ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5503
    Dolar
  • Euro
    34,9359
    Euro
  • Altın
    2.446,840
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/35°
    ADANA
  • ANKARA
    15/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
4 Şubat 2022 Cuma - 10:17

CHP'li Bakan: Faili uzakta aramayın...

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, dün gece Meclis’te kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu üzerine konuştu. Bakan “AK Parti’de eşi, dostu, yakını olan mülakatta geçiyor ona duble yol, otoyol önü açık. Ama kimsesi olmayan öğretmeni şosede açlığa, sefalete, yoksulluğa, ölüme mahkum ettiniz” dedi.

CHP li Bakan: Faili uzakta aramayın...

İntihar eden öğretmenlere dikkat çeken Murat Bakan, AK Parti sıralarına seslenerek “Faili uzakta aramayın, aynaya bakın. Öğretmen Mustafa Kaya’nın ve iki yılda 50’ye yakın öğretmenin cinayetinin faili; bu yaşanan drama sebep olanlar, göz yumanlar ve buraya gelerek kanunlara gözü kapalı oy verenlerdir” dedi.

Bakan, konuşmasında şunları söyledi; 

“Tüm sistemi yozlaştırdınız. Liyakat bitti. En güçlü referansı olan mülakatı geçiyor. Emek vermenin, çalışmanın hiçbir karşılığı yok. AK Parti’de eşi, dostu, yakını olan mülakatta geçiyor ona duble yol, otoyol önü açık. Ama kimsesi olmayan öğretmeni şosede açlığa, sefalete, yoksulluğa, ölüme mahkûm ettiniz. Öğretmenler intihar ediyor. Bu kahraman millet Çanakkale Harbinde, Millî Mücadelede, cephede, cephe gerisinde vatan için şehit olan öğretmenleri gördü. Köy Enstitüleri’nden mezunu olup köyüne gidip kendi okulunu inşa eden ve orada öğrenci yetiştiren öğretmenleri gördü, benim dayım da onlardan biridir, hepsini saygıyla anıyorum. Ama intihar eden öğretmen görmedi. Bu ülke İkinci Dünya Harbi yıllarını yaşadı, soğuk savaş yıllarını yaşadı, büyük ekonomik buhranlar gördü; intihar eden öğretmen görmedi. Sizin döneminizde öğretmenler intihar ediyor.

‘Alın size 83 puanın mükafatı’
Gencecik 23 yaşındaki öğretmen Fedai Altun atanamadığı için çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılıp öldü. Son sosyal medya paylaşımında kendi fotoğrafını çekiyor ve diyor ki ‘Alın size 83 puanın mükafatı.’ Bir başka öğretmen Mustafa Kaya, 28 yaşında. Yüksek lisans yapmıştı, diplomasını alamadan hayatına son verdi. Kuzeni Mustafa öğretmen için diyor ki: ‘9 yaşından bu yana babasızdı. Annesi ve ağabeyinin desteğiyle, kendi çabalarıyla okulunu bitirdi, yoksuldu. Okulunu bitirince büyük bir umutla atanmayı bekliyordu, atanamayınca maddi sorunları devam etti. Kimse böyle bir şey yapacağını beklemiyordu.’ Yurttan arkadaşı, bir avukat, sosyal medyada paylaşım yapmış, diyor ki: ‘Adı Mustafa Kaya, babasız büyüdü. Kendi çabalarıyla, büyük umutla PDR bölümünü kazandı, devlet yurdunda kaldı. Dört yıl boyunca aynı yeşil montu, aynı siyah ayakkabıyı giydi. Yoksuldu, tek isteği emeğinin karşılığıydı, vermediler.’ Gençlerin umutlarını tükettiniz, hayallerini çaldınız. Bir insan hangi çaresizlik içinde yaşamına son verir? Gencecik, hayatının baharında bir insan…

‘Faili uzakta aramayın, aynaya bakın’
İşin gerçeği, Mustafa Kaya’nın ölüm nedeni intihar değil. Mustafa Kaya’nın ölüm nedeni cinayet ve bu cinayetin failleri de bu yozlaşmış sistemi kuranlar, yönetenler. Faili uzakta aramayın, aynaya bakın. Mustafa Kaya cinayetinin faili; öğretmen adaylarının sayısının 1 milyona ulaşmasına sebep olanlardır. Bu cinayetin faili; öğretmen olmak için eğitim gören gencecik evlatlarımızın inşaatlarda, pazar yerlerinde, taksicilik yaparken neden öğretmen olamadığını sorduğunda, ‘Herkes öğretmen olmak zorunda değil’ diye pişkince cevap verenlerdir. Bu cinayetin faili; kamunun ihtiyacı olan öğretmen atamasını yapmayanlardır.  Bu cinayetin ve iki yılda 50’ye yakın öğretmenin cinayetinin faili; bu yaşanan drama sebep olanlar, göz yumanlar ve buraya gelerek kanunlara gözü kapalı oy verenlerdir''

 
Gardiyanlar sodayla geçiştirdi, o gece aort damarı yırtıldı öldü
 
TÜİK yeni rakamları açıkladı: İzmir'in nüfusu kaç oldu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat, levreklerdeki hastalığı meclise taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, yakın dönemde ...
AK Partili Koştu'dan Millet Bahçesi talebi: Davaları durdurun!
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Millet Bahçesi projesinin açılan ...
CHP'li Beko: Saray yönetimi yurttaşları kar altında bıraktı!
Art arda gelen zamlar nedeniyle vatandaşın kış şartlarında zor günler ...
 
TKP'den seçim açıklaması: Kılıçdaroğlu için oy isteriz
Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, seçimlerin ...
CHP'li Sındır'dan iktidara İzmir soruları!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, hükümetin İzmir için ayırdığı ...
Beko: GSS primi zammı geri alınsın!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sosyal güvencesi olmayanların sağlık ...
 
CHP’li 11 başkandan ortak tepki!
Millet İttifakı’na mensup 11 CHP’li büyükşehir belediye başkanı, Adana ...
CHP'li Purçu'dan flaş İzmir iddiası: Yoğun bakım yatakları doldu
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’de yoğun bakım servislerinin ...
"Hazine'den 6 milyar TL nasıl iç edildi"
CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda "Tek ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri