ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,7682
    Dolar
  • Euro
    35,0901
    Euro
  • Altın
    2.457,000
    Altın
  • Bist-100
    10.471,00
    Bist-100
  • ADANA
    25/36°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    20/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/36°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Eski koca dehşeti: 2 ölü!
Eski koca dehşeti: 2 ölü!
Oğlunu öldürüp cesedin başında bekledi!
Oğlunu öldürüp cesedin başında bekledi!
THY'den Nedim Şahin'e ''pilav'' cezası!
THY'den Nedim Şahin'e ''pilav'' cezası!
Eşini ve üvey kızını öldürüp intihar etti!
Eşini ve üvey kızını öldürüp intihar etti!
22 Mayıs 2024 Çarşamba - 14:21

CHP'li Arslan: "Stokçulukla mücadeleye saray, uçak ve araç stoklarından başlanmalı"

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, fahiş fiyat ve stokçuluğun cezaların arttırılması ile sona ermeyeceğini belirterek, “Stokçulukla mücadele edecekseniz, önce bu saray stoklarından başlasanıza? Yazlık saray, kışlık saray, uçan saray, yüzen saray, gezen saray? Önce bu saray stokçuluğuyla bir mücadele edin. Bir uçak stokçuluğu var değil mi? Sarayın bir de uçaklarında stok var, 13 tane benim bildiğim kadarıyla. Bu uçak stoğu ile mücadele etsek. Araç stokları ve israfla mücadele etsek" dedi.

CHP li Arslan:  Stokçulukla mücadeleye saray, uçak ve araç stoklarından başlanmalı

CHP’li Ednan Arslan, TBMM Genel Kurulu’nda , Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine konuştu. Teklifin fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele konusunda kapsamlı bir düzenleme getirmediğini vurgulayan Arslan, “Teklifte, milleti ilgilendiren hiçbir şey yok, vatandaşı ilgilendiren, esnafı ilgilendiren hiçbir şey yok. Varsa varsa cezaları arttırmak var, varsa varsa süre uzatımları var, varsa varsa anayasa mahkemesi tarafından iptal edilmiş birtakım düzenlemelerin tekrar anayasaya uygun hale getirilmesi var” dedi. Arslan şunları söyledi:

“Peki ne yok burada? AVM'ler ile ilgili bir düzenleme yok. Zincir marketlerle ilgili bir düzenleme yok. Bu zincir marketlerin esnaf üzerinde yaratmış olduğu sıkıntılarla ilgili herhangi bir düzenleme yok. Hal yasası yok. Perakende ticaret alanında kapsamlı yasal düzenleme yok. Bu düzenlemeler 3 yıldır raflarda bekliyor. Bir türlü ne hikmetse, bu yasa bu meclise bu genel kurula gelmiyor. İşte vatandaşın gözünün kulağının olduğu yasalar aslında bu yasalar. Biz burada AVM'leri konuşmayacaksak, zincir marketleri konuşmayacaksak, hal yasasını konuşmayacaksak, perakende yasasını konuşmayacaksak, ne konuşacağız? Ne konuşuyoruz biz burada? Cezaları nasıl arttırırız.

SARAY UÇAK ARAÇ STOKLARI ERİTİLSİN

Neymiş fahiş fiyatla stokçulukla mücadele edecekmişiz. Stokçulukla mücadele edecekseniz, önce bu saray stoklarından başlasanıza? Yazlık saray, kışlık saray, uçan saray, yüzen saray, gezen saray? Önce bu saray stokçuluğuyla bir mücadele edin. Bir uçak stokçuluğu var değil mi? Sarayın bir de uçaklarında stok var 13 tane benim bildiğim kadarıyla. Bu uçak stoğu ile mücadele etsek? Araç stokları ileri mücadele etsek? İsrafla mücadele etsek? Ama bunlar yok”.”

NAMUSLU İNSANLAR MAĞDUR OLABİLİR

Düzenlemedeki tanımların da yeterli olmadığını belirten Arslan, “Fahiş fiyatın tanımı tam net değil. Stokçuluğun tanımı tam net değil. Şimdi neye göre stokçuluk neye göre fahiş fiyat? Bunların kanunda tam olarak tarımlarını yapmazsak, uygulayıcılar yanlış birtakım uygulamalarla namuslu insanları mağdur edebilirler. Bakın şöyle bir örnek vereyim; bir esnafın rafında 3-5 tane ürün vardır, bunu sürekli satıyordur. Ama deposunda enflasyonun yarattığı ekonomik birtakım kaygılarla fazla ürünü olabilir. Bu adama stokçu muamelesi yaparsak onun ticaretini zedelemiş oluruz.” dedi. Arslan şöyle devam etti:

İKTİDAR ÇİFTÇİYE BORCUNU ÖDEMELİ

Fahiş fiyatla mücadele etmek istiyorsak, üreteceğiz! Bir ürün çok olursa, bol olursa o zaman fiyatı düşer Ama biz çiftçiye olan borcumuzu bile ödemiyoruz. Bakın çiftçinin tarım kredi kooperatiflerine olan borcu 700 milyar TL. Ama 400 milyar civarında da alacağı var. Çiftçi alacağını alamıyor, mağdur oluyor. Mazot fahiş fiyat, gübre fahiş fiyat, enerji fahiş fiyat, tohum fahiş fiyat. Siz ondan ucuz üretim yapmasını bekliyorsunuz. Önce girdi maliyetlerini düşüreceksiniz o da üretecek, ondan sonra da bunlar tezgaha ucuz olarak gelecek. Pazar tezgahlarıyla uğraşıyoruz. Komisyonda da söyledim komisyonda da anlattık. 14 tane kapalı pazar yerindeki pazar tezgahının kiralama usulünü değiştirdiğimiz zaman fahiş fiyatla mücadele etmiş olmuyoruz. 16,000 17,000 tezgahın tamamını bedava yapsak, o pazarda ürünler ucuzlar mı? Siz hal yasasını getirmedikten sonra, perakende yasasını getirmedikten sonra, AVM'lerle, zincir marketlerle mücadele etmezseniz, sadece cezayla ne stokçuluk ile ne de fahiş fiyatla mücadele edemeyiz.”

 

 
İzmirliler dikkat... Yarın yağış var!
 
AK Partili Saygılı'dan Bayraklı'daki işçi eylemleri ile ilgili açıklama...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Günel: "Düşmanın en büyük hilesi dostluğudur"
Pera Düğün, Organizasyon ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Danışma Kurulu ...
CHP'den belediyelere 3'lü denetim... İzmir'de yeni komisyon kuruluyor!
CHP Genel Merkezi, yerel seçim zaferi sonrası belediyeler ve il-ilçe örgütleri ...
"Polis intiharları araştırılsın" önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi
CHP’nin Emniyet Teşkilatı personelinin sorunlarının ve polisleri intihara ...
 
CHP'li Yücel'den 'Etki ajanlığı' tepkisi... "Korku iklimi yaratacak"
CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz ...
Tasarruf konserlere uğramıyor mu?
Abdullah Çelebi yazdı
CHP'den Suruç kararı... İzmir vekiline görev!
CHP 33 gencin yaşamını yitirdiği Suruç Katliamı davası için heyet görevlendirdi. ...
 
Özgür Özel: Yerinde sayanı yerinde tutmam
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Yoruldum diyen, çalışıyorum olmuyor diyen, ...
CHP İzmir İl Örgütü'nde değişim... İşte görev dağılımı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il Yönetim Kurulu, il başkanı Şenol Aslanoğlu ...
Başkan Saygılı’dan CHP’li Aslanoğlu’na: ''Ucuz siyasi şov peşine düştü''
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri