ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5503
    Dolar
  • Euro
    34,9359
    Euro
  • Altın
    2.446,840
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/35°
    ADANA
  • ANKARA
    15/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
14 Şubat 2023 Salı - 09:45

CHP'li Aslanoğlu: "Belediyelerin bir şeyler yapmasını engellemek devletin çivisini çıkarmaktır"

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, on binlerce yurttaşın hayatını kaybettiği deprem felaketi sonrası yardımlarla ilgili polemiklere yanıt vererek, "Başkasının gönderdiği herhangi bir yardım malzemesi üzerine poz vermek kötüdür, ayıptır" dedi. Aslanoğlu, "Hükümetin ya da yerel yönetimlerin yardımlarına başka bir anlam yüklemenin gereği yok. Devletin çivisinin çıktığı nokta şudur. Belediyeler devletin kurumlarıdır. Onların bir şeyler yapmasını engellemek devletin çivisini çıkarmaktır" dedi.

CHP li Aslanoğlu:  Belediyelerin bir şeyler yapmasını engellemek devletin çivisini çıkarmaktır

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İl Başkanlığı binasında Başkan vekili Münir Sirhan Özen ve İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Deprem bölgesine giderek incelemelerde bulunan Aslanoğlu, izlenimlerini anlatırken koordinasyon eksikliği yaşandığını vurguladı ve "Çok daha fazla can kurtarılabilirdi" dedi.

"İZMİR'E YAKIŞIR DAYANIŞMA RUHU"

İzmirlilerin depremzedeler için yürüttüğü dayanışmaya dikkat çeken Aslanoğlu şöyle konuştu:

"Depremde İzmir gerçekten İzmir'e yakışır şekilde dayanışma ruhunu gösterdi. Bölgede İzmir tüm kurum ve kuruluşlarıyla doğru, zamanında mümkün olan en az eksikle yapabildiğini gördüm. İzmir depremi ciddi bir tecrübe kazandırmış. Tüm şehirdeki Maraş depremine destek olan, elinden geleni ortaya koyan tüm kurumları ziyaret ediyoruz. İzmirliler adına teşekkür ediyoruz. Ayrım da yapmıyoruz. Çalışmaları, bilgilendirmeyi paylaşıyoruz. Tüm şehrin ne yaptığı konusunda bilgileri olması gerektiğini düşünüyoruz. Birlikte acaba kısa vadede nasıl katkı sağlayabiliriz? Deprem bölgesinde yapılabilecek daha çok fazla şey var. Çok dayanışma oldu ama çok daha fazlasına ihtiyaç var. Bir iki günde çözülecek sorun değil. Vatandaşların, kurum kuruluşların çok daha fazla katkı koyması gerekiyor ki orada halen soğukta olan vatandaşların sorunlarına çözüm bulabilelim. Afetlerde acil çözümler alabilmek için sistemsel olarak ne yapabiliriz? Aynı şeyleri yaşamamak ve yaşasak da bu kadar kayıp vermemek için akıl alıyoruz."

"BAŞKASININ GÖNDERDİĞİ YARDIM ÖNÜNDE POZ VERMEK AYIP"

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin yardımları ile ilgili bilgi veren Aslanoğlu, yardımlarla ilgili polemiklere de yanıt verdi. Aslanoğlu şunları söyledi:

"İyilikte yarışalım. Başkasının gönderdiği herhangi bir yardım malzemesi üzerine poz vermek kötüdür, ayıptır. Önemli olan o yaraların sarılması. Çok güzel bir proje yürüttüler. Onu oluşturan İzmir Ticaret Odası İnşaat Komitesi var. De monte halde konteyner. Bir tırda iki konteyner gidebilirken, de monte halde daha fazla gidebiliyor. Büyük kentler kurma noktasında İzmirli dayanışacaktır. İzmir'in hedefleri büyük. Biz de elimizden geldiğince katkı koyacağız. Binlerce konteynerle İzmir kentleri yaratılacak şehirlerde. Katkı koyan odalara borsalara, vatandaşlara teşekkür ediyoruz. Çadır geçici bir çözümken, konteynerler sorun çözecek. İzmirlilerin bu dayanışmaya katkı koymasını bekliyoruz. Bir Yuva Bir Kira portalında bu seçenek de açılacak, konteynerle ilgili. Çok büyük ihtiyaç var.

Valilik herkese eşit olacak. Biz de valiliğimize sahip çıkacağız. Hükümetin yaptığı yardımları anlatırken, yerel yönetimlerin yaptığı yardımları anlatırken başka bir anlam yüklemenin gereği yok. Devletin çivisinin çıktığı nokta şudur. Belediyeler devletin kurumlarıdır. Onların bir şeyler yapmasını engellemek devletin çivisini çıkarmaktır. AFAD, CHP'nin de AFAD'ıdır. Sizin AFAD'ın başına koyduğunuz insanlar deneyimli, nitelikli değil. Beceriksizliklerini herkes gördü. Devletsiniz ama hükmedemiyorsunuz. 10. günde halen enkazdan çıkarılamayan insanlar var."

"SEÇİMİ ENGELLEYECEK BİR DURUM YOK"

Seçimlerin iptal edilmesi ya da ertelenmesi ile ilgili konuşan Aslanoğlu, "Anayasa çok açık. Seçim zamanında yapılır. Tek alternatif var savaş koşulları. Seçimin olma gününe bugünden bakarsanız, resmi Haziran'dır. Cumhurbaşkanı Mayıs'a alma ile ilgili bir şey söylemiştir. Haziran'a çok uzun süre var. OHAL'de seçim yapmamızı engelleyecek bir durum yok" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MESAJI: VATANDAŞI İKNA ETMEMİZ LAZIM

Kentsel dönüşümün İzmir'in en önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu belirten Aslanoğlu, "İzmir'in gecekondu sorunu Ankara ve İstanbul'a benzer değil. Bahçeli evler yok. Bizde bitişik nizam 3-4 katlı gecekondular var. Bunları yerinde dönüşüm ile yapmak için emsal artışı ile çözemezsiniz. Vatandaşın iknası gerekiyor. İzmir'de bunu başarmamız lazım. İnsanları alıp şehrin en uç noktasına atıp mal varlığına konmak bizim düşünebileceğimiz şeyler değil. Yerinde dönüşüm sağlamamız lazım" diye konuştu.

"HİLTON OTELİ DEPREMZEDELERE AÇILSIN"

İzmir'de kapalı olan Hilton Oteli binasın depremzedelere açılması gündemiyle ilgili konuşan Aslanoğlu şunları kaydetti:

"Binanın küçük ortağı Büyükşehir Belediyesi. Birçok yer için turistik tesis vesaire... Açılabilecek tüm alanların depremzedelere açılmasını söylüyoruz. Hilton binası neden gündem oluyor daha önce örneği var çünkü. Şu an kullanılmıyor. Biz de seslenmiş olalım, ilgili holdinge. Büyük bir yıkım var. Ellerindeki bu imkanı vatandaşlara açsınlar."

"KÜLLİYEN YANLIŞ, GERİ DÖNÜLMELİ"

Üniversitelerin kapatılarak eğitimin online olarak yürütülmesinin yanlış olduğunu söyleyen Şenol Aslanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün seçenekleri tamamlamadan acilen alınan kararların çoğu gibi bu da külliyen yanlış. Pandemi yaşamasaydık tartışılabilir şeylerden biri olabilirdi. Zaten bir buçuk yıl online eğitim vermek zorunda kaldık. Hiç mi eğitim görmeden mezun olmasın. BUnlar geleceğimizi karartır. BUgünün problemini zçözmeye çalışırken yarının devasa problemini yaratır. Eğitim hayatının yarısını online eğitimle geçirmiş mühendislerle karşılaşırız. Tek adam rejiminin en büyük handikaplarından biri. Hızla bu karardan geri döneceklerini düşünüyorum. Turizm tesislerini dolduralım. Yazlık kamplar vesaire boş duran yerleri aktive edelim. Oraları barınma alanları haline çevirelim. Evlerimizde ağırlayalım. Eğer hiçbir çalışma yetmezse bunu gündeme alalım."

 

 

 
198. saatte 2 mucize!
 
Yağmacıların cezası ne olacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den yardım raporu: 147 TIR gönderildi
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kahramanmaraş depreminin ...
CHP İzmir'in 'Yardım ayrıcalığı' iddiasına AK Parti'den yanıt...
AK Parti İzmir’den, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından, engellenme ve ...
CHP İzmir'den AK Parti'ye 'Yardım ayrıcalığı' tepkisi: SEN HAYIRDIR
CHP İzmir İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklama ile ...
 
Akşener: Yabancılara mülk satışı yasaklanmalı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Hatay'da yaptığı konuşmada "Mutlaka ve ...
Başkan Soyer, Kılıçdaroğlu ile deprem bölgesinde
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP'li belediye başkanları ...
Kılıçdaroğlu'dan hükümete çağrı: Lütfen bu sorunu çözün!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, deprem felaketinin yaşandığı Malatya’da ...
 
AK Partili Sürekli açıkladı: 5 günde 86 TIR'lık yardım
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, deprem felaketinin ilk anlarından ...
CHP İzmir'de gündem depremzede yardımları
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan kurul toplantısını, CHP İzmir ...
İYİ Partili Çıray'dan hükümete tepki: 20 YILDIR NE YAPTINIZ?
İYi Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri