ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3385
    Dolar
  • Euro
    34,6609
    Euro
  • Altın
    2.392,020
    Altın
  • Bist-100
    10.161,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kıyıları vatandaşa kapatıp otellere açan yönetmelik iptal!
Kıyıları vatandaşa kapatıp otellere açan yönetmelik iptal!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay şehit oldu!
Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay şehit oldu!
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
6 Mayıs 2023 Cumartesi - 11:07

CHP'li Deniz Yücel: "Denizler mücadelesine devam ediyor!

Türkiye devrimci hareketinin sembol isimlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 6 Mayıs sabahı idam edilmesinin tarihin en karanlık günlerinden biri olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Adayı Deniz Yücel, “Yarım asır sonra 15 Mayıs’ta bir Mayıs sabahına umutlu ve mutlu uyanacağız, Denizler mücadelesine devam ediyor!” dedi.

CHP li Deniz Yücel:  Denizler mücadelesine devam ediyor!

CHP İzmir Milletvekili Adayı Deniz Yücel, Türkiye devrimci hareketinin sembol isimlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 51’inci yıl dönümünde Üç Fidanın mirasını mücadelelerinde devam ettirdiklerini söyledi.

Seçime günler kala saha çalışmalarını sürdüren ve gençlerle sık sık bir araya gelen CHP’li Yücel, tam bağımsızlık, demokrasi ve özgürlüğü savunan üç yiğit devrimci gencin 6 Mayıs 1972’de Anayasayı ortadan kaldıran 12 Mart faşist cuntası tarafından katledildiğini belirterek, “Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı saygıyla ve rahmetle anıyorum. Onlar emperyalizme karşı tam bağımsız Türkiye’yi; emek sömürüsüne karşı eşitliği, özgürlüğü ve adaleti; faşizme ve gericiliğe karşı çağdaşlığı ve halkların kardeşliğini savundular. Verdikleri onurlu mücadeleden dolayı bugün bu ülkede binlerce gencin adı Deniz’dir, Yusuf’tur, Hüseyin’dir. Denizler mücadelesine devam ediyor” dedi.

"YAŞAMLARI BU BASKICI İKTİDARLA GEÇMEYECEK!"

Devrimci gençliğin emperyalizme karşı tam bağımsız Türkiye için verdikleri kutsal mücadelenin izinde yürüdüklerini ifade eden Deniz Yücel, “Bugün de üç fidanın izinden bağımsızlık, demokrasi, özgürlük için mücadele etmeye devam ediyoruz; adalet, eşitlik, barış, kardeşlik için; insanca yaşamak için yoksulluğun bitmesi için bugün de mücadelemizi veriyoruz. Çünkü karşımızda 21 yıldır baskı, zulüm, öfke, nefret, ötekileştirme, yoksullaştırma, yok sayma, aşağılama, rant, talan, yalan, iftira üzerine kurulan bir AKP düzeni var! Gençlerimiz umutsuz, işsiz, dünyaya geldikleri günden bu yana özgürlükleri baskı altında, eğitimde dünyadaki yaşıtlarından geride… Ama artık yaşamları doğduklarından bu yana gördükleri bu baskıcı iktidarla devam etmeyecek! Denizlerin mücadelesi bugün depremde ailesini, evini, yurdunu kaybeden gençlerimizin öfkesinde, üniversite öğrencilerinin ve eğitim emekçilerinin bilimsel, özerk-demokratik eğitim mücadelesinde; sağlık emekçilerinin halk için sağlık mücadelesinde; ötekileştirilenlerin, kadınların, gençlerin, engellilerin eşitlik, özgürlük ve insanca yaşam mücadelelerinde devam ediyor. HES’lere, nükleer santrallere karşı doğa için verilen mücadelede; yağmalanmak istenen kentlerimize, su havzalarına, ortak yaşam alanlarımıza, yok edilmek istenen ortak belleğimize sahip çıkma mücadelesinde yaşıyor” diye konuştu.

"BİR MAYIS SABAHINA UMUTLU VE MUTLU UYANACAĞIZ!"

Saha çalışmalarında binlerce gençle bir araya geldiğini ve gençlerin kararını verdiğini aktaran Yücel, “Anayasa’yı ihmal ettikleri gerekçesiyle idam edilen  üç yiğit devrimcinin anısına, onlardan aldıkları güçle bugün gençlerimiz daha güçlü ve bu baskı ve zulüm iktidarına son vermeye kararlı. Enerjileri, çalışkanlıkları, ileri görüşlülükleri, teknoloji ile olan bağlarıyla bize güç veriyorlar. Sahada hep birlikte çalışıyoruz ve bugünkü faşizan yönetime bu kez boyun eğmeyecek, biz kazanacağız! Yarım asır sonra bir mayıs sabahına gençlerimizin için, geleceğimiz için çok daha umutlu uyunacağız” dedi.

"SIFIR OTOMOBİLDE, CEP TELEFONUNDA ÖTV KALKACAK"

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde yapacaklarını aktaran CHP İzmir Adayı Deniz Yücel, “Çok daha fazlasını sizlerin de görüşlerini alarak yapacağız” diyerek vaatleri açıkladı: "Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde, cep telefonunda ve oyun konsolunda ÖTV’yi kaldıracağız. Gençlere pasaport ücretsiz olacak; yurtdışına çıkışta harç ödeme uygulamasını kaldıracağız. Gençler, sigorta kapsamında olduğu aile bireylerinin vefatı halinde ilk sigortalı işgününe kadar sigorta hizmetinden yararlanmaya devam edecek. İşe ilk giren yeni mezunların 2 yıl süreyle vergi ve prim ödemelerini devlet karşılayacak. ADS kapsamındaki ailelerde gençlere kamu istihdamında öncelik sağlanacak. Yurt sorunun bir yılda çözeceğiz. Yeni evli çiftlerin ilk satın alacağı evde KDV’yi yarıya düşüreceğiz. Evlilik öncesi bütün taramaların ücretsiz olarak yaptırılmasını sağlayacağız. Üniversiteli gençlere kültür-sanat etkinliklerine katılmaları için, içine belli miktarda para yüklenmiş kart vereceğiz. Gençler Size Söz!”

 

 
Bayraklılı kadınlardan Kılıçdaroğlu’na tam destek
 
CHP'li Aslanoğlu'dan seçim güvenliği mesajı: ''İlk andan itibaren takipteyiz''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklılı kadınlardan Kılıçdaroğlu’na tam destek
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Anneler Günü öncesi Bayraklılı ...
AK Partili Çelik, ‘’Milletimizin değerleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ahmet Can Çelik, vatanın birliği, bölünmez ...
Bakan Kasapoğlu, İzmir Meyve ve Sebze Hali'ni ziyaret etti
Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir milletvekili adayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ...
 
AK Partili Sürekli: ''İşveren ve işçilerimizin her daim yanındayız''
 AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, çalışmalarına ...
AK Partili Özlem Zengin: Bu kuyunun içine düşmek istemiyorum!
İstanbul Sözleşmesi lehine konuştuğu için hedef alınan AK Parti Grup Başkanvekili ...
AK Partili Saygılı’dan CHP’li Aslanoğlu’na ‘Davet’ yanıtı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nu, ...
 
Batur: Bu ülkeyi karanlıktan kurtaralım
İzmir’de faaliyet gösteren kadın kuruluşları temsilcilerine seslenen Konak ...
CHP'li Nalbantoğlu gençlerle buluştu...
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; Menemen’de ...
AK Partili İnan’dan CHP’li Yücel’e Şehir Hastanesi yanıtı
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Eyyüp Kadir İnan, CHP'li Deniz Yücel'in ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri