ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3280
    Dolar
  • Euro
    35,0837
    Euro
  • Altın
    2.292,560
    Altın
  • Bist-100
    8,98
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması!
Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması!
Dilan Polat şikayetini geri çekti... Duruşma boyunca ağladılar!
Dilan Polat şikayetini geri çekti... Duruşma boyunca ağladılar!
O oyuncak için toplatma kararı!
O oyuncak için toplatma kararı!
Karabük Üniversitesi paylaşımlarına 8 gözaltı!
Karabük Üniversitesi paylaşımlarına 8 gözaltı!
22 Mayıs 2023 Pazartesi - 14:18

Çilek kokulu festivale muhteşem final!

Menemen Belediyesi’nin ‘Çilek Tadında Festival’ sloganıyla 13’üncü kez düzenlediği Emiralem Çilek Festivali, Menemen, İzmir ve Türkiye’nin dört bir yanından binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Festival sırasında katılımcıların yoğun ilgisi izdihama neden oldu.

Çilek kokulu festivale muhteşem final!

Menemen Belediyesi tarafından Çilek Tadında Festival sloganıyla düzenlenen Emiralem Çilek Festivali, ikinci gününde de coşkulu kalabalığa ev sahipliği yaptı.

Emiralem sokaklarına kurulan stantlarda üreticiler çilek ve çilekten elde ettikleri ürünlerin satışını yaparken, vatandaşlar da hem alışveriş yaptı hem de festival alanında yapılan etkinliklerle keyifli vakit geçirdi. Çocuklar için kurulan atölyeler minik ziyaretçilerden büyük ilgi görürken, Menemen, İzmir ve çevre illerden yüz binlerce ziyaretçi festivale katıldı. Festivalde tüketiciyle aracısız buluşma imkânı bulan Emiralem Çilek Üreticisi iki günde yaklaşık 80 ton çilek sattı.

YARIŞMALARLA DAHA DA RENKLENDİ
Festival kapsamında ‘En Güzel Çilek’, ‘En Güzel Çilekli Pasta’ ve 3 kategori de ‘En Güzel Tarla’ Yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan verdi.

Ödül töreninde konuşan Aydın Pehlivan, “Üretmenin, alın terinin kıymetini yaşamış biri olarak belirtmek isterim ki üreticilerimizin refah seviyesini yükseltmek en büyük görevlerimizden biri... Baş tacımız olan çiftçilerimizin emekleri bizim için çok kutsaldır. Her biriniz düzenlemiş olduğumuz Çilek Festivalimize katılarak bizlere güç kattınız, onurlandırdınız. Hepiniz iyi ki varsınız… Bu işi azimle yürüten üreticilerimize teşekkür ediyor, daha nice bereketli yıllar diliyorum. Dereceye giren tüm yarışmacılarımızı ve bütün üreticilerimizi de canı gönülden kutluyorum” dedi.

MERVE ÖZBEY COŞTURDU
Festivalin ikinci gününde sahneye çıkan Merve Özbey, çilek tadında geçen festivalin ziyaretçilerine keyifli anlar yaşattı. Aydın Pehlivan, konser sonunda sanatçı Merve Özbey ve konser alanını dolduran binlerle birlikte öz çekim yaptı. Pehlivan, tüm katılanlara ve festivalin başından sonuna destek veren herkese teşekkürlerini iletti. 

Emiralem Çilek Festivali’nde yüz binlerce kişiyi ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Pehlivan, “Benim güzel Menemen Ailem. 13’üncü Emiralem Çilek Festivalimizi hep birlikte başarıyla tamamladık. Festivaller, insanlarımızın birlik ve beraberliğine katkı sağlayan ve bölge özelliklerini öne çıkaran önemli etkinliklerdir. İlçemizin bu güzelliğini, bu özelliğini devam ettirmeye ve ürünlerimizi tanıtımına katkı sağlamaya devam ediyoruz. İki gün boyunca yine çok güzel anılar biriktirdik. Festivalimize bu yıl yaklaşık 500 binin üzerinde ziyaretçi katıldı. Üreticilerimiz de yaklaşık 30 ton çilek satışı gerçekleştirdi. Hem esnafımızın hem üreticimizin hem de kıymetli misafirlerimizin yüzü güldü. Bu akşam da festival coşkumuza renk katan kıymetli sanatçımız Merve Özbey hanımefendiye huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Davetimizi kırmayıp, festival coşkumuzu doruğa çıkardınız. Sağ olun var olun. Ayrıca festivalimizin gerçekleşmesinde büyük emeği olan belediye aileme, katılım sağlayan tüm konuklarımıza ve ev sahipliğini en güzel şekilde yapan Emirâlemli hemşerilerime özellikle teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberliğin, dostluğun, kardeşliğin, ilçemizde ve ülkemizde en güzel şekilde yaşanması dileklerimle, sizleri en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Gelecek yıl bir kez daha Çilek Tadında Festivalimizde sizlerle buluşmak üzere, Allah’a emanet olun.” dedi. 

 
Facebook'a rekor ceza!
 
AK Partili Çankırı'dan pazaryeri eleştirisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En büyük asker bizim asker!
Bayraklı Belediyesinin engelli branşlarındaki spor kurslarına katılan ...
Torbalı’da ilk Kitap Kafe açıldı!
Torbalı Belediyesi, ilçedeki kütüphane ihtiyacına alternatif çözüm olacak ...
Başkan Engin'den yurttaşlara sandık daveti...
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimi ...
 
Bornova’da yerel üreticiye 500 bin fide...
Bornova Belediyesi ücretsiz fide dağıtımlarına ilçenin kırsal mahallelerinden ...
Menderes sahilleri yaza hazırlanıyor!
Menderes Belediyesi tarafından sahil bölgesinde yer alan iskeleler tadilat ...
Tugay: Sandığa atılan her oya sahip çıkacağız
Türkiye'de ilk defa yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri öncesinde ...
 
Pako’da Yaza Merhaba etkinliği!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Pako Sokak Hayvanları Sosyal ...
Karşıyaka, 34. kez Zübeyde Hanım’a koştu...
Karşıyaka Belediyesi tarafından Anneler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ...
Başkan Soyer çadır kampta gençleri ziyaret etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 5. İzmir Gençlik Festivali ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri