ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4084
    Dolar
  • Euro
    34,8183
    Euro
  • Altın
    2.431,990
    Altın
  • Bist-100
    9.978,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
31 Aralık 2021 Cuma - 16:23

CHP'li Yücel ve Purçu Roman yurttaşları ve esnafı dinledi...

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Ege Mahallesi'nde Roman yurttaşlarla bir araya gelip esnafın derdini dinledi. Bir çorbacı esnafı, "Çorba da pahalı geliyor artık, içemiyorlar" diye dert yadı. Mahalle bakkalı ise "Veresiye defterini kaldırmak zorunda kaldım. Bir anne geldiğinde çocuğuna çikolata alamıyor. Margarini kesip, yarım yarım satıyoruz" dedi.

CHP li Yücel ve Purçu Roman yurttaşları ve esnafı dinledi...

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Konak’ta Roman yurttaşların yoğun olarak yaşadığı Ege Mahallesi'ni ziyaret etti. CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ve partililerin de yer aldığı ziyarette Roman yurttaşlar ile esnafın sorunlarını dinleyen Yücel ve Purçu çocuklara da yeni yıl hediyesi dağıttı. 

"ARTIK ÇORBA DA İÇEMİYORLAR"

Bir çorbacı esnafı artan maliyetlerden şikayet ederek, "Peynir 100, yağ 30, ekmek 3, domates 10 lira oldu. Günde 15-20 çorba satıyorum. Çorba pahalı geliyor onu da içemiyorlar artık. Kelle paçanın kilosu 80 lira" dedi. 

"SATIŞLAR YOK DENECEK KADAR AZ"

Mahalle bakkalı da satışlarının düştüğünü belirterek, "Satışlarımız yok denecek kadar az. İnsanlar borçla da alamıyor. Bir liralık şey 5 lira oldu. Bir anne çocuğuyla falan geldiğinde çikolata alamıyor. İki çocuğu olan ikisine alamaz, çünkü 7 lira tutuyor. Veresiyeyi kesmek zorunda kaldım, idare edemiyorum. Pahalılıktan dolayı malım yüzde 60-70 civarında eridi. Benim 1 liraya aldığım mal, bir dahakine 3 lira oluyor. En ucuz yağ 34 lira. Tarım Kooperatifi yağı 26 lira. Salça 13 lira, şeker 15 lira. Açık salça ve yağ satmaya başladık. Margarin yağ istediğinde yarım satıyoruz. Yarısını kesip 3 buçuk liraya satıyoruz. Çiçek yağının da yarısını veriyoruz" diye konuştu. 

CHP'li Yücel ise "Umudumuzu kaybetmeyeceğiz. 2022'de bunlar düzelecek. Son iki iki buçuk ayda yaşadıklarımız unutulmaz. Bu millet bunları unutmayacak. Düzelecek sonsuza dek böyle gitmeyecek. Sandık gelecek, vatandaş gereğini yapacak" yanıtını verdi. 

"HER GÜN GEÇMİŞİ ARAR HALE GELDİK"

Yücel ve Purçu, esnaf ve yurttaşları dinledikten sonra açıklama yaptı. 2021'in herkes için çok zor geçtiğini vurgulayan Deniz Yücel şöyle konuştu:

"Yaşadığımız süreç, insanın cebindekini, mutfağındaki götürüyor. Her geçen gün geçmişi arar vaziyete geldik. Biz CHP olarak gerek Roman vatandaşlarımızı gerek alın teriyle güvencesiz çalışan insanlarımızı önemsiyoruz. Hepiniz bizim başımızın tacısınız. Bu ülkenin kaynakları, zenginlikleri herkese yeter. Bu kaynaklar, belli gruplar ve yandaşlar için değil, tüm toplum için kullanıldığında hepimize yeter. CHP’nin 'Roman Eylem Planı' var. Belediyelerimiz yerelde bunu yerine getiriyor. 'Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek' diye bir laf vardır. O yüzden bunları anlatmayacağım. Ama bunu sosyal yardımdan öteye götürecek projelerimiz var. CHP’nin iktidara geldiğinde uygulayacağı Aile Desteği Sigortası bunlardan biri. Gelir seviyesi belli bir düzeyin altında olan ailelerin evini çekip çevrilmesi için evin hanımına düzenli olarak her ay para ödenecek. Millet İttifakı iktidara geldiğinde bunu gerçekleştireceğiz. Hep bir algı yaratıyorlar. 'CHP gelirse sosyal yardımlar kesilir' diye. Böyle bir şey yok. Yıllardır İstanbul, Ankara gibi birçok ili AKP yönetti, CHP son seçimde İstanbul ve Ankara da dahil birçok ilin belediyesini kazandı ve onların yaptığı yardımlardan kat kat fazlasını yaptı. Genelde iktidara geldiğimizde İzmir’de, İstanbul’da, Ankara’da yaptıklarımızı bütün Türkiye’ye yayacağız.” 



"BÜYÜKŞEHİR KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN KAFA YORUYOR"

Ege Mahallesi'nde yıllardır beklenen kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Yücel, "Kentsel dönüşüm çalışmalarının yavaş yürümesinin sebebi sizleri evsiz bırakmamak. Uzlaşıyla, kimsenin mağdur olmadan bunun çözülmesi zaman alıyor. Büyükşehir belediyemiz bu işe emek veriyor, kafa yoruyor. Sizleri en kısa zamanda daha yaşanabilir bir Ege Mahallesi ile buluşturacağız" dedi.

‘İYİ Kİ CHP’Lİ BELEDİYELER VAR’

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise Roman yurttaşların pandemide zor günler yaşadığını vurgulayıp şunları söyledi:

“Roman mahalleleri olarak krize 20-0 yenik girdik. Zamlarla girdik. Romanlar nefes alamaz hala geldi. İyi ki
CHP’li belediyeler var. Günlük yemek de gelmese yandık kaldık. Bunu her defasında dile getiriyoruz. Artık bu hükümetin toplumun sorunlarına kalıcı çözümler üretmesi lazım. Özellikle dezavantajlı mahalleler acil çözümü bekliyor. Hükümetin 2016’dan beri eylem planı var ama bizim mahallelerimize hiç gelmediler. 2021’deki felaketleri, ekonomik krizi inşallah bir daha yaşamayız. CHP iktidarında mutlu, huzurlu günleri hep beraber göreceğimiz inancıyla hepinizin yeni yılını kutlarım.”

 
Korkunç iddia: CIA çocuklarla deney yaptı!
 
Tuğba Ekinci'den skandal taciz yorumu: "Zevkini alınca suçluyor"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkunç iddia: CIA çocuklarla deney yaptı!
ABD istihbarat teşkilatı CIA'nin Danimarka'da yaptığı psikolojik testlerde ...
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni yıl mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yıl mesajında; “Bu yıl ekonomimiz ...
Beşinci doz aşı randevuları açıldı!
2 doz Sinovac, 2 doz Biontech aşısı olmuş ve son doz aşısının üzerinden ...
 
İzmir'de yeni yıl mesaisi!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'de yeni yılın huzur içerisinde ...
İzmir'de helikopterli denetim!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince helikopterle trafik denetimi yaptı.
Avukatın aracından çıktı!
İzmir'in Bornova ilçesinde kullandığı otomobilde esrar, kokain ve metamfetamin ...
 
İzmir'deki cinayette kan donduran detaylar!
İzmir'in Buca ilçesinde 26 Aralık'ta bir kişinin sokakta ölü bulunmasına ...
TURKOVAC, İzmir'de uygulanmaya başladı!
Acil kullanım onayı verilen yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC, İzmir'deki ...
Vali Köşger'den yeni yıl mesajı!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yeni yıl dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri