ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2199
    Dolar
  • Euro
    34,7117
    Euro
  • Altın
    2.448,540
    Altın
  • Bist-100
    10.284,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Milyonluk hırsızlık... Çelik kasayı valize koyup çaldılar!
Milyonluk hırsızlık... Çelik kasayı valize koyup çaldılar!
Eski devlet bakanı Bekir Aksoy yaşamını yitirdi!
Eski devlet bakanı Bekir Aksoy yaşamını yitirdi!
Gölcük Tabiat Parkı'nın işletim hakları Bolu Belediyesi'nden alındı!
Gölcük Tabiat Parkı'nın işletim hakları Bolu Belediyesi'nden alındı!
Suriye ve Irak'ta 17 terörist öldürüldü!
Suriye ve Irak'ta 17 terörist öldürüldü!
10 Aralık 2021 Cuma - 15:46

CHP'li Karaca: Vatandaş hakkını bilirse iktidara kırmızı kartı gösterir!

Çiğli Belediyesi'nin düzenlediği "İnsan Hakları Kenti Çiğli" paneline katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, "Bu ülkede yurttaşın yüzde 83'ü 'Devlet yaşam biçimime karışmasın', yüzde 71'i de 'Yoksullaştım' diyor. Vatandaş hakkını bilirse sorumluluğunu yerine getirmeyen iktidara, demokrasinin gereği olarak sandıkta kırmızı kartı gösterecek" dedi. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de "Hakları iyi bilirsek hakkımıza sahip çıkarsak halkı kimse yenemez'' dedi.

CHP li Karaca: Vatandaş hakkını bilirse iktidara kırmızı kartı gösterir!

Çiğli Belediyesi 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında "İnsan Hakları Kenti Çiğli" konulu panel düzenledi. Çiğli Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen etkinliğe CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün yanı sıra belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile yurttaşlar katıldı. Panelde İzmir Barosu üyesi Avukat Ali Derman Güler, Çiğli Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Şebnem Karatepe ve Raoul Wallenberg Enstitüsü Türkiye Temsilcisi İlhami Alkan Olsson  konuşmacı olarak yer aldı.


BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ'YE TEŞEKKÜR
Sandığın demokrasinin gereği olduğunu ancak bilinçli seçmenin sandığın varlığını güçlendireceğine vurgu yapan Gülizar Biçer Karaca şöyle konuştu:

"Kişi hakkını bilirse bu haklarının gereğinin yerine getirilmesini devleti yöneten iktidardan talep eder. Yurttaşlık hakkının sorumluluğunu ve görevini en iyi yerine getirenin iktidara geleceği, getirmeyenin de iktidardan el değiştirmesi gerektiği sandıkla ortaya çıkar. Hak bilincine erişmiş, haklarını bilen ve mücadelesini veren ama haklarının gereğini yerine getirmeyen iradeyi de iktidardan alan demokrasinin çarkıdır sandık. Maalesef ülkemizde vatandaşlarımızın hak bilincine tam olarak erişmemiş olmaları, bu anlamda da iktidardan kaynaklı ihlallerin sorumlusu olarak yöneticileri görmemesinden dolayı sandıklar sadece sayılar verilerle oy kullanılıp gelinen, takım tutar gibi oy verildiği bir sisteme dönmüş durumda. Cumhuriyet Halk Partisi olarak 31 Mart yerel seçimlerinden sonra benden önceki İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan yardımcımız Gökçe Gökçe'nin başlattığı, bizim de ete kemiğe bürünerek sürdürme yolunda çaba harcadığımız İnsan Hakları Kentleri projesi demokrasinin sandıkla düzgün işleyen çarkını hayata geçirebilmek üzerine kurulu. Belediyelerin hak temelli insan haklarına dayalı yönetim anlayışını benimsemesi büyük risktir ama bu yurttaşlar için gerekli ihtiyaçtır. İnsan haklarına dayalı yerel yönetim anlayışı yürek ister. Çiğli Belediye Başkanımız başta olmak üzere bu cesareti gösteren tüm başkanlarımıza teşekkür ederim."


"YURTTAŞIN YÜZDE 71'İ 'YOKSULLAŞTIM' DİYOR"
Türkiye'de ekonomik sıkıntılar yaşandığını bazı verilerle dile getiren Karaca şunları söyledi:
"Bu ülkede yüzde 83 yurttaş diyor ki, 'Devlet yaşam biçimime karışmasın.' Yüzde 71'i de 'Yoksullaştım' diyor. Çözümü için çareler arıyor. Yüzde 68 bunun sebebi 'Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan sapmış olmak' olarak görüyor. Yurttaş çözüm noktasını da işaret ediyor. Türkiye'yi siyasal ve kişisel haklar anlamında, özgürlükler sıralamasında dünyada ilk defa özgür olmayan sınıfına gerileten bir anlayış var. Dostlarımızla birlikte kuracağımız iktidara temel oluşturulması için yerelden başlattığımız bu mücadelede gelinen noktayı bugün Çiğli'de izleyeceğiz. Yerel yönetimlerin halk bilincinin oluşturulmasında önemi büyük. Yurttaşa 'Bu senin hakkın, benim görevim' bilincini anlatmak için önemli. O zaman sosyal yardımların bir siyasi partinin tekelinde sadaka olarak değil, sosyal devletin gereği olduğu ortaya çıkacak. Vatandaş haklarını bildiği için o siyasi iktidardan bunu talep edecek. Yerine getirmeyene demokrasinin gereği olarak sandıkta kırmızı kartı gösterecek."


"HAKKIMIZA SAHİP ÇIKARSAK HALKI KİMSE YENEMEZ"
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise İzmir ve Çiğli'yi insan hakları kenti yapmak için taahhütname imzaladıklarını anımsatarak şunları söyledi:

"İzmir'in insan hakları kenti yapalım diye imza attık. CHP Genel Merkezi seçildiğimizin 6. ayında CHP'li belediyelere insan hakları temelinde yönetmeleri için zorunluluk olarak koydu bunu. Çiğli'de 'Yerel yönetimlerde insan hakları nedir, nasıl uygulanır, nasıl şekillenir?' diye çalışma başlattık. İnsan hakları uluslararası dinamiklerle başlamış, İngiltere Avrupa eksininde gelişmiş ve beyanname halini almış. Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Cumhuriyet devrimi ile beraber kurumsallaşmaya başlamış.  Bugün artık uluslararası antlaşmalar ile korunan noktada. Ancak şu an ülkemizde yeterli seviyede değil. İzmir emperyalizme karşı direnme hakkını ilk kurşun ile başlatmış. Ne tesadüftür ki Hasan Tahsin'in gazetesinin adı da Hukuku Beşer'dir. Yani insan haklarıdır. Halkımıza insan hakları temelinde hizmet vermek için çalışıyoruz. Hakları iyi bilirsek hakkımıza sahip çıkarsak ve arkasından örgütlenirsek halkı kimse yenemez."

 
Ortaca'da dere temizliği seferberliği!
 
İzmir Barosu: OHAL sonrası hak ihlalleri arttı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ortaca'da dere temizliği seferberliği!
Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde dere temizliği ...
Tramvay seferlerine maç düzenlemesi!
Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanacak Altay, Hatayspor maçı nedeniyle ...
Başkan Soyer'den Gediz mesajı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, UNESCO Dünya Doğa Mirası ...
 
İzmir'de fenerli protesto!
İzmir'de kalıcı yaz saati nedeniyle hava ağarmadan yollara düşen ve gece ...
İzmir'de öğrencilere cinsel istismar iddiası!
İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir lisede 7 kız öğrencisine cinsel istismarda ...
İzmir'de hırsızlık teşebbüsü ölümle bitti!
İzmir'in Torbalı ilçesinde hırsızlık için girdiği öne sürülen trafoda ...
 
İzmir'e SDD Temsilciliği...
Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi'nin Alsancak'taki hizmet binasının ...
CHP İzmir'den ''10 Aralık'' açıklaması!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla ...
ESHOT’tan üç yeni hat daha!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri