ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3806
    Dolar
  • Euro
    34,6926
    Euro
  • Altın
    2.406,000
    Altın
  • Bist-100
    10.096,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Özgür Özel'den MEB tepkisi... 'Bu müfredatı kabul etmiyoruz'
Özgür Özel'den MEB tepkisi... "Bu müfredatı kabul etmiyoruz"
Minik Hilal'in acı ölümü!
Minik Hilal'in acı ölümü!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Kediye işkenceye karşı çıktı... Tacizci diye öldürüldü!
Kediye işkenceye karşı çıktı... Tacizci diye öldürüldü!
3 Kasım 2021 Çarşamba - 12:24

CHP'li Bayır: Krizin sebebi AKP'nin ekonomi politikalarıdır!

Mecliste, İhracatçılar Kanun Teklifi görüşmelerinde CHP Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, son yapılan zamlar sonucunda halkın alım gücünün kalmadığını belirterek, ‘’Dolar karşısında hızla değer kaybeden bir Türk Lirası var. Yaşadığımız büyük krizi basitçe kur artışı olarak adlandırmak ve sebebini de dış güçlere bağlamak doğru değildir. Krizin tek sorumlusu AKP’nin yanlış ekonomi politikalarıdır.''dedi.

CHP li Bayır: Krizin sebebi AKP nin ekonomi politikalarıdır!

24 Haziran seçimlerinden önce, Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini hatırlatarak konuşmasına devam eden Bayır, ''Reisiniz, verin bu kardeşinize yetkiyi, ondan sonra bu faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz'' demişti. ‘’Erdoğan’ın seçmenlerden yetki istediği gün, dolar/TL 4.74, Euro 5.49 TL. seviyesindeydi. Bugün ise; Dolar 9.55 TL. Euro ise 11 TL. Şimdi soruyorum ‘’Yetkiyi verin ekonomiyi düzelteceğiz, ülkeyi refahı kavuşturacağız’’ diyordunuz. Halk inandı verdi size yetkiyi. Gelinen noktadaki durum nedir? Ekonomi batıyor. Size verilen yetkiyi elinize, yüzünüze bulaştırıp kötü kullandınız. Geçmişte Yiğit Bulut ve Damat Bakan Berat Albayrak’ta dolar üzerinden konuşmalar yapıyordu. Şimdi nerede onlar? Gezi Eylemleri sırasında Dolar 1.88'den 1.92'ye çıktı diye ‘Ekonomiyi batırdınız’ diye yaygara koparttınız. Dolar 1.92'den 9.53’e çıktı. Neden şimdi fırtınalar kopartmıyorsunuz?’’ diye sordu.


Bu Fragmandı Asıl Filmi Gıda Zammı Sonrasında Yaşayacağız
Yapılan zamlardan sonra gıda fiyatlarındaki artışın yüzde 40’ları aşacağının altını çizen Bayır, ’’Bir yıl içinde akaryakıt ürünleri, elektrik ve doğalgaz olmak üzere enerji faturaları, iki gün öncesine kadar tam 35 kez zamlandı. Bugün ise 37 kez zamlandı. Politikanız zam yapmak üzerine kurulu. Gıda fiyatlarındaki artıştan sonra, hissedeceğiz neyin ne olduğunu. Hani derler ya, bu fragmandı. Asıl filmi gıdaya yapılacak zam sonrasında yaşayacağız’’ dedi.

İzmir ve Ankara Büyükşehir Örnek
CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılçdaroğlu’nın üzerinde durduğu, ‘’Kara Kış Fonu’’nun acilen kurulması gerektiğini belirten Bayır, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerini örnek göstererek, ’’2021 – 2022 Kış Döneminde İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak 2021 ve 2022 yıllarını kapsayan kış ayları boyunca nakit, gıda, giysi, sıcak yemek, bez, mama, ev eşyası, soba, battaniye, yakacak ve sıcak yemek desteklerini kapsayan sosyal yardımlar vatandaşlarımıza ulaştırılacak. İzmirli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bu kış boyunca; 25 milyon TL nakit, 30 milyon TL tutarında gıda, 20 milyon TL tutarında öğrencilere eğitim ve kırtasiye malzemesi, 20 milyon TL tutarında bez, mama, bot, mont, giysi ve ev eşyası desteği sağlanacak. 30 milyon TL tutarında, en az 1 milyon 350 bin kişilik sıcak yemek üretilip vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır.  Kış boyunca yakacak, soba ve battaniye desteklerimiz sürecektir. İlk etapta bin hanenin soba, 5 bin hanenin yakacak ihtiyacı karşılanacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 – 2022 kış dönemi boyunca İzmirli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 125 milyon TL tutarında destek sağlanacaktır. Yine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ta, 600 milyon TL'lik ''Kara Kış Destek Paketi'' sağlayacağını duyurdu’’ dedi.

Halka Yutturacağınızı Sanıyorsunuz
Son zamanlarda artan ham madde fiyatları ve enerji maliyetleri üreticiyi zorladığını söyleyen Bayır, ‘’Sanayicinin üretim yükü iyice artıyor. Sanayicinin elektriğine zam yapmak demek; Üretme, ithal et demektir. İhracatta sanayiciyi haksız rekabete mahkûm etmektir. Çiftçinin, elektriğine zam yapmak demek; Sen ekme, üretme demek. Gelin bu yanlış politikanızdan bir an önce dönün. Enerji üretenin doğalgazına zam yapmak, elektriğe zam yapmanın yolunu açmaktır. TEİAŞ’ı özelleştirdiniz. Özelleştirince zam yapmamış olacaksınız öyle mi? Vatandaş, iktidara değil, şirkete kızacak öyle mi? Halktan o kadar kopmuşsunuz ki, Bunu halka yutturacağınızı sanıyorsunuz. Enerji Bakanlığının Tahsil edilemeyen ceza tutarı, kurumun 10 yıllık gelirine bedel. O zaman buna ceza diyeceksek, cezayı yazdığınız kuruma değil, EPDK’ya, Devlete ceza demektir. Kayıp kaçağı durduramıyorsun, kestiğin cezayı toplayamıyorsun. Parayı batırıyorsun. Gemiyi yüzdüremiyorsun, batırıyorsun’’ diyerek sözlerine son verdi.

Etiketler:
 
Bu görüntülere belediye bile isyan etti: Neden böyle bıraktınız!
 
Cem Yılmaz'ın cevabı sosyal medyayı salladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu'dan 'Üç kuruş' dizisine tepki
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Show TV'de yayınlanan Üç Kuruş adlı ...
CHP'li Bakan'dan Erdoğan'a tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı ile G20’de görüşmesinin ardından ...
CHP'li Purçu, İmar Barışı mağduriyetlerini meclise taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İmar Barışı düzenlemelerinin sebep ...
 
Biden görüşmesi sonrası Erdoğan'dan açıklama
G-20 Zirvesi sonrası basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
AK Partili vekilden akaryakıt zammı yorumu: Çok değil!
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya son günlerde akaryakıt ...
AK Partili Doğan’dan depremin birinci yılında rapor
AK Parti İzmir İl Çevre, Şehircilik ve Kültür Başkanı Deniz Doğan, depremin ...
 
MHP'den erken seçim açıklaması
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, “Önümüzde ...
"Cumhurbaşkanı adayını buldu" iddiasına yanıt verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'partiler ile ilişkisi olmayan, ...
Erdoğan'dan seçim talimatı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti teşkilatına, "2023 seçimlerine ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri