ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3726
    Dolar
  • Euro
    34,7889
    Euro
  • Altın
    2.440,740
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
22 Ağustos 2022 Pazartesi - 11:28

CHP'li Bakan: Emniyet, promosyonun azlığını eleştiren polisleri 'FETÖ dili kullanıyorlar' diye hedef alıyor

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 330 bin personeli kapsayan 5 yıllık maaş promosyonu anlaşması karşılığında polislere ödenecek tutarın azlığını eleştirenlere yönelik "FETÖ dili" açıklamasını yapan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne tepki gösterdi. Bakan, "330 bin kişilik teşkilatın tamamı bu promosyon anlaşmasının karşısında ve yapılan bu açıklama tüm polis teşkilatını hedef alıyor" dedi.

CHP li Bakan: Emniyet, promosyonun azlığını eleştiren polisleri  FETÖ dili kullanıyorlar  diye hedef alıyor

CHP Milletvekili Murat Bakan, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı maaş promosyon anlaşmasını TBMM gündemine taşıyarak, anlaşmanın bu şekilde yapılmasının nedeninin, “promosyon anlaşmasına karşılık emniyete araç alınması için şart koşulduğu” iddiasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sormuştu. Emniyet Genel Müdürlüğü ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, promosyon anlaşmasına yönelik eleştirileri, “FETÖ dili ile konuşma” şeklinde nitelemişti.

Bugün yazılı bir açıklama yapan Murat Bakan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına tepki gösterdi. Emniyet'in promosyon bedelinin neden düşük olduğunu soran polis memurlarını karalamaya çalıştığını savunan Bakan, şunları söyledi:

"Bu dil bize devlet kurumunun basın iletişiminden ziyade A Haber dilini hatırlatıyor. İlginç bir şekilde aynı dili kullanan bazı internet siteleri de hem benimle ilgili hem de hakkını arayan polis memurları ile ilgili zamanında FETÖ’nün yaptığı gibi yalan haber operasyonları yapıyor. FETÖ’cü diyemiyor; teşkilatı FETÖ’den temizleyen, 15 Temmuz’dan sonra iç güvenliği sağlayan bu personelin haklı talebini sindirmek için `FETÖ dili` tabirini kullanıyor, biat etmeyen polis memurlarını ve muhalefeti bu şekilde karalamaya çalışıyor. EGM’nin Medya Halkla İlişkiler Protokol Başkanı Levent Eke’nin eski A Haber Muhabiri olduğu ve özgeçmişinden de aslında bir devlet görevlisi olmadığı, siyasi bir misyonu yerine getirmek için orada olduğu anlaşılıyor. O yüzden polisi hedef alan bu açıklamaya şaşırmıyoruz. Yalnız bilinmesi gereken şu ki; 330 bin kişilik teşkilatın tamamı bu promosyon anlaşmasının karşısında ve yapılan bu açıklama tüm polis teşkilatını hedef alıyor.”

"20 BİN TL, TÜM POLİSLERİN DERDİNE BİR NEBZE DERMAN OLACAK"

Polisin ciddi ekonomik sorunlarla baş etmeye çalıştığını, kredi kartı borcu bulunmayan neredeyse hiç polis kalmadığını ileri süren CHP’li Bakan, “Kamu bankalarına, `polislere icra işlemi yapmayın` talimatı verildiğini duyuyoruz. Hal böyle iken polisin hakkı olan ve alamadığı eksik 20 bin TL tüm polislerin derdine bir nebze olsun derman olacak ve onlara rahat bir nefes aldıracaktır. Memurunu düşünen bir teşkilat neden bu anlaşmayı iptal ederek yerine yenisini yapmamak noktasında bu kadar direnç gösterir, bu öfkenin ve bu direncin altında ne var?” diye sordu.

Murat Bakan, diğer kurumların bankalarla personelleri için yaptığı maaş promosyon anlaşmalarını da örnekleriyle anlatırken, şöyle konuştu:

"Soru net: Harran Üniversitesi personeline 3 yıl süre için yapılan promosyon ihalesinde 37 bin 257 TL’lik rekor promosyon bedeli alırken, 330 bin personeli olan EGM bunu neden başaramadı? Aynı süre baz alındığında neden 20 bin TL daha az bedele razı olundu? Bin çalışanı olan bir ilçe belediyesi 3 yıl için 27 bin 500 TL; 6 bin çalışanı olan İETT 23 bin 100 TL promosyon alırken, 330 bin mensubu olan EGM neden 10 bin 600 TL promosyon alıyor diye soruyoruz? EGM bazı bankaların teşekkür mektubu gönderdiğini söylemiş. 3 bin personeli olan kurumlar için kıran kırana rekabet eden bankaların 330 bin personeli olan kuruma teşekkür mektubu göndermesi şaşırtıcı değil mi? Bunun altında yatan sebebi merak ediyoruz. Doğrular er geç ortaya çıkar. Maaş promosyonu anlaşmasının bu şekilde yapılmasının nedeninin, `promosyon anlaşmasına karşılık emniyete araç alınması için şart koşulduğu` iddiaları bulunuyor. Bu iddia doğru mu? Promosyon anlaşması karşılığında EGM’ye vaat edilen bir şey var mı? Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı’na veya Emniyet Teşkilatı yardım derneklerine araç alınmış mıdır? Alınmış ise araç detayları nelerdir? Söz konusu promosyon anlaşması nedeniyle Emniyet Müdürlerine tahsis edilen araç var mı?”

Polisin maaş promosyonu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sorduğu sorulara Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ciddiyetten uzak bir şekilde yanıt verdiğini belirten Bakan, “Net sorulara net cevaplar vererek devlet kurumu olmanın gereğini yapın. Her şeyden önce göreviniz olan polis memurunun hakkını hukukunu koruyun. Hakkını hukukunu koruyanlara kara çalmayın. Devlet adabı bunu gerektirir” diye konuştu.

 
Buca’da portatif havuzlara büyük ilgi!
 
CHP'li Sındır: Esnaf yoksa işsiz çok, hayat yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Volt Motor 35 yaşında...
Volt Motor Genel Müdürü Hamit Sancak, 1987 yılından günümüze Volt Elektrik ...
10 binden fazla doktor ayrıldı!
Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) ...
İzmir'de "Yangınsavar" proje...
İklim değişikliğinin de etkisiyle orman yangınlarında meydana gelen büyük ...
 
Erdoğan, Esad ve Putin arasında üçlü zirve iddiası!
İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim, Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı ...
Suriyeli kadın isyan etti: "Ülkede Türk kalmadı"
Şanlıurfa'da gerçekleştirilen sokak röportajında dikkat çeken anlar yaşandı. ...
Can Ataklı'dan Bülent Arınç'a sert sözler!
Can Ataklı, AK Parti’ye yönelik eleştirilerinin ardından önceki gün Manisa’daki ...
 
'Koronayız' diyerek, sahte para ile sipariş veren şüpheliler tutuklandı
İzmir'in Torbalı ilçesinde, iddiaya göre koronavirüs teşhisi nedeniyle ...
Atatürk'ün ismi silinmeye çalışılmıştı, harekete geçtiler!
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Atatürk Orman Çiftliği alanında Atatürk’ün ...
SOL Parti'den asbestli gemiye karşı protesto yürüyüşü
SOL Parti, Brezilya mahkemesinin "limana geri dön" kararına rağmen söküm ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri