ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5350
    Dolar
  • Euro
    34,8608
    Euro
  • Altın
    2.440,970
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
15 Şubat 2024 Perşembe - 15:17

CHP lideri Özgür Özel'den AK Parti'ye İzmir mesajı...''HİÇ HEVESLENMESİNLER''

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir adaylarının tanıtım töreninde dikkat çeken mesajlar verdi. Özel, "Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından iftira ve yalanlar sıralanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak göğsümüz dik, alnımız açık, İzmir bizi biz İzmir'i biliyoruz. Hiç heveslenmesinler. Önümüzdeki süreç, bugün hayal olarak görülen 30'da 30'u müjdeliyor. İnanırsanız İzmir'de 30'da 30 yapacağız" dedi. 

CHP lideri Özgür Özel den AK Parti ye İzmir mesajı... HİÇ HEVESLENMESİNLER

SONKALEİZMİR-CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'ndaki İzmir adaylarının tanıtım töreninde konuştu. İktidara eleştirilerde bulunan Özgür Özel, yerel seçim öncesi dikkat çeken mesajlar verdi, İzmir'de 30'da 30 yapacaklarını söyledi. 

"KUCAKLAŞMANIN GURURUNU YAŞIYORUM"

"Güneşli günlere Özgür Özel'le" tezahüratlarıyla konuşmasına başlayan Özgür Özel şunları kaydetti:

"CHP'nin sancak gemisindeyiz. Milli mücadelede ilk kurşunun atıldığı yerdeyiz. Kadınlar. gençler için bir imparatorluğun tebası olmaktan, padişahın kulu olmaktan çıkıp da cumhuriyetin onurlu eşit vatandaşları olma erdemine kavuşmanın en önemli mücadelesinin nihayetlendiği yerdeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın emanet edildiği kentteyiz. Asteğmen Kubilay'ın başını verdiği ama onlara başını eğmediği kentteyiz. İki büyük eserim var. Birisi Cumhuriyetse diğeri Cumhuriyet Halk Partisi diyen, hepimizin baba ocağı bir evdeyiz. O evin tapusunun kayıtlı olduğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün evindeyiz. İlkokul son sınıfta öğretmenim 'İki sınava gireceksin. Biri Anadolu Lİsesi, bir tanesi devlet parasız yatılı' Formunu doldurdu Gülseren öğretmen. Şimdi 89 yaşında Karşıyaka'da yaşıyor. Formu doldurdu beni sınava soktu. İki sınavı da kazandım. 10 yaşında Bornova Anadolu Lisesi'ne geldim. Bornova Anadolu Lisesi'nden Ege Ecvacılık'tan sonra askerliğimi de burada yaptım. Boğazımda 7 yıl devlet ekmeğinin geçtiği, hayat arkadaşım Didem ile tanıştığım ve aşık olduğum bu güzel kente bugün genel başkan olarak geldim. Bu güzel kentle kucaklaşmanın onurunu yaşıyorum. Merhaba güzel İzmir..."

"BİZ İZMİR'İ, İZMİR BİZİ BİLİYOR HİÇ HEVESLENMESİNLER"

Özgür Özel konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İl başkanımız çok güzel bir konuşma yaptı. Biz burada kötünün yerine iyiyi getirmeye gelmedik. Namuslu, dürüstçe çalışan, engellemelere rağmen görevlerini yapan kıymetli arkadaşlarımızla kadın, gençlik devrimini, İzmir'in beklediği dinamizmi ve yarının yöneticilerini tanıştıracağımız, İzmir'i ayağa kaldıracak, dünyanın en önemli kentlerinden biri haline getirecek bayrak devir teslim törenine geldik. Önceki dönem görev yapan arkadaşlarımız arkada yansırsa ne olur. Dedim ki şahane olur, en doğrusu olur. Bu kenti 1999'dan beri sosyal demokratlar yönetiyor. Emeği olan Yüksel Çakmur'a, katkılar emekler vermiş İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni mali disiplini ile kredi notlarıyla önemli noktaya getirmiy sevgili Aziz Kocaoğlu'na, ondan bayrağı devralıp bugüne kadar getirmiş başımızı öne eğdirmemiş sevgili Tunç Soyer'e, Allah gani gani rahmet eylesin İzmir'i yıkılmaz kale haline getiren Ahmet Priştina'ya çok şey borçluyuz. Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından iftira ve yalanlar sıralanıyor, devam edecek. Cumhuriyet Halk Partisi olarak göğsümüz dik, alnımız açık, İzmir bizi biz İzmir'i biliyoruz. Hiç heveslenmesinler."

"İKTİDAR OLMAYA ANT İÇMİŞ KADROLAR"

Partisinin İzmir adaylarıyla ilgili değerlendirme yapan Özel şunları kaydetti:

"Bu ekip benim çok önem verdiğim bir büyük devrimin ilk adımını burada atacak. Namuslu, dürüst, çalışkan başkanlarımızla övünüyoruz. İzmir'in beklentilerine baktığımızda, kadının bu şehirdeki izini, gücünü, birileri 18 bakan ilan edip de kadınlara sadece ısrarla Aile Bakanlığı verirken, yani senin işin evindir, sadece aile bakanı olabilirsin. Ekonomiden, dış politikadan, milli eğitimden, kültür sanattan kadınlar anlamaz deyip erkeklere bu işi emanet edinlere karşı Atatürk'ün Zübeyde Anne'nin kentinde 6 kadın başkanımız varken hepsine seçilecek yerden 9 cumhuriyet kadını ile karşınızdayız. Başkan adaylarımızın tam 12'si 40 yaşın altında. İzmir'e emanetler. 32 yaşında gencecik belediye başkan adayını gösteriyorsunuz, bir akıl çıkıyorkarşınıza 'Bu yaşta bu bütçeyi mi yönetebilir' diyor. 35 yaşında Deniz Baykal Türkiye hazinesini yönettiyse Cumhuriyet Halk Partisi'nin genç ve dinamik, eğitimleriyle, kültürleriyle vizyonları İzmir'e devleştirecek, Türkiye'yi şaha kaldıracak. Onlara yürekten inanıyoruz. Kimse küçük iktidar alanlarının partisi olarak görmesin. Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir ayağa kalkış, şahlanış, ekonomik ve siyasal devrimi hayata geçirmiştir. 6 okundan biri devrimcilik olan partidir. Cumhuriyet Halk Partisi, cumhuriyetin 100. yılındaki seçimleri çok istemesine ve hak etmesine rağmen kazanamamış, sizlerin başını öne eğmiş, hayallerini hayata geçirememiş ancak ikinci yüzyılın ilk seçiminde iktidar olmaya ant içmiş kadrolar tarafından yönetiliyor."

"31 MART ZAFERE DÖNÜŞECEK"

Seçim sürecinde sürdürülen ittifak görüşmeleriyle ilgili de konuşan Özgür Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kentin yüzünü güldürecek, kent suçlarına geçit vermeyecek, yarınları planlayabilecek, İzmir'e yakışan, ranttan ve tabandan evlatlarını korur gibi koruyabilecek kadrolara emanet etmek üzere yola çıktık. 5 yıl boyunca her hizmette İzmir gurur duyacak. Türkiye bu kadroları görecek. İzmir cazibe merkezi olma noktasındaki ilerlemesiyle Türkiye'ye örnek olacak. Türkiye İzmir'deki iktidarı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarıyla ödüllendirecek. Biz sadece Cumhuriyet Halk Partililerden ve sosyal demokratlardan oy istemiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan iktidarını percinleyecek mi yoksa Atatürkçü değerlere saygılı kadrolar acaba yenidern 11 kentte hem de devamına hakim olacak ve geleceği umutla bakılacak mı? Bunun için büyük ittifaka, işbirliğine ihtiyaç vardı. Göreve geldiğim günden itibaren Türkiye'nin gözü önünde üzerime düşeni yaptım. Ancak bir yerden sonra bunu çok istememize rağmen başaramadık. Geçen seçimden sonra sorgulayamayacağımız, kendilerince anlamlandırdıkları gerekçelerle ittifakın dışında kaldılar. Ama bir şeye inanıyoruz. 2019'da 11 büyükşehiri kazanan seçmenin itirazı Tayyip Erdoğan'a ve saray rejimineydi. O itiraz Devlet Bahçeli'nin u dönüşüneydi, duruyordu. İstanbul'da parsel parsel satılan kentin yönetim anlayışının İzmir'e de sirayet etmesinden korkuyordu. O korku duruyor. Sosyal demokratlar İzmir'e cumhuriyete ve geleceğimize hep beraber sahip çıkacaklar. İzmir İttifakı'na, İstanbul İttifakı'na, Türkiye İttifakı'na güveniyorum. İstanbul'da satacak arsa kalmadığında bir hançer dayayıp Kanal İstanbul yapıp etrafını Katarlılar'a söz veren anlayış gelmesin diye, Ankara'yı parsel parsel satan, Dinozor Parkları'na peşkeş çeken anlayış gelmesin diye, göz bebeğimiz İzmir'in kum tanesi bile gözden çıkarılmasın diye 31 Mart Seçimi bizim için zafere dönüşecek. 

"SÜREÇ 30'DA 30'U MÜJDELİYOR"

Adayları gösterdik. 4 gün sonra sahaya indik. Anketlerimizi yaptırdık. Sonucunda gördüğümüz odur ki aldığımız yol, adayların gördüğü kabul, sahada yarattıkları heyecan önümüzdeki süreç için bugün hayal olarak görülen 30'da 30'u müjdeliyor. Size söz veriyoruz. Hiçbir belediyemiz kaybedilme noktasında değil, çoğunda çok açık öndeyiz. Örneğin Karşıyaka. Kiminde açık farkla öndeyiz, pek çoğunda garanti bir farkla öndeyiz. 4-5 ilçede de ciddi şekilde yarışıyoruz. Bİrkaç puan ya önde ya gerideyiz. Şimdiden 24-25'i gördük. İnanırsanız İzmir'de 30'da 30 yapacağız. Buna inanın, güvenin. "
 

 
İki kardeş yan yana toprağa verildi!
 
Cemil Tugay: "İzmir'i hiçbir zaman alamayacaklar"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Aslanoğlu: ''BAŞKA İZMİR YOK''
CHP'nin aday tanıtım toplantısında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol ...
CHP İzmir adaylarını tanıttı... 
CHP'nin İzmir Adayları Tanıtım Toplantısı, Genel Başkan Özgür Özel'in ...
CHP'li Yıldız İşçimerler Ünsal: ''Karşıyaka Çarşı alışverişin göz bebeği olacak''
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Yıldız İşçimenler Ünsal, Karşıyaka ...
 
CHP’li İrfan Önal, ‘Bayraklı’yı sevgiyle yöneteceğiz!’
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü ...
CHP Karaburun'da flaş gelişme... ADAY DEĞİŞTİ!
CHP'de tartışmalara neden olan Karaburun Belediye Başkan Adayı konusunda ...
İYİ Parti'den istifa etti, İmamoğlu'na desteğini açıkladı!
Partisinin yerel seçimelere tek başına girme kararı sonrası istifa eden ...
 
Hamza Dağ'dan İzmir trafiğine çözüm mesajları...
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, katıldığı canlı ...
CHP lideri Özgür Özel İzmir'de...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İzmir adaylarını tanıtmak için ...
Cemil Tugay, Cenevre, Londra ve Madrid'i örnek verdi... 'İzmir'i dünyanın incisi yapacağız'
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, katıldığı canlı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri