ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5136
    Dolar
  • Euro
    34,7531
    Euro
  • Altın
    2.406,980
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
Sendikalardan Taksim kararı... Özgür Özel ayrıldı!
Sendikalardan Taksim kararı... Özgür Özel ayrıldı!
2 Mart 2022 Çarşamba - 15:59

Çeşme Altınkum'da tahribat tam gaz! BU KEZ DE İSKELE...

Dünyaca ünlü Çeşme Altınkum Plajı'nda beach clup yapmak için Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nden 1,3 dönümlük yer kiralayan ancak iş makineleriyle 12 dönümlük alanı tahrip eden firmanın faaliyetleri durmuyor. Bu kez de birinci derece doğal SİT alanı olan deniz kıyısındaki kayalıkların üzerine demir iskele yerleştiren firma, çevrecileri ve yurttaşları kızdırdı. Şikayet üzerine, firmanın iskele çalışmaları durdurulurken, yöneticileri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne çağrıldı.

Çeşme Altınkum da tahribat tam gaz! BU KEZ DE İSKELE...

SONKALEİZMİR-İzmir'in Çeşme İlçesi'ndeki dünyaca ünlü Altınkum Plajı'nda beach clup yapmak amacıyla daha önce sahil bandındaki araziyi traşlayıp koruma altında olması gereken çok sayıda ardıç ağacını kesen firma, şimdi de aynı bölgede deniz kıyısındaki kayalıkların üzerine demir iskele kurdu. 

Çevreciler ile bölge sakinlerinin şikayeti üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ilçe müdürlüğü ekipleri, birinci derece SİT alanı olan deniz kıyısına gelerek inceleme yaptı, tutanak tuttu. Bunun üzerine iskele çalışmaları durdurulurken, firma çalışanlarının da bakanlığın İzmir il müdürlüğüne çağrıldığı öğrenildi.



"6 METREKARE ALKOLSÜZ BÜFE İZİNLERİ VAR"

SONKALE'ye konuşan Çeşme Çevre Platformu'nun kurucularından Ahmet Güler, Altınkum Plajı'nda Ocak ayından bu yana korkunç bir tahribat yaratıldığını söyledi. Güler şöyle konuştu:
"Adana'dan geldiği söylenen bir madencilik firması, Çeşme Altınkum'da bu doğa harikası muhteşem alanda iş makineleriyle kumsalı, denizi, önüne gelen ne varsa her şeyi tahrip ediyor. En son bugün tekrar denizin içine demir barikatlarla iskele yapıyorlardı. Biz, savcılık, belediye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi akla gelebilecek her makama bu haksız, hukuksuz, izinsiz tahribata ve ağaç kesimlerine karşı şikayetleri yaptık. Çeşme Çevre Platformu olarak her türlü girişimi yaptık. Ne yazık ki koskoca devletimiz, iki haydutun karşısında sadece duruyor ve bakıyor. Ben bunlara çevre haydutu diyorum. Resmi makamların memurları geliyor bölgeye ve 'Tutanak tuttuk' diyor. Bunların 'Sadece 6 metrekare alkolsüz meşrubat büfesi açma hakkı var' diyorlar. Bizim tespitlerimizde bunlar fotoğraf ve videolarla sabitleşti. Öyle 6 metrekare inşaat yok. 600 metrekare taban inşaatı ve 5-6 bin metrekare de kumsal ve deniz tahribatı var. Ne yazık ki bunları durduramıyoruz. Gözümüzün önünde ülkenin en değerli toprağı, kıyısı tahrip ediliyor, işgal ediliyor. Ne yazık ki resmi makamların tutumu 'Tutanak tutuyoruz, seyrediyoruz' şeklinde. Daha ne yapacağız bilmiyoruz."

"GÖZ YUMAN HERKESİ DAVA EDECEĞİZ"

Bölge sakinlerinin her türlü eylemi yapmaya hazır olduğunu dile getiren Güler şöyle devam etti:

"Gözümüzün önünde doğa tamamen tahrip ediliyor. Biz bunu seyrederken yüreğimiz yanıyor. Kum zambaklarının tahrip edilmesi, 100-200 senede yetişmiş ardıç ağaçlarının yok edilmesi olacak şey değil. Buna karşı koyacak bir güç de yok Türkiye'de. Türkiye kendi topraklarını korumakta bu kadar acizlik nasıl gösterebilir anlamıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti aciz bir devlet değildir, büyüktür. Buna rağmen bu ihlale nasıl göz yumuluyor anlamış değiliz. Biz Çeşme Çevre Platformu olarak bu olayın hukuksal çerçevede takipçisi olacağız. Diskotek yapıyorlar denizin kıyısına. Bu açılırsa buna izin veren, herhangi bir karanlık iş çevirmiş olan tüm yetkilileri dava edeceğiz. Hukuk çerçevesinde bunlarla mücadele edeceğiz."

KUM TEPELERİ YOK EDİLDİ

Beşevler Mevkii'ndeki sahil bandında onlarca yılda oluşan kum tepeleri ile kum zambaklarının tahrip edilmesi nedeniyle Çeşme Cumhuriyet Savcılığı, jandarma ve belediye zabıtası tarafından da tutanak tutulmuştu. Firmanın iş makineleri plajın dışına çıkarılmış ancak, firmanın açtığı derin foseptik çukuru, paslı inşaat demirleri ve plajın ortasından boylu boyunca geçirilen 320 voltluk elektrik kabloları ise alanda bırakılmıştı.

TABİAT VARLIKLARI'NDAN KİRALANDI

SONKALE'nin edindiği bilgilere göre dünyaca ünlü plajda tahribatı yapan firmanın, Adana Demirspor'un eski yöneticilerinden, Türkiye ve ABD'de faaliyet yürüten Eat&Go Restaurantları'nın sahibi işadamı Hasan Surözü'ne ait "Yeşilköylü Atık Yönetimi Madencilik Tic. Ltd. Şti." olduğu belirlendi. Beach club kurmak isteyen firmanın, alanı yıllık 360 bin TL bedelle Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı ortaya çıktı. 
Başlangıç tarihi 3 Ağustos 2021, bitiş tarihi ise 3 Ağustos 2024 olarak gözüken kira sözleşmesinde, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı ve Hasan Surözü'nün imzaları yer aldı. Firmanın 6 metrekare büfe, 4 metrekare cankurtaran alanı, 30 metrekare duş, VC, kabin alanı, 25 metrekare gölgelikten oluşan toplam 1393,69 metrekarelik izin almasına karşın yaklaşık 12 dönümlük alanda işlem yapması dikkati çekti.

 
Ukrayna, sivil can kaybını açıkladı!
 
Balıkçı Kahvesi'nde uzlaşı sağlandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ukrayna, sivil can kaybını açıkladı!
Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi, ülkede 2 bin sivilin Rus ordusu tarafından öldürüldüğünü duyurdu.
MODEKO, 33. kez kapılarını açtı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Çalışanlarını tahliye etti,kendisi savaş bölgesinde mahsur kaldı!
Ukrayna'da, yenilenebilir enerji üzerine yatırımları bulunan iş insanı ...
 
Karabağlar'da deprem tatbikatı!
Deprem Haftası kapsamında Karabağlar'daki bir lisede tatbikat yapıldı.
Ukrayna'dan Haluk Levent'e teklif!
Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Ukrayna’dan sürpriz bir ...
İduğ’dan anlamlı paylaşım: Ne kadar ‘fav’, o kadar tohum!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, yerli tohumların yaygınlaştırılması ...
 
İzmir'de etil alkol operasyonu!
İzmir'in Torbalı ilçesinde bir imalathane ve depoya düzenlenen operasyonda ...
CHP'li Kılıç'tan Karaburun Kaymakamı hakkında flaş iddialar!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
Soyer: Ölüm fermanı, en iyi ihtimalle cahillik!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, zeytinlik alanlarda madencilik ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri