ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/28°
    IZMIR
  • KONYA
    15/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
20 Temmuz 2022 Çarşamba - 14:51

CHP'li Özel açıkladı: SAĞLIKTA ŞİDDET İÇİN MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRIYORUZ

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Yarın sağlık meslek örgütlerinin genel başkanlarıyla mecliste bir araya gelerek önce bir ön çalışma yapacağız. Sonra da TBMM’yi sağlıkta şiddet konusunda yeniden çalışmak ve eksiksiz olarak yasama faaliyetini tamamlamak için olağanüstü toplantıya çağıracağız" dedi.

CHP li Özel açıkladı: SAĞLIKTA ŞİDDET İÇİN MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRIYORUZ

SONKALEİZMİR- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün, beraberindeki CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ve Tacettin Bayır ile birlikte İzmir Tabip Odası'nı ziyaret etti. İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, kısaca sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunları anlattı.

Kaynak, "Sağlıkta şiddet konusu çok önemli bir başlık olarak hayatımızda yer alıyor. Ve yapılması gerekenleri bizler kamuoyu ile her zaman paylaşmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sırada hekimlerin pek çok sorunları var. Özlük hakları ile ilgili sorunları var. Bu özlük haklarını da sadece gelir düzeyine veya gelir çerçevesine indirgemek de doğru değil. Çalışma koşulları ve özlük hakları dememiz daha doğru. Türkiye’de 5 dakikada bir hasta bakımından acillerde yıllık olarak 130 milyon civarında hasta bakımına kadar... Sağlık sistemi, sağlıkta dönüşümle birlikte çok ciddi sorunlar yaşamaya başladı. Ve aslında çökmüş bir sağlık sisteminin bu çöküşünün sorumluluğunu başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarının üzerine yıkma sürecini yaşıyoruz. Bu konuda biz elimizden geldiği kadar ses çıkartmaya çalışıyoruz. Sağlıkta dönüşüm programının değişik yönleriyle, Türkiye’deki sağlık sistemine verdiği zafiyetleri ifade etmeye çalışıyoruz" dedi.

"YARIN, MECLİSTE BİR ARAYA GELECEĞİZ"

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise parti olarak gündemlerinde öncelikle "sağlıkta şiddet" konusunun olduğunu söyledi. Özel, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz CHP olarak biz meclisten çıkan sağlıkta şiddetle ilgili yasada önce TTB ve sağlık alınında örgütlü sendikaların taleplerine uygun olarak tam destek sözü vermiştik. Hem iki yıl önceki çalışmada hem de mayıs ayında yapılan çalışmada komisyona gelen taslakla kanunlaşan taslak arasında sağlık emekçilerinin taleplerini karşılamayan ciddi bir açı var. Ve bu oldukça, sağlıkta şiddet yaşandığı sürece bu tartışma bitmeyecek. Bu yüzden geçen hafta sayın genel başkanımız şu an kapalı olan, tatilde olan meclisi olağanüstü toplantıya çağıracağımızı ifade etmişti. Bugün Sayın Engin Altay bunu kamuoyu ile paylaştı. Ve yarın sağlık meslek örgütlerinin genel başkanlarıyla mecliste bir araya gelerek önce bir ön çalışma yapacağız. Sonra da TBMM’yi sağlıkta şiddet konusunda yeniden çalışmak ve eksiksiz olarak yasama faaliyetini tamamlamak için olağanüstü toplantıya çağıracağız."

"SARAYDAN GELEN TALİMATLAR VE KARŞIT LOBİCİLİK FAALİYETLERİ..."

Özgür Özel şöyle devam etti:

"İşin iki boyutu var. Birincisi; TTB’nin istediği, bakanın da zaman zaman desteklediği, daha sonra saraydan gelen bir takım talimatlarla, oradan gelen karşıt lobicilik faaliyetlerinin sonuç almasıyla yerine gelmeyen bazı yasama süreçleri oldu. Yine sağlıkta şiddeti azaltacak bir diğer unsur olarak sağlık emekçilerinin özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik aralık ayından beri çok kötü bir süreç yürütüldü. Aralık ayında sağlık bakanı önce eksik ama hiç olmamasından iyi bir taslakla geldi. Sonra iyileştirme sözü ile geri çekti. Mayıs ayına kadar hiçbir gelişme olmadı. Mayıs ayında bunu yasalaştırma sözlerini tekrar ifade ettiler. Ama tabipler için ve diş hekimleri için Aralık'takinin gerisinde, diğer sağlık emekçilerinin çoğunu dışlayan ve hiçbir beklentiyi karşılamayan bir düzenleme geçti. Buradaki eksikliklerin giderilmesi gerekiyor."

"TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ KONYA'DAKİ OLAYDAN İKİ GÜN ÖNCE UYARMIŞTI"

Konya'daki doktor cinayetine de değinen Özel, "Konya’da yaşanan korkunç olaydan iki gün önce TTB’nin bize, aynı mahkeme salonlarında olduğu gibi, 'sağlık hizmetinin sunulduğu alanların hiçbirisine silahla ve polis, jandarma dahil hiç kimsenin girememesine' dair önerileri vardı. Biz bu öneriyi bir teklife dönüştürmüştük. Tam o sırada Konya’daki katliam yaşandı. Bununda değerlendirmesi gerekiyor komisyonlar tarafından. Bu konuda biz yazın meclisin tatil olduğu bu süreçte, olağanüstü bir toplantıyla bu üç hususun değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de parti ve örgüt olarak her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını söyledi.

 
Üçlü zirveye Bilal Erdoğan da katıldı!
 
Jandarmadan kenevir operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üçlü zirveye Bilal Erdoğan da katıldı!
İran-Rusya-Türkiye üçlü zirvesine katılan heyette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...
Sayıştay’da FETÖ ihraçları!
Sayıştay'da 8 uzman denetçi ile 11 başdenetçi, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel ...
Pınar Damar'ın cansız bedeni bulundu!
İstanbul’da ailesinin kendisinden haber alamadığı 32 yaşındaki Pınar Damar’ın ...
 
İzmir'den pandemi uyarısı: Maske zorunlu hale getirilsin!
İzmir Tabip Odası "Pandemi bitmedi sürüyor" başlığıyla bir basın toplantısı ...
Soyer'den asbestli gemi isyanı: İzmir çöplük değildir!
Yüzlerce ton asbest içeren Brezilya donanmasına ait geminin İzmir'in Aliağa ...
Ege Üniversitesi'ndeki mezuniyet töreninde köpek şoku!
Ege Üniversitesi'nde yapılan mezuniyet töreninde kep atmak için bekleyen ...
 
İzmir'e kaçak göçmen akını... Jandarma 775 kişiyi yakaladı!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından 7-18 Temmuz 2022 tarihleri arasında ...
FETÖ'nün futbol yapılanması hakkında karar!
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin davada ...
Büyükşehir'den Kemeraltı hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı’nı hem altyapısı hem de görüntüsüyle ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri