ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3673
    Dolar
  • Euro
    34,9585
    Euro
  • Altın
    2.324,360
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sır olay... Otoyolda kadın cesedi!
Sır olay... Otoyolda kadın cesedi!
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
7 Eylül 2022 Çarşamba - 17:47

CHP'li Tacettin Bayır'dan Karaburun tepkisi: Burası Tanzanya, Etiyopya falan değil, Türkiye...

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Karaburun'da hakim ve savcının Şanlıurfa Siverek'e sürülmesi iddialarıyla ilgili, "Adalet sistemi, AKP ve MHP'nin ilçe başkanları tarafından mı uygulanacak. O zaman kapatın mahkemeleri. Hakimlerin, savcıların görevlerine son verin. MHP İlçe Başkanı ile AKP Gençlik Kolları Başkanı astığı astık, kestiği kestik uygulamalarda bulunsunlar. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Burası Tanzanya, Etiyopya falan değil, burası Türkiye" dedi.

CHP li Tacettin Bayır dan Karaburun tepkisi: Burası Tanzanya, Etiyopya falan değil, Türkiye...

SONKALEİZMİR- İzmir'in Karaburun İlçesi'ndeki bir boşanma davası sırasında olay çıkaran MHP İlçe Bşkanı Erkan Özen'i tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk eden Karaburun Cumhuriyet Savcısı Muhammet Miraz Yılmaz ve eşi Karaburun Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Cansu Kurucu Yılmaz'ın gece yarısı kararnamesiyle Şanlıurfa Siverek'e sürülmesi iddiaları gündem yarattı.

"MHP İLÇE BAŞKANI, KOLLUK KUVVETLERİNİN OLDUĞU YERDE MAFYA GİBİ İNSANLARI DÖVMEK İSTİYOR"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, olayın detaylarını şöyle anlattı:

"Küçücük bir ilçede boşanma davası altı üstü... Ancak orada bir şahidin yanında MHP ilçe başkanı mahkeme salonuna giriyor, karşılıklı birbirleri ile atışan tarafın, kadının üzerine gidiyor, tehdit ediyorlar ve tanığın birisini de dövüyorlar. Yani nasıl bireydir bu? Kolluk kuvvetlerinin olduğu yerde, MHP ilçe başkanı adeta bir mafya şeklinde istediğini dövmek, mahkemeye baskı yapmak, hakime, savcıya baskı yapmak... Ne demektir bunlar? İlçe başkanı kendini ne zannediyor. Burası Türkiye, burası İzmir... Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Orada mağdur edilen, davaya şahitlik eden, dövülen insanlar da var. Bu anlamda hakime hanımın kararı çok doğru bir karar. Bu şekilde mahkeme kararına baskı kurmak, kararı değiştirmeye yönelik çalışmak MHP ilçe başkanına mı kaldı? O zaman adalete nasıl güveneceğiz? Hakimlere, savcılara nasıl güveneceğiz böyle şey olur mu?"

"AKP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI DA KARAKOL BASMIŞTI"

Kayseri Tomarza İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün AKP İlçe Gençlik Kolları tarafından basılması ve karakolda görevli bir polisin darbedilerek burnunun kırılması olayını da anımsatan Bayır, şunları söyledi:

"Aslında şaşırdım dersem yanlış olur. Çünkü çok kısa bir zaman önce de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gençlik kolları başkanı bir karakol basmış ve polis tokatlamıştı. Bugün yaşadığımız ise farklı bir şey. Devletin hakimine, savcısına MHP İlçe Başkanı hakaret ediyor ve bunun üzerine hâkim de tutanak tutarak tutuklama kararı veriyor kendisine. Ancak bununla yetinmiyor. Tutuklanan ilçe başkanının avukatı itiraz ediyor, lütfen serbest bırakın müvekkili diye. Hayır bırakmayacağım diyor hakim. Bunun üzerine bir gece kararnamesi ile ani bir kararla, henüz yeni gelmiş daha iki gün olmamış göreve geleli, Karaburun savcısı ve hakimi karı koca apar topar ne yazık ki Şanlıurfa’ya sürülüyor. Bu akıl alır gibi değil aslında. Bu bize bir şeyi gösteriyor. Bugünkü iktidarı arkasına almış, tek adamı arkasına almış bazı ilçe başkanları, gençlik kolları başkanlarının bu cesareti nereden aldıklarını sorgulamak lazım. Bu çok endişe verici bir durumdur. Eğer siz devletin hakimini, savcısını, polisini, emniyet müdürünü bu şekilde talimat alır hale getirirseniz, talimatla benim dediğimi yapmazsanız ben sizi sürdürürüm noktasına getirmişsek, eyvallah ki ülkemizin haline. Gerçekten çok acı bir durum."

ADALET BAKANINA: SİZ BU ÜLKEDE ADALET OLDUĞUNU NASIL İDDİA EDECEKSİNİZ?

Tacettin Bayır, konuyla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdiğini de belirtirken, şöyle konuştu:

"Bunu ben soru önergesi olarak da verdim bugün. Adalet Bakanına sormak istiyorum. Siz bu ülkede adalet olduğunu nasıl iddia edeceksiniz? Adalet sistemi, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milletçi Hareket Partisi’nin ilçe başkanları tarafından mı uygulanacak? O zaman kapatın mahkemeleri. Hakimlerin, savcıların görevlerine son verin. MHP İlçe Başkanı ile AKP Gençlik Kolları Başkanı astığı astık, kestiği kestik uygulamalarda bulunsunlar. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Burası Tanzanya, Etiyopya falan değil, burası Türkiye... Burada biz halen adaletin bazı savcılar ve hakimler tarafından doğru uygulanacağına inanmak istiyoruz. Ve inanıyoruz. Bu kabul edilebilir bir durum değildir."

"CHP OLARAK BUNA GÖZ YUMMAYACAĞIZ"

Konuyu CHP Genel Merkezi'ne de ilettiğini aktaran Bayır, "Özgür Özel arkadaşımız, başkanımız da konuyu dile getirdi. İl Başkanımız da bir tweet attı, bizler de çoğalttık. Kesinlikle CHP olarak buna göz yummayacağız. Yani devlet kalıcıdır, iktidarlar gelip gider. Bugün A partisidir ama yarın C partisi olabilir. Ama partinin değişmesiyle adalet sistemi değişmemeli. Devletin kalıcı kadroları korunmalıdır diye düşünüyorum. Bu isterse hakim olsun, isterse savcı olsun, isterse ordu komutanı olsun ya da emniyet müdürü olsun... Onlar devlet kadrolarıdır. Onlar devletin kurallarını uygulamak zorundadır, siyasi partilerin uzantıları değillerdir. Bir il başkanı ya da ilçe başkanı gibi olamazlar, olmamalılar" dedi.

"DAHA ÖNCE DE MHP İLÇE BAŞKANI İNSAN KAÇAKÇILIĞINDAN CEZA ALDI"

Bayır, 2019 yılında da yine Karaburun'da o dönemin MHP İlçe Başkanı Fırat Zorlu ve Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kara'nın insan kaçakçılığı suçundan tutuklandığına değinirken, şöyle devam etti:

"Sizlerin de hatırlayacağı üzere MHP’nin bu ilk sabıkası değil. Karaburun’daki daha önceki ilçe başkanı insan kaçakçılığı ile ilgili yargılandı ve ceza aldı. Yani böyle baktığınız zaman İzmir’in Karaburun ilçesi çok şirin bir ilçe, insanları birbiriyle uyumlu şekilde yaşayan bir ilçedir. Böyle bir ilçede mafyavari bir davranışlarla, astığım astık, kestiği kestik, istediğimi asarım, istediğimi keserim, istediğim mahkeme sonucunu çıkarırım gibi davranşlara biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, milletvekilleri olarak asla izin vermeyeceğiz. Adalet Bakanından ve İçişleri Bakanından da talebimizdir; asla boş bırakmasınlar. Karaburun kimsenin babasının çiftliği falan değildir."
 

 
İzmir Barosu: Yargı sahiden bağımsızmış
 
Fren yerine gaza bastı: 1 ölü, 4 yaralı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Barosu: Yargı sahiden bağımsızmış
İzmir Barosu, bir davada olay çıkaran MHP Karaburun İlçe Başkanı Erkan ...
ESİAD'ın ilk kadın başkanı Sibel Zorlu
İzmir'in ve Ege Bölgesinin önde gelen sanayici ve işinsanları önderliğinde ...
Kılıçdaroğlu da katılacak... Soyer'den 9 Eylül çağrısı!
Kentin kurtuluşunu ve Milli Mücadele’nin kesin zaferini müjdeleyen 9 Eylül ...
 
Türk vatandaşları bir ülkeye daha kimlikle gidebilecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği ...
Erdoğan: Rusya hafife alınacak bir ülke değildir!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar ...
Dikey Geçiş sınav sonuçları açıklandı!
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, Dikey Geçiş Sınavı ...
 
CHP'li Kılıç, Karaburun Adliyesi'ndeki iddiaları meclise taşıdı!
Bir davada olay çıkaran MHP Karaburun İlçe Başkanı Erkan Özen'i tutuklamaya ...
Elindeki poşetten bin 112 uyuşturucu hap çıktı!
İzmir'in Konak ilçesinde, gece bekçilerinin şüphelenip durdurduğu kişinin ...
Baklavacılar hakkında karar!
Pendik'te 7 aylık hamile kadın ve eşinin bulunduğu araca saldırdıkları ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri