ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3194
    Dolar
  • Euro
    35,1068
    Euro
  • Altın
    2.295,660
    Altın
  • Bist-100
    9,05
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
Yargıtay'da seçim 1 Nisan'a kaldı!
Yargıtay'da seçim 1 Nisan'a kaldı!
18 Haziran 2022 Cumartesi - 11:08

CHP’li Sertel: Reklamlar yandaşa gidiyor!

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, Alt Komisyon toplantısında Halkbank’ın ilan ve reklam verdiği gazete ve televizyonların hangileri olduğunu sordu. Banka yönetiminden gelen cevapta “Bankacılık Sırrı” denilerek hangi kurumlara ilan ve reklam verildiği paylaşılmadı. Sertel, ilan ve reklamlara 2019 yılında 191 milyon 412 bin TL, 2020 yılında 242 milyon 882 bin TL harcama yapan Halkbank’ın bu paraların hangi kurumlara gittiğinin paylaşılmamasını eleştirdi. 

CHP’li Sertel: Reklamlar yandaşa gidiyor!

Halkbank’ın bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü, Halkbank Genel Müdürü ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu KİT Üst Komisyonu’nda konuyu yeniden gündeme getiren Atila Sertel, “Alt komisyonda hangi gazete ve televizyonlara reklam verildiğini sordum. Bankacılık sırrı diye cevaplanmadı. Herkesin görüp izlediği reklamlar nasıl sır olabilir? Halkbank tıpkı diğer kamu bankaları gibi bütün yandaş kanallara, yandaş gazetelere reklam veriyor ama en çok satanlara, en çok izlenenlere reklam vermiyor. Sizin eşitlik içinde davranmanız lazım, adalet içinde davranmanız lazım, hukuk içinde davranmanız lazım ama bakıyorum öyle davranmıyorsunuz yani ilan ve reklamlarda bazı yayın organlarını görmezden geliyorsunuz” dedi.

SOSYAL DEMOKRAT KESİM YOK SAYILIYOR
Halkbank’ın belli başlı televizyon ve gazetelere reklam verdiğini, sosyal demokrat kesimlerin takip ettiği gazete ve televizyonları görmezden geldiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’a hitaben şunları söyledi:

“Siz Banka olarak hangi gazetelere, hangi televizyonlara reklam veriyorsunuz? Mesela en çok satan gazete Sözcü var mı aralarında? En çok izlenen FOX TV, Halk TV, KRT, Tele1  var mı?, diye soruyorum, ona da ‘Ticari sır.’ diyorsunuz.  Siz birilerine reklam veriyorsunuz, o reklamlar o kanallarda izleniyor, açık ve şeffaf izleniyor. Siz ise KİT Komisyonu üyelerine ticari sır diyerek cevapları vermiyorsunuz. Halk Bankası en çok satan en çok izlenen gazete ve televizyonları takip edenlerin müşterisi olmasını istemiyor mu? Ama en çok da onlar satıyor, en çok Sözcü Gazetesi satıyor. Siz Sözcü okurlarından mudi aramıyorsunuz yani sosyal demokrat kesimden, sola inanmış insanlardan mudi aramıyorsunuz, demektir. Yandaş medyaya yüklenmişsiniz ki o cenahtan mudi arıyorsunuz; bu, son derece yanlış bir tutum.”

MİLYONLAR NEREYE GİDİYOR?
Alt Komisyon toplantısında sorduğu ancak “bankacılık sırrı” diye cevap alamadığı soruları yeniden soran ve net cevaplar beklediğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Halk Bankasından milyonlarca lira değişik televizyonlara, gazetelere gidiyor. Ben o nedenle alt komisyon toplantısında ilan ve reklam verdiğiniz ilk 10 televizyon ile ilk 10 gazeteyi sormuştum, açıklamanızı istemiştim, buna da "Ticari sır." demiştiniz. Ben şimdi yine aynen soruyorum ve ayrıntılı ve tatmin edici bir cevap vermenizi bekliyorum: Bankanızın kasasından 2021 yılı ve 2022 yılının ilk beş ayında reklam için ne kadar para harcadınız? 2020 ve 2021 yılında hangi gazetelere ilan verdiniz? İlan verilen gazetelerin isimleri, verilen ilanların sütun, santim ölçüleri nelerdir?2020 ve 2021 yılı için ilk 10 gazeteyi sıralamanızı istiyorum ve yine aynı şekliyle ilk 10 televizyonu sıralamanızı istiyorum. 2022 yılı başından bugüne aylık bazda en çok ilan ve reklam verdiğiniz gazete ve televizyonlar hangileridir, öğrenmek istiyorum. Özellikle 2022 reklam planlamasında Halk TV, KRT TV, Tele1, TV5, Flash Haber, FOX TV gibi kanallar ile Cumhuriyet, Evrensel, Sözcü, Yeniçağ, Karar, BirGün gibi gazeteler var mı yani bu gazeteler için bir bütçe ayırdınız mı, onu öğrenmek istiyorum” diye konuştu.

 
Benzin ve motorine indirim gelecek mi?
 
Ünlü yönetmen Gatlif'ten Tatlıses'e övgü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Metiner-Arınç tartışması büyüyor!
Demokrasi ve Birlik Derneği, Bülent Arınç'ın Mehmet Metiner'e yönelik ...
CHP heyetinden Menderes çıkarması!
CHP heyeti Menderes'te esnafla bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinledi.
Elon Musk’ın '1453' paylaşımı sosyal medyayı salladı!
Elon Musk’ın 1453 İstanbul'un Fethi'yle ilgili yaptığı paylaşım olay yarattı. ...
 
Sabri Uzun'dan sonra bir soruşturma da Hanefi Avcı'ya!
Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele (KOM) Dairesi eski Başkanı Hanefi ...
'Ülkede mülteci istemiyoruz' sloganına gözaltı!
A Milli Futbol Takımı'nın Litvanya'yı 2-0 mağlup ettiği İzmir’deki maçta, ...
İzmir'de faciayı ağaç önledi!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil ...
 
Meteorolojiden 5 il için sel uyarısı!
Birçok il için sağanak yağış uyarısı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ...
Kılıçdaroğlu İzmir'de Konyalılar'la buluştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında Konyalılarla ...
Kredi kartı olanlar dikkat: Banka kart aidatını iade etti
Kahramanmaraş'ta bir kredi kartı sahibi, hesabından yaklaşık 1000 liralık ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri