ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
26 Mart 2024 Salı - 13:39

CHP'li Kılıç'tan Bakan Göktaş'a İzmir tepkisi!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın İzmir’de Cumhur İttiffakı’nın kadın adayları için oy istemesine tepki gösterdi. Göktaş’ın geçen hafta New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Kadın Oturumu’na katıldığını anımsatan Kılıç, “BM’de Türkiye’deki tüm kadınlar için fırsat eşitliği politikalarını hayata geçirdiğini iddia eden Göktaş, İzmir’e gelince sadece AKP’li kadın adaylar için oy isteyerek, siyasi ayrımcılık yapmıştır” dedi.

CHP li Kılıç tan Bakan Göktaş a İzmir tepkisi!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlikte Cumhur ittifakının kadın adayları için destek istemesine tepki gösterdi.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi:

BM’DE ŞOV YAPTI; İZMİR’DE ÇARK ETTİ
“Birleşmiş Milletler’de geçen hafta çok önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu 68. Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Türkiye’yi temsilen de Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş katıldı. Göktaş, burada yaptığı konuşmada Türkiye’deki kadınlar için fırsat eşitliği politikalarını hayata geçirme sözü verdi. Bakan, ayağının tozuyla geldiği İzmir’de gördük ki; tüm bu konuşmalar birer şovdan ibaretmiş. Çünkü Göktaş, İzmir’de AKP İl Başkanlığı’nın kapısından girdi, Cumhur İttifakının adayları için destek isteyip, kentten ayrıldı.

SİYASİ AYRIMCILIK YAPTI
Göktaş, CHP’nin İzmir 9 ilçesinde gösterdiği kadın adayları görmezden geldi. Sadece CHP’li adaylar değil, diğer tüm partilerin kadın adayları ile bağımsız kadın adayları görmezden geldi. Mahallelerinde tek başına mücadele veren kadın muhtar adaylarımızı, yerel yönetimlerde eşit temsil hakkı için sokak sokak gezen kadın adaylarımızı görmezden geldi. Bu kentte fırsat eşitliğini sağlamak için siyaset yapmak isteyen tüm kadın adaylarımız, tüm kadın siyasetçilerimiz Bakan tarafından görmezden gelindi. Bakan bu tavrıyla açıkça kadın adaylar arasında siyasi ayrımcılık yapmıştır.  New York’ta süslü kelimelerle şov yapan Aile Bakanı, İzmir’e gelince, özüne dönüp, partizan tutumuyla fırsat eşitsizliğini daha da derinleştirmiştir. Unutulmamalıdır ki; kadınların fırsat eşitliği mücadelesi her türlü siyasetin üzerindedir, Bakanın bu ayrımcı tutumunu reddediyorum, kınıyorum.  

KADIN CİNAYETLERİ KARŞISINDA SUS PUS OLDU!
Birleşmiş Milletler Oturumunun en önemli gündem maddesi kadınlara yönelik şiddetti. Bakan Mahinur Göktaş, BM oturumunda “kadın cinayetlerine sıfır tolerans” sözü verdi. Ancak Türkiye’de en fazla kadın cinayetinin işlendiği il olan İzmir’e gelince, sus pus oldu. Kadın cinayetlerini görmezden geldi.

KONUŞSA DA OLMUYOR, SUSSA DA OLMUYOR
Özgeçmişinde sayfa sayfa Brüksel Parlamentosu’nda fırsat eşitliği ve kadına yönelik şiddetle ilgili çalışmalarını anlatan Mahinur Göktaş, Brüksel’de gidince kadın hakları aktivisti kesiliyor, New York’ta kadın hakları için adeta şov yapıyor; ama Türkiye sınırından adım atar atmaz AKP’nin kadınlara uyguladığı ayrımcı ve eşitsiz uygulamaların en büyük savunucusu haline geliyor. Suskunluğuyla şiddeti körükleyip, konuşmalarıyla ayrımcılığı derinleştiriyor. 

KADINLARIN BÜTÇESİ AKP’YE HARCANIYOR 
Türkiye’de her gün kadınlar öldürülürken Aile Bakanının, şiddete karşı politikaları hayata geçirmek yerine sahada AKP için seçim çalışması yapması kabul edilemez. Kadınlar yoksullukla, istihdamda eşitsizlikle, şiddetle mücadele ederken, Aile Bakanı yerinde yok! İzmir’de AKP için seçim çalışması yapan Bakan, bunun için Aile Bakanlığı’nın personelini çalıştırıyor, Bakanlık aracını kullanıyor, Bakanlık bütçesini harcıyor. Yani kadınların bütçesini kadınlara değil, AKP’nin seçim çalışmalarına heba ediyor.

İSTİFA ÇAĞRISI
Kadınlar için ayrılan bütçeyi, kadınlar yerine bir partinin seçim kampanyasına harcanmasını, kadın erkek fırsat eşitsizliğinin ayrımcı söylemlerle daha da derinleştirilmesini, kadına yönelik şiddete karşı sessiz kalınmasını kabul etmiyorum. Her alanda fırsat eşitliğinin sağlanması için Aile Bakanını yaptığı ayrımcı uygulamalar nedeniyle istifa etmeye davet ediyorum.''

 

 
 

 
İzmir'de feci kaza: Evli çift yaşamını yitirdi!
 
Güzelbahçe CHP'de önce isyan, sonra plaket!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de feci kaza: Evli çift yaşamını yitirdi!
İzmir'de 2 otomobilin çarpıştığı kazada Mehmet Pala (64) ile eşi Sevgi ...
Ahmet Şık açıkladı: Gökhan Zan'ın ses kayıtları gerçek!
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, adaylıktan çektikleri ...
CHP'li Görkem Duman'dan çocuklar için projeler!
CHP Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, seçim çalışmalarına hız kesmeden ...
 
30 ilde DEAŞ operasyonu; 147 gözaltı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ terör örgütüne yönelik 30 ilde gerçekleştirilen ...
Ünlü profesör Mehmet Ceyhan’dan flaş karar!
Pandemi döneminde sık sık ekranlarda ve gazetelerde gördüğümüz Prof. Dr. ...
CHP’li İrfan Önal: Sosyal projelerle yanınızda olacağız!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, seçim çalışmalarına devam ...
 
CHP'li Yıldız'dan kararsız seçmene çağrı!
Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız ...
Aslanoğlu'dan Saygılı'ya Hamza Dağ sorusu: Mal varlığını açıklayacak mı?
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Partili mevkidaşı Bilal Saygılı'ya ...
Folkart Towers Carrera'ya ödül...
Folkart Towers Carrera Fitness & Spa, 2013 yılında kurulan“Bağımsız Tüketici ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri