ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,3956
    Dolar
  • Euro
    45,5756
    Euro
  • Altın
    4.325,680
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/34°
    ADANA
  • ANKARA
    12/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    19/27°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/33°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Merkez Bankası'nın tahmini gerçekleşirse emekli temmuzda bu zammı alacak
Merkez Bankası'nın tahmini gerçekleşirse emekli temmuzda bu zammı alacak
Polisin evinde kafası olmayan ceset parçaları bulundu!
Polisin evinde kafası olmayan ceset parçaları bulundu!
İsrail'den kaçan binlerce İranlı Türkiye sınırında!
İsrail'den kaçan binlerce İranlı Türkiye sınırında!
ABD Başkanı Trump: Yakında İsrail ve İran arasında barış olacak
ABD Başkanı Trump: Yakında İsrail ve İran arasında barış olacak
10 Ağustos 2021 Salı - 11:23

CHP'li Kılıç, işten çıkarmaları meclise taşıdı!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, 30 Haziran’da sona eren işten çıkarma yasağına rağmen işten çıkarılan emekçileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

CHP li Kılıç, işten çıkarmaları meclise taşıdı!

Covid-19 pandemisinin etkilerinin azaltılması için 17 Nisan 2020 tarihinde işten çıkarma yasağı, 24 Mart 2020 tarihinde ise kısa çalışma ödeneği ilan edildiğini belirten CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, 30 Haziran 2021 tarihinde kısa çalışma ödeneği, işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin uygulamasının sona erdiğini belirtti.
CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, “Yasaklara rağmen 2021 senesinin ilk altı ayında 564 bin kişi işini kaybetti, işsizlik ödeneğine başvuran 564 bin kişiden sadece 162 bininin işsizlik ödeneği başvurusu kabul edildi. Bu rakam öyle azımsanacak, istatistiklerde öyle sağa sola yedirilebilecek bir rakam değildir. Bu rakam daha büyük işsizlik dalgasının bize yaklaştığını gösteren çok önemli bir veridir.” dedi. 

Uzmanların tahmininin de bu yönde olduğunu dile getiren CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “İşten çıkarma yasağının sona erdiği 1 Temmuz ve sonrası için, bizleri ulusal çapta büyük bir işsizlik krizinin beklediğini söyleyebiliriz.” dedi.

TBMM Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları kaydetti:

“Halihazırda işsizlikle boğuşan bir ülke konumunda olmamız ve genç işsizlik oranının yüzde 30’un üzerinde olması yeni işsizlik dalgasıyla birlikte, yoksulluğu daha da derinleştirecek, zaten iş bulmanın zor olduğu ülkemizde bu durum daha da içinden çıkılamaz bir hal alacaktır. Bu durum kendiliğinden oluşmadı, AKP iktidarlarının yanlış ekonomi politikalarının sonucu olarak oluştu. Devlet kadrolarında liyakatin değil sadakatin esas alınması, eğitim sisteminin yetersiz olması, kurumların içinin boşaltılması, ekonomik yetersizlikten atama bekleyen boş kadroların varlığı ve üretim yerine tüketimin esas alınarak fabrikaların özelleştirilmesi ülkemizde işsizler ordusu yaratan ana aktörlerdir. İşten çıkarmaların yasak olduğu salgın döneminde dahi patronlar boş durmayarak ‘ahlak ve iyi niyet kurallarına uymadıkları’ iddiasıyla Kod-29’u gerekçe göstererek işten çıkartmalara devam etti. Kimi sendikalı olduğu için kimi patronların istediği sendikaya üye olmadığı için Kod-29 fırsatçılığıyla işinden, emeğinden oldu. Üstelik bu şartlarda işten çıkarılan emekçi ne kıdem tazminatı ne de işsizlik ödeneği alabildi. Salgının etkisiyle iyice yoksullaşan emekçi hem geçmişini hem de çocuklarının geleceğini kaybetmiş oldu. AKP iktidarı ise bu mağduriyeti giderecek gerçekçi bir adım atmayarak, emekçiyi yoksulluğa ve açlığa terk etti.”

“İşten çıkarma yasağının süresi uzatılarak etkin bir şekilde uygulanmalıdır”
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, İŞKUR verilerine göre Mayıs 2021 tarihi itibariyle Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanan 1 milyon 176 bin 817 işçi, işten çıkarma yasağı kapsamında ise ücretsiz izinde 996 bin 727 işçinin bulunduğunu belirtti.

Kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağı kapsamındaki 2 milyon 173 bin 544 kişinin işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna işaret eden CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, “Ücretsiz izin sürecinde sigorta primleri yatırılmayan işçiler, önceki dönem 600 gün prim şartı nedeniyle işten çıkarılırsa işsizlik maaşı da alamayabilir. Yoksulluğu daha da derinleştirecek, emekçiyi mağdur edecek bu uygulamalardan bir an önce vazgeçilmelidir. Salgın halen bitmemiş ve son zamanlarda tekrar artış trendine girmiştir. İşten çıkarma yasağı da uzatılarak etkin bir şekilde uygulanmalı, emekçinin mağduriyetinin önüne geçilmelidir.” dedi.

 
Büyükşehir'den tercih desteği!
 
Kritik FETÖ operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu'dan Afgan mülteci tepkisi: Taliban'ın serbest bıraktığı tecavüzcüler Türkiye'ye geldiğinde ne olacak?
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Afgan mülteci tartışmaları ile ilgili ...
AK Parti Menemen'den CHP'ye eleştiri: Menemen'i üvey evlat olarak gördüler!
AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Ömer Güney'in başkanlığa ...
CHP'li Bayır: DEÜ'nün borcu eğitim satılarak karşılanamaz!
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ), yeni eğitim öğretim dönemi için ...
 
CHP'li Öztrak'tan Pakdemirli'ye sert sözler
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi ...
Bahçeli'den üniversite baraj puanı açıklaması!
MHP lideri Devlet Bahçeli daha önce de dile getirdiği üniversite sınavlarının ...
İYİ Partili Çıray'dan 'Somali'ye 30 milyon dolarlık hibe' tepkisi: Bu, milleti aptal yerine koymaktır!
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ...
 
Beko: Ücret uçurumunu kaldırın!
Memur ve memur emeklisi sözleşme pazarlığının 20 milyon kişiyi ilgilendirdiğini ...
Sındır: İtibar saraylarla olmaz...
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Dikili Kızılçukur ve Kabakum’da ...
AK Partili Dağ: Yangına körükle gidiliyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yeniden normale dönmek için ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri