ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3766
    Dolar
  • Euro
    34,7681
    Euro
  • Altın
    2.413,000
    Altın
  • Bist-100
    10.102,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İYİ Partili başkan istifa etti!
İYİ Partili başkan istifa etti!
Ekrandaki tartışma ayrılık getirdi!
Ekrandaki tartışma ayrılık getirdi!
Kılıçlı saldırgan dehşeti: Yaralılar var!
Kılıçlı saldırgan dehşeti: Yaralılar var!
Yargıtay'daki seçimde 29. turda da sonuç çıkmadı!
Yargıtay'daki seçimde 29. turda da sonuç çıkmadı!
1 Kasım 2021 Pazartesi - 10:23

CHP'li Bakan'dan Erdoğan'a tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı ile G20’de görüşmesinin ardından Glasgow programını iptal etmesini eleştiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Biden ile sonunda görüşebildi. Bu da ona yetti. ‘Dünya için son şansımız’ olarak tanımlanan, yaklaşık 120 dünya liderinin katılacağı bu konferansa ülkemizin Cumhurbaşkanı gelmekten vazgeçti. Çünkü onun anladığı anlamda dünya lideri olmak tam da bunu gerektirir! Utanıyoruz” dedi.

CHP li Bakan dan Erdoğan a tepki!

TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan ile İzmir Milletvekili Mahir Polat, İskoçya’nın Glasgow kentinde başlayan 26’ncı BM İklim Değişikliği Konferansı’na (COP26) gitti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile G20’de görüşmesinin ardından Glasgow programını iptal etmesini eleştiren CHP’li Murat Bakan, “Biden ile sonunda görüşebildi. Bu da ona yetti. ‘Dünya için son şansımız’ olarak tanımlanan, yaklaşık 120 dünya liderinin katılacağı COP26’ya ülkemizin Cumhurbaşkanı gelmekten vazgeçti. Utanıyoruz” dedi. Tüm Bakanlıkların ‘iklim krizi’ hassasiyetini önceleyerek koordine olmaları gerektiğini belirten CHP’li Bakan, “Büyük laflar, çılgın projeler değil; gerçek hedefler koymalı, iklim dostu projeler üretmeliyiz” dedi. Kömürden çıkış çağrısını yineledi.

CHP’li Murat Bakan, tüm Bakanlıkların ‘iklim krizi’ hassasiyetini önceleyerek koordine olmaları gerektiğini belirterek, “Cumhurbaşkanı, ‘2053 net sıfır emisyon’ niyet beyanını G20 liderleriyle paylaştığını duyurdu. İmzaladığımız Paris Anlaşması’nı parlamentomuzda onaylamamızın bile beş yıl sürdüğünü düşünürsek, iktidarın açıkladığı niyet beyanları ve belirledikleri hedefler maalesef gerçekten uzak... Büyük laflar, çılgın projeler değil; gerçek hedefler koymalı, iklim dostu projeler üretmeliyiz. Emisyon üreten ulaşım, tarım, enerji politikalarında azaltıma yönelik köklü değişikliklere ihtiyaç var örneğin. Paris’i onaylamak için çok mücadele verdik. Onaylamamız çok büyük bir adım olsa da tek başına yetersiz. Bir an önce Paris hedefleri doğrultusunda politikalarımızı değiştirmeli ve uygulamaya başlamalıyız. Vaktimiz çok az. Tahmin ettiğimizden çok daha hızlı bir şekilde iklim krizinin yıkıcı etkileri bizleri vuracak. Bu yaz yaşadığımız yangınlar, seller iklim yıkımının birer fragmanıydı. Sadece karbon salınımından ya da sınırda karbon vergisinden de bahsedemeyiz; aşırı ve ani yağışlara kentlerimizi hazırlamak, kuraklıkla mücadelede önlemlerimizi almak zorundayız. Bunun için de tüm Bakanlıkların ‘iklim krizi’ hassasiyetini önceleyerek koordine olmalarını sağlamak gerekiyor. Bir yandan iklim kriziyle mücadele ederken, diğer yandan dünyanın çöpünü ülkemize getiremezsiniz. Bir yandan ‘2053 net sıfır emisyon’ derken diğer yandan karbon yutak alanlarımız olan ormanlarımızı maden uğruna katledemezsiniz. Bir yandan kuraklıktan dem vurup diğer yandan vahşi tarımsal sulamada ısrar edemezsiniz. Ve Erdoğan, ‘yeşil kalkınma devrimi’ hedefinden bahsederken, kömürden elektrik üretmeye devam edemezsiniz. Kömürden çıkış sürecini hızla başlatmalı, çıkış taahhüdü vermeliyiz. Çağrımızı yineliyoruz; bir an önce yeni kömürlü termik santral yapmayacağımızı ve mevcut santrallerin o bölge halkının sosyoekonomik koşullarını da dikkate alarak adil geçiş ile ne zaman kapatılacağımızı ilan etmeliyiz” diye konuştu.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile G20’de görüşmesinin ardından Glasgow programını iptal etmesini eleştiren CHP’li Bakan, “Erdoğan’ın gündemi iklim krizi değil, hiçbir zaman da olmadı. İklim krizi, ülkemiz, gezegenimiz, geleceğimiz için yaşamsal bir konu. Ancak Erdoğan için yaşamsal değil. Çünkü iklim krizi, onun iktidarını pekiştirmesi, iç politikada esip gürlemesi, toplumsal parçalanma yaratması ya da tabanını konsolide etmesi için uygun bir konu değil. Roma’da Biden ile sonunda görüşebildi. Bu da ona yetti. ‘Dünya için son şansımız’ olarak tanımlanan, yaklaşık 120 dünya liderinin katılacağı bu konferansa ülkemizin Cumhurbaşkanı gelmekten vazgeçti. Çünkü onun anladığı anlamda dünya lideri olmak tam da bunu gerektirir! Utanıyoruz” dedi.

CHP’li Murat Bakan, CHP’li 6 milletvekilinin dönüşümlü olarak COP26’yı takip edeceğini belirtti.

 
İstasyon çalışmaları başladı!
 
Kuyumculara sahte altın yasağı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu, İmar Barışı mağduriyetlerini meclise taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İmar Barışı düzenlemelerinin sebep ...
Biden görüşmesi sonrası Erdoğan'dan açıklama
G-20 Zirvesi sonrası basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
AK Partili vekilden akaryakıt zammı yorumu: Çok değil!
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya son günlerde akaryakıt ...
 
AK Partili Doğan’dan depremin birinci yılında rapor
AK Parti İzmir İl Çevre, Şehircilik ve Kültür Başkanı Deniz Doğan, depremin ...
MHP'den erken seçim açıklaması
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, “Önümüzde ...
"Cumhurbaşkanı adayını buldu" iddiasına yanıt verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'partiler ile ilişkisi olmayan, ...
 
Erdoğan'dan seçim talimatı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti teşkilatına, "2023 seçimlerine ...
DEVA Partisi İl Başkanı Ösen'den İzmir depremi mesajı
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen İzmir ...
Kılıçdaroğlu'ndan Anıtkabir akreditasyonuna tepki
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri