ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,6152
    Dolar
  • Euro
    53,0474
    Euro
  • Altın
    6.610,150
    Altın
  • Bist-100
    13.634,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/24°
    ADANA
  • ANKARA
    9/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Ticaret Bakanlığı'ndan bin 450 liraya lahmacun satan işletmeye işletmeye ceza
Ticaret Bakanlığı'ndan bin 450 liraya lahmacun satan işletmeye işletmeye ceza
Türk Tabipleri Birliği: 'Biber gazı kimyasal silah haline geldi'
Türk Tabipleri Birliği: 'Biber gazı kimyasal silah haline geldi'
Meteoroloji saat verdi: 8 il için sağanak uyarısı
Meteoroloji saat verdi: 8 il için sağanak uyarısı
Kütahya'da gece yarısı peş peşe iki deprem meydana geldi!
Kütahya'da gece yarısı peş peşe iki deprem meydana geldi!
19 Kasım 2024 Salı - 11:03

Çiğli’de heyelan bölgesine hızlı müdahale!

Atatürk Mahallesi’nde meydana gelen heyelan sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi ekipleri hızla müdahale ederek vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için çalışmalara başladı. Aşırı yağışların ardından istinat duvarında yaşanan çökme sonrası ekipler, tehlikeli bölgelerde güvenlik önlemleri aldı.

Çiğli’de heyelan bölgesine hızlı müdahale!

Heyelan bölgesinde incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Sercan Kahya ve Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, vatandaşların güvenliği için kısa ve uzun vadeli planlamalar yaptı. Belediyeler arasında hasarın hızlı bir şekilde giderilmesi ve bölgenin eski güvenli durumuna kavuşturulması için koordineli bir çalışma başlatıldı.

Başkan Yıldız: “Can ve mal güvenliği her zaman önceliğimiz”
Heyelan sonrası yaşanan çökme ve riskli durumlarla ilgili açıklama yapan Başkan Onur Emrah Yıldız, “Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak adına ivedilikle harekete geçtik. Atatürk Mahallesi 8809/2 Sokak’ta yaşanan heyelan sonrası, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak adına İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde hızlı bir müdahalede bulunduk. Öncelikli olarak, tehlike arz eden alanlarda güvenlik önlemlerini alarak, vatandaşlarımızın zarar görmemesi için gerekli tedbirleri hayata geçirdik. Olayın hemen ardından Fen İşleri Daire Başkanı Sercan Kahya ile birlikte bölgede incelemelerde bulunarak durum değerlendirmesi yaptık ve ihtiyaç duyulan çalışmaları planladık. Heyelan nedeniyle çöken istinat duvarı en kısa sürede yeniden inşa edilecek ve bölge eski güvenli haline kavuşturulacak” diye konuştu.

Ekipler titizlikle çalışıyor
Başkan Yıldız, ekiplerin çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürdüğünü belirterek, "Bölgede oluşan tehlikeli durumu ortadan kaldırmak için belediye ekiplerimiz anında çalışmaya başladı. Çevrede güvenlik önlemleri alındı, kayan taş ve toprak yığınının kaldırılması için çalışmalar başladı. Bu süreçte, vatandaşlarımızın güvenliği ve huzuru için gereken tüm adımları atıyoruz. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması adına, bölgenin topografik yapısına uygun şekilde güçlendirme çalışmaları yapacağız. Halkımızın desteği ve iş birliğiyle bu süreci en hızlı şekilde tamamlayacağız” dedi.

“Her zaman yanınızdayız”
Yıldız açıklamalarına şöyle devem etti; “Heyelan bölgesindeki çalışmalar kapsamında, çöken istinat duvarının yeniden inşa edilmesi, çevredeki toprağın kaymasını önleyecek ek önlemler alınması ve altyapı düzenlemelerinin yapılması planlanıyor. Vatandaşların can ve mal güvenliği için süreci sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Çalışmaları en kısa sürede tamamlanarak bölge yeniden güvenli hale getirilecek. Çiğli Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın yanında olmaya, ihtiyaç duydukları her anda destek sağlamaya devam edeceğiz. Bu tür doğal afetlerin etkilerini en aza indirmek ve halkımızın huzurunu korumak için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.”

 
İzmir’de okullara hijyen seti desteği başlıyor!
 
Bahçeli'den Selçuk açıklaması: Çocukların korunması devletin görevidir!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de okullara hijyen seti desteği başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi devlet okullarına hijyen seti desteğine başlıyor. ...
Oğlunun anısına yaptırdığı okulda ilk ders zili çaldı!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in oğlunun anısına yaptırıp ...
Bornova'da üreticiye buğday ekimi desteği...
Bornova Belediyesi, tarımsal üretimi desteklemek adına önemli bir adım ...
 
Bornova’da kırsaldan merkeze ulaşımda büyük dönüşüm
Bornova Belediyesi, ilçenin dört bir yanında yol çalışmaları ve asfalt ...
Efes Selçuk'ta Felsefe Günleri başlıyor...
Geleneksel Herakleitos Felsefe Günleri ile 22- 24 Kasım tarihlerinde Efes ...
İzmir’deki tüm çocuklar 23 Kasım’da Kültürpark’a davetli!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne özel ...
 
Genç İzmir'de bu ayın teması: Kadın, Güç, İlham, Dayanışma!
Genç İzmir'in söyleşileri deneyim yolculuğu programı, 25 Kasım Kadına ...
Başkan Tugay'dan müjde: Okul sayısı iki katına çıkacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İZELMAN Egekent Kreş ...
Karaburun'da Furma Zeytin Festivali coşkusu!
Karaburun Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Eğlenhoca Mahallesi’nde 1. Furma ...
 
urit,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri