ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2634
    Dolar
  • Euro
    34,6852
    Euro
  • Altın
    2.403,070
    Altın
  • Bist-100
    10.337,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/30°
    IZMIR
  • KONYA
    10/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
27 Nisan 2024 Cumartesi - 10:18

Çekmeköy'de güzel hareketler... TOGG şehit ailelerine tahsis edildi!

Çekmeköy Belediyesi envanterinde bulunan Türkiye Otomobil Girişim Grubu’nun (TOGG) geliştirdiği otomobil şehit ve gazi ailelerine hizmet vermeye başladı. "Varlığımızı borçlu olduğumuz şehit ve gazilerimizin yakınlarına bir nebze destek oluyorsak bundan mutluluk duyarız" diyen Başkan Çerkez, “Şehit ve gazilerimiz yakınları benim her zaman başımın üstündedir. Hepsinin emrindeyim” ifadelerini kullandı.  

Çekmeköy de güzel hareketler... TOGG şehit ailelerine tahsis edildi!

Bursa’nın Gemlik ilçesinde 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine kurulan fabrikada üretimine başlanan TOGG’u Türkiye’nin birçok kamu kurumu ve şirketi satın aldı. Milli otomobil olarak ta bilinen TOGG’u satın alanlardan birisi de Çekmeköy Belediyesi oldu. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Çekmeköy Belediye Başkanlığı’nı kazanan Orhan Çerkez, satın alındıktan sonra belediyenin otoparkında duran otomobilin şehit ve gazi ailelerinin hizmetine verilmesi talimatını verdi.

30 ŞEHİT, 91 GAZİ YAKINI BİLGİLENDİRİLDİ

Başkan Çerkez’in talimatı üzerine Çekmeköy Belediyesi Seri Nokta Birimi görevlileri ilçede bulunan 30 şehit, 91 gazi ailesini tek tek arayarak, belediye görevlileri ailelere, “Başkanımız Orhan Çerkez, belediye envanterinde bulunan TOGG otomobili şehit ve gazi ailelerimizin 1. derecede yakınlarının düğün, sünnet organizasyonunda ücretsiz hizmet verecektir” diyerek bilgilendirme yaptı.

TOGG’UN İLK GÖREVİ EDİRNE KAPI ŞEHİTLİĞİ

TOGG otomobille ilgili projenin halkta büyük karşılık bulduğuna dikkat çeken Çerkez, “Belediyemizde şehit ve gazi yakınlarımızla yakından ilgilenilecek bir birim oluşturduk. Seri Nokta sorumlularımız şehit ve gazi yakınlarımızın her türlü istek ve taleplerini karşılayacak” şeklinde konuştu. Belediye personelimizin bilgilendirmesiyle birlikte ilk talep şehit annesi Ayten Kaya’dan geldi.

EVLADIM, DÜĞÜNÜM NİŞANIM OLMAZ BENİ OĞLUMA GÖTÜRÜN

Kaya, “Evladım benim oğlumun kabri Edirnekapı Şehitliği’nde. Orhan başkana selamlarımı iletin. Böyle bir uygulama yaptığı için teşekkür ediyorum. Benim düğünüm, nişanım olmaz, yaşlıyım ben. Tek varlığım canım oğlum. Beni oğluma götürür müsünüz?” diyerek isteğini iletti. Şehit annesi TOGG’la ikamet ettiği Alemdağ Mahallesi’ndeki evinden alınarak şehitliğe götürüldü.

ŞEHİD BABASI HAVALİMANINDAN EVİNE BIRAKILDI

Seri Nokta ekiplerinin iletişim kurduğu bir diğer şehit yakını ise Erik ailesi oldu. Uygulamayla ilgili bilgilendirmeyi yapılan şehit babası Ahmet Erik, “Ben ve eşim şehidimizin kabrini ziyaret etmek için memleketimiz Van’a geldik. Taşdelen Mahallesi’nde oturuyoruz. Havalimanından eve bırakabilir misiniz?” talebinde bulundu. Ahmet amcanın talebine, “Tabi ki bırakırız” diyerek dönüş saatini alıp, TOGG havalimanında hazır bulunduruldu.

ÇOK MEMNUN OLDUK EVLADIM

Uygulamadan memnuniyet duyduğunu belirten şehit babası Erik, “Türkiye’nin milli aracı TOGG’la Çekmeköy’de oturan şehit ve gazi yakınlarının faydalanmaya başlattığı için Belediye Başkanı Orhan Çerkez’e çok teşekkür ediyorum. Havalimanından eve dönüşümüz bir hayli sorunlu olacaktı. Her Van’a gittiğimizde dönüşte yoruluyorduk. Bu hizmet hepimiz için büyük bir kolaylık oldu. Havalimanına indikten sonra belediye görevlileri bizi karşılayıp, valizlerimizi bagaja koydular. Konforlu ve rahat bir yolculuk yaparak evimize ulaştık. Milli arabamızla alınmak ayrı bir mutluluk oldu. Allah Orhan beyin ve ekibinin bahtını açık etsin. Çekmeköy’de iyi işler yapacaklarına inanıyorum” dedi.

DÜĞÜN SALONU DA TAHSİS EDİLDİ

22 Nisan’da başlayan uygulama ile şehit ve gazilerimizin 1. derece yakınlarının düğün, sünnet ve kabir ziyaretlerine tahsis edilen TOGG’un yanı sıra evlatları için organize edecekleri düğün, nişan ve sünnet organizasyonlarında belediyeye ait salonların da ücretsiz tahsis edileceğini söyleyen Başkan Çerkez, “Çekmeköy’de kimse kendisini yalnız hissetmeyecek. Tüm komşularıma eşit mesafede olacağım. Herkesin Çerkez Başkan’ı olarak hizmet vereceğiz…”  dedi. 
 

 
İYİ Parti'de Dervişoğlu dönemi....
 
TSYD İzmir Şubesi'nden Uğur Okulları'yla protokol
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’de turizm sezonu öncesi altyapı atağı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaz aylarında nüfusu ...
Başkan Kınay çocuklara ödüllerini verdi...
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
Bornova Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Geçtiğimiz günlerde Işıkkent’i ziyaret ederek sorunları yerinde tespit ...
 
İzmir depreme bilimin ışığında hazırlanacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ...
Başkan Kınay: "Dört duvar arasında başkan olmayacağım"
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, birim toplantılarını sürdürürken, ...
İzmir Büyükşehir'de flaş atamalar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Cemil Tugay'ın kadro revizyonu ...
 
Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor!
Ödemiş Belediyesi, kenti modern ve estetik görünüme kavuşturmak amacıyla ...
Buca’nın parklarında yaza hazırlık!
Buca Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte ilçe genelinde ...
Başkan Demir muhtarlarla buluştu!
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, dün mahalle muhtarları ile bir araya ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri