ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,3739
    Dolar
  • Euro
    45,5649
    Euro
  • Altın
    4.289,450
    Altın
  • Bist-100
    9.350,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/34°
    ADANA
  • ANKARA
    9/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    24/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    19/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/34°
    IZMIR
  • KONYA
    14/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu
Kamu hastanesine soruşturma: 6 kişi gözaltında
Kamu hastanesine soruşturma: 6 kişi gözaltında
Dilan Polat'ın koruması 7 kurşunla vuruldu!
Dilan Polat'ın koruması 7 kurşunla vuruldu!
Özgür Özel de katılacak: CHP'li 101 belediye başkanı toplanıyor
Özgür Özel de katılacak: CHP'li 101 belediye başkanı toplanıyor
31 Mart 2021 Çarşamba - 13:13

CHP’li Beko, prim borcu yapılandırmasını sordu

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, SGK prim yapılandırması ile ilgili vatandaşlara çağrıda bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a “SGK’ya prim borcunu yapılandıramayan, ödeyemeyen vatandaşlar ve işyerleri için bir planlamanız var mı?” sorusunu yöneltti.

CHP’li Beko, prim borcu yapılandırmasını sordu

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 31 Mart’ta peşin ve ilk taksit ödemelerinin sona ereceği SGK prim yapılandırması ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.  

Beko, “28 Mart 2021 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak sizin imzanızla, SGK prim yapılandırması ile ilgili vatandaşlara çağrıda bulunan bir yazılı açıklama yayımladı. Yapılan açıklama ile SGK prim yapılandırması ile sigorta primleri, genel sağlık sigortası primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacaklar, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar ve Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacakların yeniden yapılandırıldığını belirterek borçların peşin ve ilk taksit ödemelerinin 31 Mart tarihinde sona ereceğini duyurdu. Ayrıca bu kapsamda e-Devlet, e-SGK ve sosyal güvenlik merkezlerimize 2,1 milyon vatandaşımız başvuru yaptığı, yapılandırılan toplam alacak 101 milyar lirayı aştı ve bugüne kadar 7,5 milyar lira tahsilat gerçekleştirildiğini açıklandı. SGK Gelir-gider dengesini olumsuz etkileyen en önemli nedenlerin biri prim ödeyemeyenlerin sayısının giderek artması ve prim alacaklarının tahsil edilememesi gelmektedir” açıklamalarını yaptı. Pandemi döneminde işsizlik ve yoksullukla beraber sosyal korumaya olan ihtiyacın da arttığına dikkat çeken Beko, SGK’ya prim borcunu yapılandıramayan, ödeyemeyen vatandaşlar ve işyerleri için bir planlamanın olması gerektiğini belirtti.

Beko ayrıca salgınla birlikte çok sayıda esnafın dükkanını kapattığını ya da zora girdiğini, işçilerin işini kaybettiğini, düzensiz işlerde çalışanların gelirlerinden bütünüyle mahrum kaldığını hatırlatarak, “Bu hal ve şart altında devletten/hükümetten, onların yönettiği sosyal güvenlik kurumlarından beklenen insanlara ellerini boş ceplerine sokturmadan hizmet sunmaları olmalıdır. Bu gruplar için de ayrıca bir çalışma gerekmektedir” diye konuştu.

İŞTE O SORULAR

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, borç yapılandırmasına yönelik şu sorularına cevap bekliyor;
SGK’ya prim borcu bulunan vatandaş ve işyeri sayısı ne kadardır? Sigorta primleri borcu olan, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan, İşsizlik sigortası primi borcu olan, Bağ-Kur sigortalılarının borcu olan vatandaş ve işyeri sayısı ayrı ayrı ne kadardır? Yapılandırmaya 2,1 milyon vatandaşımızın başvuru yaptığı, yapılandırılan toplam alacak 101 milyar lirayı aştığı ve 7,5 milyar lira tahsilat yapıldığı belirtilmektedir. Yapılandırmaya başvuru yapmayan vatandaş sayısı ve yapılandırılamayan toplam alacak miktarı ne kadardır? Pandemi döneminde işsizlik ve yoksullukla beraber sosyal korumaya olan gereksinim de artmaktadır. Olağandışı bir döneme girilmesine ve yaşanan sorunların artmasına karşın SGK’ya prim borcunu yapılandıramayan, ödeyemeyen vatandaşlar ve işyerleri için bir planlamanız var mıdır? Salgınla birlikte çok sayıda esnaf dükkanını kapattı ya da zora girdi, işçiler işini kaybetti, düzensiz işlerde çalışanlar gelirlerinden bütünüyle mahrum kaldı. Bu hal ve şart altında devletten/hükümetten, onların yönettiği sosyal güvenlik kurumlarından beklenen insanlara ellerini boş ceplerine sokturmadan hizmet sunmaları olmalıdır. Bu gruplar için de ayrıca bir çalışmanız var mıdır?

 
Enerji atmaya gitti, Türkiye şampiyonu oldu
 
Bahçeli’yi ifadeye çağıran hakim hakkında inceleme başlatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başan Sürekli'den Menderes'e çıkarma...
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; çalışmalarını aralıksız sürdürmeye ...
Kılıçdaroğlu'dan Ayvatoğlu açıklaması: Tepeden tırnağa vurgun tablosu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. ...
Erdoğan: Aşı meselesi vahim bir hal almıştır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aşı meselesi vahim bir hal almıştır. Dünya genelinde ...
 
"İstanbul Sözleşmesi’nin feshi yerinde bir uygulamadır"
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, İstanbul Sözleşmesi ...
CHP’li Sındır: Kadınlarımızdan neden korkuyorsunuz?
Katıldığı bir TV programında Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden ...
İzmir Gençlik Kolları Yürütme Kurulu belli oldu
İzmir Gençlik Kolları İl Başkanı Recep Tayyip Taslak, 15 kişiden oluşan yürütme kurulunu paylaştı.
 
İçişleri Bakanı Soylu'ya "hakaret" davasında iki sanığa para cezası verildi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, 2019'da Üsküdar'da halka hitaben konuşma ...
Barış Atay'dan Süleyman Soylu'ya 'Kürşat Ayvatoğlu' tepkisi
TİP'li Barış Atay, Süleyman Soylu'nun AK Partili büro personeli “Kürşat ...
İYİ Partili Koray Aydın: FETÖ, AKP'nin dümenindedir
İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Koray Aydın, AK Parti kongresini ve ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri