ta tamamlayan Filiz Ceritoğlu Sengel 1999 yılında girdiği Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Tezli Özel  Hukuk Lisansını tamamlayıp  tez konusu olan  Fikir ve Sanat Eserleri Hukukunda uzmanlaştı. Ardından  Marka ve Patent vekilliği sınavlarında başarı elde ederek; Marka ve Patent Vekilliği yapmaya hak kazandı. İstanbul’da avukatlık stajını tamamlayan Filiz Ceritoğlu Sengel mesleki tecrübe kazandıktan sonra 2007 yılında Selçuk’a gelerek kendi hukuk bürosunu açtı. 2009 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde CHP Selçuk Belediye Meclis üyesi olarak seçilen Sengel 2009-2014 yılları arasında Hukuk Komisyonu, AB Uyum Komisyonu, Eğitim Kültür ve Spor Komisyonu üyelikleri, Encümen Üyeliği ve Divan Katipliği görevlerini üstlendi.  2010 yılında kurucu başkanı olduğu Sürekli Eğitimi ve Kişisel Gelişimi Destekleme Derneği’nin halen daha mevcut başkanı olan Sengel bu dernek aracılığıyla toplumsal eğitimi esas alan çalışmalar içerisinde yer almaktadır. 2014 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir ve Selçuk Meclis üyesi görevlerini yürüten Sengel 2014- 2019 yılları arasında CHP Grup Başkanvekilliği İzmir Büyükşehir Meclisinde Denetim Komisyon Üyeliği, Hukuk Komisyonu Üyeliği ve Divan Katipliği görevlerini ifa etmiştir. Sengel aynı tarihler içerisinde Selçuk Belediye Meclisi’nde Hukuk Komisyon Başkanlığı, İmar Komisyon Üyeliği, Spor, Eğitim ve Kültür Komisyonu üyeliği Kadın Erkek Eşitliği Komisyon Başkanlığı görevlerini de yürütmüştür. 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde CHP Selçuk Belediye Başkanı Adayı olan Sengel seçim sonrası Selçuk’un ilk kadın belediye başkanı olmaya hak kazandı. Filiz Ceritoğlu Sengel’in  “Fikir ve Sanat Eserleri Hukukunda Mimari Eserler” ve “Fikir ve Sanat Eserlerinde İntihal ve Esinlenme” isimlerinde iki kitabı bulunmaktadır. 2007 yılından bu yana Vasıf Gökhan Sengel ile evli olan Filiz Ceritoğlu Sengel bir kız çocuğu annesidir.

MENDERES: İLKAY ÇİÇEK
CHP Gençlik Kolları'nda 22 yıldır aktif olarak çalışan İlkay Çiçek, Cüneytbey Mahalle Muhtarlığı görevini 5 yıl boyunca sürdürdü. 37 yaşındaki Çiçek, partisinin ilçe örgütlenmelerinde önemli görevler üstlendi. 

KEMALPAŞA: MEHMET TÜRKMEN
DYP'den 10 yıl boyunca Ulucak'ta belediye başkanlığı yapan Mehmet Türkmen, 2009'da MHP'den belediye başkanı adayı olmuş ve seçimi kaybetmişti. Siyasi kariyerine AK Parti'de devam eden Türkmen 2014 seçimlerini kazanan AK Partili Arif Uğurlu döneminde belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunmuştu. Türkmen, görev döneminin son dönemlerinde partisinden istifa edip CHP'ye üye olmuş ve 2019 seçimlerinde CHP'den belediye başkan aday adayı olmuştu. Rıdvan Karakayalı'nın aday gösterildiği ve seçim kazandığı süreçte Türkmen, belediye meclis üyesi olarak seçilmişti.



MENEMEN: DENİZ KARAKURT
Deniz Karakurt, 1975 yılında İzmir'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 2001 yılından itibaren Menemen'de avukatlık yapıyor. Karakurt, CHP Menemen Gençlik Kolları Başkanlığı, Menemen Belediye Meclis Üyeliği ve CHP Menemen Belediye Başkan vekilligi görevlerinde bulundu.

URLA: SELÇUK BALKAN
1984 yılında Urla'nın Yağcılar köyünde doğan yüksek mimar Selçuk Balkan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mimarlık Fakültesi'nde lisans ve yüksek lisans eğitimi aldı. Urla Belediyesi'nde 2 dönem meclis üyeliği ve imar komisyon başkanlığı yaptı. 2012-2018 yılları arasında Mimarlar Odası Urla Temsilciliği görevini üstlenen Balkan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

ÖDEMİŞ: MUSTAFA TURAN
1975 tarihinde Ödemiş-Konaklı’da dünyaya geldi. Konaklı’da tarım ve hayvancılık yaptı, 1993-1998 yılları arası Adagüme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde çalıştı. Ödemiş Konaklıspor’da futbol oynayıp yöneticilik yapan Turan, 2011 yılından bu yana Adagüme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetim kurulu başkanlığını yürüttü. Konaklı Belde Belediyesi Meclis Üyeliği, 2019-2023 yılları arası Ödemiş Belediye Meclisi üyeliği ve Ödemiş Belediye Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. 2023 yılında CHP Ödemiş İlçe Başkanı olarak görev yaptı.

BEYDAĞ: ŞAKİR BAŞARAN
CHP Beydağ İlçe Başkanlığı görevini yürüten Şakir Başaran, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için görevinden istifa etti. Veteriner olan Başaran, Başaran Veteriner Kliniği'nin sahibi.

KARABURUN: NURŞEN BALCI
İzmir doğumlu olan Nurşen Balcı, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi'nden mezun oldu. Evli ve 2 çocuk annesi olan Balcı, Karşıyaka Belediyesi'nde 20 yıl bürokrat olarak görev yaptı. CHP'de ilçe ve il delegeliği, kurultay delegeliği yaptı. 2007-2011 yılları arasında Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanlığı yapan Balcı, 2016-2018 İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, 2018-2020  İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, 2009-2014 Belediye Meclis Üyeliği, 2014-2019  Belediye Meclis Üyeliği görevlerini yürüttü. Kadın Gücü Derneği Kurucu Başkanı ve halen yönetim kurulu ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olan Nurşen Balcı, ürk Hava Kurumunda 2 dönem yönetim kurulu üyesi olarak yaptı. 

ALİAĞA: ÇAĞATAY GÜÇ
1986 yılında Ankara'da doğdu. 1992 yılında İzmir Aliağa’ya yerleşen, ilk, ortaokul ve lise eğimini burada alan Güç, Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Atatürkçü Düşünce Derneği’nde de aktif olarak görev alan Güç, üniversite yıllarım da İskenderun’da CHP Gençlik kollarında görev aldım. 2009 yerel seçimlerinde İskenderun’da belediye başkanlığı yapan o dönemki CHP adayı Yusuf Hamit Civelek için seçim çalışmalarında aktif görev aldı. 2009 yılı üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra Aliağa’ya döndü, CHP Aliağa İlçe gençlik kollarında çalışmaya başladı. 2010 yılında Aliağa Belediyesi taşeron firmasında kontrol mühendisi olarak çalışmaya başladı. 2011 yılında Aliağa Belediyesi’nde sözleşmeli memur olarak Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevlendirildi. 2011-2015 yılları arasında Fen İşleri Müdürlüğü’nde Kontrol Mühendisi olarak birçok projede yer aldı. 2015-2019 yılına kadar İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde proje kontrol mühendisi olarak çalıştı. 2020 yılında “Güç Yapı İnşaat” firmasını kurdu.

 

FOÇA: SANİYE FIÇI
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi İşletmecisi Saniye Bora Fıçı, 2003 yılından beri CHP üyesi. İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkan Yardımcılığı, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulundı.

KINIK: SEMA BODUR
1966'da Kınık’ta doğan Sema Bodur, 1991 yılında İzmir Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde göreve başladı. Bu görev boyunca Türkiye ve uluslararası şampiyonluklarında antrenör olarak görev yaptı, birçok sporcu yetiştirdi. 2011 yılında Gençlik Spor Bakanlığı’ndan emekli olan Sema Bodur ara verdiği ticari faaliyetlerine bünyesinde çalışan 400 kişilik bir ekiple inşaat, emlak, tarım, hayvancılık ve mobilya sektöründe önemli projeleri hayata geçirdi. Bodur, evli ve bir çocuk annesi.

TORBALI: ÖVÜNÇ DEMİR
1984 yılında İzmir'de doğdu. İstanbul Koç Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandı. Üniversite yıllarında müzik, folklor, yüzme, dans, satranç gibi birçok sosyal kulüpte aktif olarak görev aldı. Bilardo kulübünün de kurucu üyesidir. 2 yıl Koç Üniversitesi Beşiktaş kulübünün başkanlık görevlerini üstlenip aynı yıllarda Üniversiteli Beşiktaşlılar Grubunun Ege Bölgesi Başkanlık görevini icra etti. Akademik olarak 1 yıl boyunca üzerinde çalışmış olduğu “Step Counter” adlı projesi Dünya’nın çeşitli üniversitelerinde düzenlenen proje yarışmalardan davet aldı. Aynı zamanda ev otomasyonları ile ilgili bir takım çalışmalarda bulundu. Askerlik görevini bitirdikten sonra Atalarının izinden giderek bunca yıl edinmiş olduğu bilgi ve birikimlerini doğup büyüdüğü Torbalı ilçesinin gelişmesi için kullanmak amacı ile Torbalı’ya dönme kararı aldı. Şu an Torbalıda aktif olarak mühendislik mesleğini icra etmektedir ve Yaşar Demir ile beraber Demir Ev Yapı İnş. Ltd. Şti. firmasının kurucu üyesidir. Evli ve iki çocuk sahibidir. 

BAYINDIR: DAVUT SAKARSU
CHP’nin Bayındır Belediye Başkan Adayı Davut Sakarsu, Bayındır Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı. Sakarsu, 29 Kasım tarihinde partisinin ilçe başkanlığına aday adaylığı başvurusunda bulundu.

TİRE: HAYATİ OKUROĞLU
Ege Üniversitesi Tire Kutsan MYO'da Öğretim Görevlisi olarak görev yapan  Hayati Okuroğlu, Tire'de doğdu. CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’nın yanı sıra 2019 yılında İYİ Parti İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. Okuroğlu; Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Dış Ticaret, Ege Üniversitesi İktisat, Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler, İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimleri bölümlerini okudu. Okuroğlu, Mali Müşavirlik Limited Şirketi’nin kurucu sahibi olarak da bir şirketi var.

KİRAZ ADAYI NASUH COŞKUN KİMDİR?
CHP’nin Kiraz Belediye Başkan Adayı Nasuh Coşkun, Ödemiş Ticaret Meslek Lisesi mezunu. Coşkun, Kiraz’da hayvancılık işiyle uğraşıyor. Coşkun, Kiraz Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı olarak 2023 yılında güven tazeledi. Coşkun, aday adaylık başvurusunu 9 Aralık’ta partisinin ilçe başkanlığına teslim etmişti. Coşkun’un 29 Aralık’ta adaylıktan çekildiği belirtildi. Coşkun evli ve iki çocuk sahibi.

BERGAMA: TANJU ÇELİK 
İzmir’in Bergama ilçesinde 1972 yılında doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Bergama’da tamamladı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1999 yılında İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde araştırma görevlisi oldu. Çalışmalarını bu hastanede devam ettiren Dr. Tanju Çelik yönetim kadrosunda görev alarak Başhekim Yardımcılığı görevini 2003-2005 yılları arasında üstlendi. 2005 yılında doğduğu yer olan Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi’ne tayin oldu. Bergama Devlet Hastanesi`nde 5 yıl görev yaptı. Bu dönemde Bergama Lisesi Mezunları Derneği Başkanlığı gibi sosyal projelerde yer aldı. Aralık 2009 yılında Hatay’da Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent Doktor unvanıyla göreve başladı. Üniversite bünyesinde Senato üyeliği ve Başhekim Yardımcılığı gibi idari görevlerde bulundu. Ağustos 2012 yılında yeniden İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktor olarak görev alıp 2013 yılında başasistanlık sınavını kazanarak Başasistan oldu.
 

 
CHP'nin İzmir Büyükşehir adayı Cemil Tugay oldu!
 
CHP'den İzmir'de büyük revizyon...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ üniversitelilerle bir araya geldi
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, uzun yıllardır ...
AK Partili İnan: 'CHP İzmir Büyükşehir için aday göstermesin'
AK Parti İzmir Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir ...
Çiğli Belediye Başkan Adayı Gökçekaya’dan ilk mesajlar... "Sorunları biliyoruz, yaşıyoruz, çözecek olan da biziz"
AK Parti Çiğli Belediye Başkan Adayı Murat Gökçekaya, isminin açıklanmasının ...
 
Kılıçdaroğlu: Koltuk derdi olanın Allah belasını versin
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın 'koltuğuna geri dönmeyi ...
Özgür Özel'den 31 Mart mesajı... Adaylar için tarih verdi!
Eskişehir'de konuşan Özgür Özel, muhalefete yönelik "Bizim işimiz muhalefet ...
Partilerin oy pusulasındaki yerleri belli oldu
Yüksek Seçim Kurulu'nda, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde kullanılacak ...
 
Erdoğan'dan İzmir mesajları... 'ŞU KÖRFEZ'İN HALİ NEDİR?'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir adaylarını açıkladığı tanıtım ...
AK Partili Dağ: ''İzmir derin bir nefes alacak''
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı ...
AK Partili Saygılı: 'İzmir'de fetret devrini sonlandıracağız'
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri