ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/16°
    IZMIR
  • KONYA
    10/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Balık fiyatları fırladı!
Balık fiyatları fırladı!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
20 Ağustos 2022 Cumartesi - 11:07

CHP'li Yücel'den 2 günde 9 esnaf odası ziyareti...

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kentte iki günde 9 esnaf odasını ziyaret ederek taleplerini dinledi. Yücel “ Esnaf şükretmeyi biliyor ama sorunun kaynağını da çözümünü de biliyor. Birileri esnafın gözünden de gönlünden de çoktan düşmüş, gitti gidiyor” açıklamasında bulundu.

CHP li Yücel den 2 günde 9 esnaf odası ziyareti...

Dokuz farklı meslek grubunun oda başkanları ve yönetimleri ile bir araya geldiklerini ifade eden Yücel, duydukları karşısında içinin acıdığını, esnafın yaşadığı zor şartların kamuoyu tarafından da yeterince anlaşılamadığını belirterek “AKP iktidarı esnafın derdine çare bulmadığı gibi, esnafın sesini de kısmak istiyor. Buna izin vermeyeceğiz” dedi. Yücel sözlerini şöyle sürdürdü;

Türkiye’de vatandaşın halini, iktidarın ülkeyi nasıl yönettiğini görmek istiyorsanız esnafı dinleyeceksiniz. Esnafın haline, şikayetlerine bakarsanız, ülkenin ne halde olduğunu görürsünüz. Onun içindir ki, CHP olarak esnafa kulak veriyoruz. Yaptığımız oda ziyaretlerinde duyduklarımız ve yaşanan sıkıntılar karşısında hem içim acıdı hem de bunca esnafın nasıl hala ayakta kalabildiğine açıkçası şaşırdım.  Berberi, bakkalı, lokantacısı, kahvecisi, pazarcısı, fırıncısı yani esnafın her kesimi artık kar etmeyi unutmuş durumda. Mahalleli zor durumda kalmasın diye zarar ettiği halde dükkanını açık tutmaya çalışan esnaflar var. Bakkal rafa koyduğunu, lokantacı ocağa koyduğunu, pazarcı halden aldığını, fırıncı pişirdiğini ertesi gün zamlı almak zorunda kalıyor. Ama o zamları fiyatlara aynı oranda yansıtamıyor. AKP iktidarının her gün yaptığı zamlardan sonra, esnafımız müşterisine fiyat söylemeye utanır hale gelmiş. Milletin alım gücü yerlerdeyken, fahiş zamlar sonrası önü alınamayan fiyatlardan utanması gerekenler pişkin pişkin saraylarda oturup millete şükredin tavsiyesi verirken, esnafı hali bu. İzmir’de iktidarlarının defolarını, basiretsizliklerini kapatmak için her fırsatta CHP’li yerel yönetimlere saldıran cumhur ittifakı bileşenlerine bir tavsiyemiz var. Normal şartlarda esnafın yüzüne bakacak halleri olmaması gerekenlerin, esnafımızın sesini kısmaya, şikayetlerini dile getirmelerini engellemeye çalıştıklarını biliyoruz. Esnafa akıl veya ayar vermeye çalışmasınlar çözüm üretsinler."

İNEK YEMİYDİ, ŞİMDİ İNSANLAR KENDİLERİ İÇİN TOPLUYOR

Esnaf ziyaretlerinde pazarlarda, dükkanlarda yaşanan ve ekonomik krizin ne derece yıkıcı ve büyük olduğunu ortaya koyan manzaraların anlatıldığını ifade eden Yücel şöyle devam etti:

“Antalya’dan 14 liraya yola çıkan domatesin İzmir’e geldiğinde 35 liraya ulaştığını veya lokantalarda artık masaya konan ekmek için bile ayrıca para istenecek noktaya gelindiğini gören bir iktidar nasıl çözüm üretmez de kafasına kuma gömer. Tüm esnafımızın hammadde ve girdi fiyatları yüzde 300 ile 400 oranında artmışken, esnaf kar etmeyi çoktan bırakmış kepenk kapatmamak için mücadele verirken, nasıl olur da saraylarında rahat otururlar anlamak mümkün değil. Ziyaret ettiğimiz oda başkanlarımızın hepsinin ortak sıkıntıları var ve bunlara dayanacak güçleri kalmamış. Sektörü ne olursa olsun tüm esnafımız kira giderlerinin çok üstüne çıkan elektrik faturalarından şikayetçi. Elektrik faturasına dayanamadığı için iflas eden, dükkan kapatan binlerce esnaf var. Bunca sıkıntı içinde bile esnafımız kendisini bırakmış vatandaşın haline üzülüyor. Ziyaretlerimizde çok acı durumlar anlatıldı. Önceden, özellikle kırsal ilçelerdeki pazarlarda, beslenen hayvanlar için toplanan çürük, ezik marulları ve domatesleri insanların artık kendileri tüketmek için topladıklarını, askıda ekmekten ekmek almak zorunda kalan insanlarımızın utanarak, kimseye göstermeden bu ekmekleri almaya çalıştıklarını duymak çok ama çok acıydı. Esnaf da bu durumdaki vatandaşlarımıza eskisi kadar yardımcı olacak durumda değil. Eskiden, esnaf sıkıntıda olan mahalle halkına yardım eden, destek verip zor gününde yanında olan kesimdi. Bugün, AKP iktidarının basiretsizliği ve vurdumduymazlığı sayesinde yardıma muhtaç hale gelmiş durumda. Hiç ümidim yok ama AKP iktidarı esnafı yeniden ayağa kaldıracak adımları atsın, biz de kendilerine her türlü desteği verelim. Birçok esnaf oda başkanımız, üyelerinin özellikle pandemi döneminde İzmir büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerimizin destekleriyle ayakta kaldıklarını ifade ederek bizlere teşekkürlerini iletti. Bunu duymak gurur verici ama bizim asıl amacımız esnafı yardıma muhtaç durumdan kurtaracak iktidarı kurmak.”

ESNAF İÇİN MALİ YAPILANMA VE ELEKTRİK İNDİRİMİ ŞART

Ziyaret ettikleri oda başkanlarının anlattıkları sıkıntılarını ve beklentilerini not aldıklarını ve bu konuda gelen her isteği hem belediye başkanlarıyla hem de parti genel merkeziyle paylaşacakların ifade den CHP İzmir il başkanı Yücel, sözlerini şöyle tamamladı:

Ziyaret ettiğimiz tüm oda başkanlarımıza hem samimi karşılamaları hem de bizlerle paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum. Hepsinin ortak sorunları olduğu gibi, farklı sektörel sıkıntıları da var. Sektörüne bakılmaksızın tüm esnafımıza acil olarak elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve vergi indirimlerini içeren destek paketleri sunulmalı. Hem kendi kooperatiflerinden hem de bankalardan aldıkları kredilerin geri ödemelerinde faiz indirimleri ve vade uzatımlarını içeren mali yapılanmalara ihtiyaçları var. Esnafa nutuk değil destek lazım. AKP iktidarının ve sarayın attığı nutuklar esnafın elektrik faturasını, kirasını, kredi borcunu ödemiyor. Son olarak ifade edeyim ki, esnafımız dün de şükretmeyi biliyordu, bugün de şükretmesi gereken yerde ediyor. Ama unutulmasın ki, esnaf kesimi bugün yaşadığı sorunlara kimlerin sebep olduğunu da, çözümünün sandıktan geçtiğini de biliyor. O sandık gelinceye, esnafı bu hallere düşürenler gidinceye kadar, tüm imkanlarımızla esnafımızın yanında olmaya, dertlerini paylaşmaya devam edeceğiz."

HANGİ ODALAR ZİYARET EDİLDİ?

CHP İzmir İl Başkanı Yücel iki günlük program kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerde,  Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Yağcı, Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Bilgin, Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Davutoğlu, Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Kazım Kış ve Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Doğan Kılıç ile bir araya geldi. Yücel’e tüm ziyaretler boyunca CHP İzmir Esnaf, Esnaf Odaları ve Ekonomi Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı İrfan Yelis’ de eşlik etti.  

 
Ümit Özdağ: 1 milyon 476 bin Suriyeli'ye vatandaşlık verildi!
 
İzmir'deki tefecilik operasyonunda 4 tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zafer Havalimanı 1'e 4 veriyor! Sertel: Halkımız soyuluyor!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kütahya'da bulunan ve Türkiye'nin ...
CHP'li Beko: Öğretmenlik itibarsızlaştırıldı!
AK Parti döneminde öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırıldığını savunan ...
CHP'li Sındır: Türk tarımı kuşatma altında!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Ödemiş ve Beydağ’da üreticilerle ...
 
Sevda Erdan Kılıç: "Müzik yasağı yaşam tarzına müdahaledir"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık ...
Hakan Tartan Gelecek Partisi'nde
Konak'ta 2009-2014 yılları arasında CHP'den belediye başkanlığı görevini ...
Kani Beko: "Erdoğan'in indirimi fos çıktı"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tarım Kredi Kooperatif marketleri ...
 
Kamil Okyay Sındır: "Buhrandan çıkışın reçetesi erken seçim"
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Aliağa ve Dikili ilçesinde ...
CHP'li Seyit Torun'dan 'erken seçim' açıklaması: Gündemden kalktı
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Kasım ...
Yarım asırlık ağaç kesildi, AK Parti'den tepki geldi
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yol yapım çalışmaları kapsamında bir çam ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri