ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2081
    Dolar
  • Euro
    34,8604
    Euro
  • Altın
    2.446,320
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    9/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Damat dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı!
Damat dehşeti: 1 ölü, 2 yaralı!
Gölet faciası: 2 çocuk boğularak can verdi!
Gölet faciası: 2 çocuk boğularak can verdi!
Galatasaray Karagümrük'ü 90'da yıktı!
Galatasaray Karagümrük'ü 90'da yıktı!
Kadıköy'de protesto!
Kadıköy'de protesto!
29 Ekim 2020 Perşembe - 12:59

Dikili’de 1,5 yılda inanılmaz satış!

Dikili Belediyesi son 1,5 yılda yaklaşık 324 bin metrekare büyüklüğünde taşınmazını, 40 milyon TL bedelle satışa çıkardı. Aralarında çamlık ve meradan çevrilen alanların da olduğu satışlar büyük tepki çekti. AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Şekerci, “Dikili talan ediliyor” diyerek Belediye Başkanı CHP’li Adil Kırgöz’e yüklendi. Kırgöz’ün göreve gelir gelmez belediyenin otelini de 20 milyon TL bedelle Büyükşehir’e devrettiğini anımsatan Şekerci, "Nereye gitti bu paralar" diye sordu.

Dikili’de 1,5 yılda inanılmaz satış!

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- İzmir’in cennet ilçelerinden Dikili’de belediyenin yaptığı gayrimenkul satışları dudak uçuklattı. Son 1,5 yılda arsa, tarla ve zeytinlik satışlarının hız kesmediği Dikili’de şaşırtan bir tablo ortaya çıktı. Dikili Belediyesi’nin, CHP’li Başkan Adil Kırgöz’ün koltuğa oturduğu 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bu yana 8 ayrı ihale ile toplam 323 bin 893 metrekare büyüklüğünde 95 arsa, 32 tarla, 8 zeytinlik, 1 fıstık çamlığı ve 1 kargir evi satışa çıkardığı belirlendi. Toplam 38 milyon 212 bin 500 TL muhammen bedelle satışa çıkan taşınmazlardan belediyenin elde ettiği gelirin 40 milyon TL’yi aştığı kaydedildi.

İLK SATIŞ, MAZBATADAN 4 AY SONRA...

İnşaat şirketi de bulunan Başkan Kırgöz’in mazbatasını aldıktan sonra çıktığı ilk satış ihalesi, 18 Temmuz 2019 tarihinde Gazipaşa, Kıratlı, Kıroba, Bahçeli ve Demirtaş gibi mahallelerdeki 9 arsa, 13 tarla ve 3 zeytinlikle oldu. Aralarında palamutluk, zeytinlik, arsa ve tarlaların da bulunduğu 25 gayrimenkul için 6 milyon 520 bin TL muhammen bedel belirlendi. Taşınmazlar 55 bin TL ile 530 TL arasında bedellerle satıldı.

100 DÖNÜME YAKIN!

Bundan henüz 5 ay sonra ise 4,5 milyon TL’lik yeni bir satış furyası için düğmeye basıldı. Bu kez Bahçeli, Çandarlı, Çağlan, İsmetpaşa ve Merdivenli gibi mahallelerdeki 9 arsa, 4 tarla ve 3 zeytinlik toplam 4 milyon 525 bin TL muhammen bedelle satışa çıktı. 26 Aralık 2020 tarihindeki ihaleyle elden çıkan arazilerin yüzölçümü 92 bin 485 metrekareyi buldu.

ÇANDARLI’DA KAT KARŞILIĞI...

İnşaatçı Başkan Kırgöz’ün yönettiği Dikili Belediyesi’ndeki gayrimenkul satışları, yeni yılda da hız kesmedi. 19 Mart 2020 tarihinde doğa cenneti Çandarlı’daki belediyeye ait 1580,85 metrekarelik arsa, 1 milyon TL bedel ve yüzde 50 kat karşılığı olarak satışa çıkarıldı. 450 günde teslim edilecek binanın bir bloğunun belediyeye verileceği hükme bağlandı.

RET OYU VERDİĞİ YERLERİ SATIYOR!

Dikili Belediyesi, 2 Temmuz 2020 tarihinde ise Uzunburun’daki 24 arsasını satışa çıkardı. 400’er metrekare civarındaki arsalar için 120 bin TL ile 150 bin TL arasında, toplam 3 milyon 115 bin TL muhammen bedel belirlendi. Bir belediye yetkilisi, Uzunburun’daki bu arazilerin eskiden mera statüsünde olduğunu anlattı. Meradan çevrilen bu arazilerin satışının yasal olduğu ancak sonraki 10 yıl içinde başka birine satılamayacağı ifade edildi.

Öte yandan, Başkan Kırgöz’ün, Uzunburun’u betona çevirecek bu satışlara meclis üyesi iken şiddetle karşı çıktığı, partilisi olan Başkan Mustafa Tosun’a sert muhalefet ettiği ve ret oyu kullandığı öğrenildi.

EKMEK FIRINI DA VAR...

Dikili Belediyesi 13 Ağustos 2020 tarihinde yeni bir satışa daha çıktı. Yine Uzunburun, Salimbey, Demirtaş, İsmetpaşa ve Kıroba’da 17 arsa, 3 tarla ve Salihler’de 1 kargir ev toplam 5 milyon 997 bin TL bedelle satışa sunuldu. 44 bin 600 metrekarelik taşınmazın elden çıktığı bu satışların belediyeye 7 milyon TL’ye yakın gelir sağladığı ifade edildi.

Diğer yandan, Merdivenli’deki satılan yerlerden birinin yıllarca ekmek fırını olarak kullanıldığı öğrenildi.

FISTIK ÇAMLIĞINI BİLE SATTILAR

Bir ay sonra ise Uzunburun bölgesindeki kalan diğer parseller için düğmeye basıldı. 3 Eylül 2020 tarihinde çıkılan ihaleyle Uzunburun’daki yaklaşık 400’er metrekarelik 20 arsa, 115 bin TL ile 150 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu. Aynı gün İslamlar, Merdivenli ve Bahçeli’deki 4 küçük arsanın yanı sıra yıllarca verilen emeklerle oluşturulan fıstık çamlığı da ihaleye çıkarıldı. Merdivenli’deki 9982 metrekarelik fıstık çamlığı için 990 bin TL bedel biçildi. Aralarında çamlığın da olduğu 21 bin 360 metrekarelik 25 taşınmaz için istenen para 4 milyon 31 bin TL'yi buldu. İhalelerin kaç liradan sonuçlandığını bilinmiyor.

100 DÖNÜME YAKIN TARLA GİDİYOR..

Bir sonraki satış ihalesi için ise 5 Kasım 2020 tarihi belirlendi. Bergama İlçesi’nin yanı sıra Merdivenli, Kızılçukur, Çandarlı, Demirtaş ve İsmetpaşa’daki toplam 102 bin 472 metrekare büyüklüğündeki 7 tarla ve 7 arsa, toplam 7 milyon 674 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı.

Daha bu satışın ihalesi gerçekleşmeden 19 Kasım 2020 tarihinde yeni bir satış ihalesine çıkan Dikili Belediyesi, bu kez İsmetpaşa, Bahçeli, Çandarlı ve Salihler’deki 51 bin 229 metrekare büyüklüğündeki 5 arsa, 5 tarla ve 1 zeytinliğini elden çıkarmak için harekete geçti. Bu gayrimenkuller için de 5 milyon 350 bin TL muhammen bedel belirlendi.

BÜYÜK RAHATSIZLIK VAR AMA...

CHP’li Mustafa Tosun’un belediye başkanlığını yürüttüğü önceki yıllarda da aynı şekilde satışlarla gündeme gelen Dikili’de bu kez çok daha büyük ölçüde gerçekleşen satışlar rahatsızlık yarattı. Satışların Dikili tarımına ve turizmine büyük darbe vurduğu belirtildi. Ancak disipline gönderilme endişesi taşıyan CHP’li yöneticiler ve meclis üyelerinin ağzını bıçak açmadı. CHP'liler konuşmaya çekinirken, AK Parti’den Dikili Belediye Başkanı CHP’li Adil Kırgöz’e sert tepki geldi.

(Fotoğrafta: AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Şekerci, satılan arazileri gösteriyor)

DİKİLİ TALAN EDİLİYOR

SONKALE’ye konuşan AK Parti Dikili İlçe Başkanı Tahsin Şekerci, Kırgöz’ün daha önce belediye meclisinde arazi satışlarına şiddetle muhalefet ettiğini ve “talan ediliyor, hırsız var” diye haykırdığını anımsatırken, “Şu anda Dikili’de talanın da hırsızlığın da daniskasını kendisi yapıyor. Daha şimdiden önceki CHP’li başkandan 10 kat daha fazla satış yaptı. Ama ortada para yok” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’E DE 20 MİLYONLUK OTEL SATIŞI

Şekerci, Kırgöz’ün zaten göreve gelir gelmez Çandarlı’daki oteli 20 milyon TL’ye İzmir Büyükşehir’e sattığını belirtirken, “Biz o zaman ‘borçlu bir belediye devraldı, ihtiyacı var’ diyerek bu otel satışına onay vermiştik. Meclisten oybirliğiyle geçirmiştik. Ama gördük ki bu satışların ardı arkası kesilmiyor. Bu kez hepsine ret vermeye başladık. Ancak Başkan Kırgöz’ün bu satma iştahı bir türlü bitmedi. Bitecek gibi de gözükmüyor” dedi.

(Fotoğrafta: AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Şekerci)

SOYER GELSİN DE GÖRSÜN KÖY MALI NASIL SATILIYOR

Tunç Soyer’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra “1 santimetre köy malına dokunmayacağız” dediğini hatırlatan Şekerci, “Başkan Soyer, Dikili’ye gelsin de görsün köylü malı nasıl çatır çatır satılıyor. CHP’liler hani arazi satışlarına karşıydı? Niçin buna kimsenin sesi çıkmıyor. Satılan yerlerin çoğu tarla, zeytinlik. Ne muhtarlar, ne köylüler istiyor bu satışları. Gidin sorun, hepsi tepkili, hepsi isyanda.. Ama dinleyen yok. Çatır çatır, hoyratça satılıyor arazilerimiz. Bu paralar ne oldu diyoruz, ’18 milyonluk borç ödedik’ diyorlar. Ama sattıkları bunun 3 katından fazla. Nereye gitti bu paralar” dedi.

NEREYE GİTTİ BU PARALAR

AK Partili Şekerci, geçen belediye meclisinde, paraların akıbeti ve satılan gayrimenkullerin durumuna ilişkin bir önerge verdiklerini, Başkan Adil Kırgöz’den detaylı yanıt beklediklerini söyledi.

 
Buket şehit olmuştu... Gerekçeli kararda "Uyuşturucu' vurgusu!
 
Göztepe'de Mihojevic formayı kaptı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet ali 30 Kasım 2020 Pazartesi 22:31

Bu tahsin bey şimdiye kadar nerelerdeydi?eski satışlarda hizmet yoktu borç yükselirken neredeydi?şimdi çalışkan bir adam var hizmet var borçlar azalıyor güçlü bir belediye var??eskiden nerdeydiniz??

Yorumu oyla      0      0  
Buğra mehmet şekerci 30 Kasım 2020 Pazartesi 11:46

Çok komik bir adam bu şekerci geçmişine hiç bakmıyor..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de cumhuriyet coşkusu
Türkiye Cumhuriyeti'nin 97'nci yıldönümünün kutlandığı 29 Ekim Cumhuriyet ...
8 bin 200 yıllık ana tanrıça heykelciği bulundu
İzmir'in tarihine ışık tutan Bornova ilçesindeki Yeşilova ve Yassıtepe ...
Can kaybı 10 bini aştı
Bilim Kurulu toplantısının ardından koronavirüsü salgınına ilişkin son ...
 
İstanbul için çok kritik uyarı
İstanbul'da gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda ...
Kent Konseyleri Birliği'nden Soyer'e ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Kent Konseyleri ...
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çelenk töreniyle başladı
Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıl dönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda ...
 
Körfezde Caretta bolluğu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Körfez Denetim ekibi tarafından Alsancak İskelesi ...
İZSİAD'dan tablet desteği!
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Balıkesirliler'den Soyer'e ziyaret
İzmir Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri