ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3778
    Dolar
  • Euro
    34,7353
    Euro
  • Altın
    2.434,720
    Altın
  • Bist-100
    10.056,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
15 Mart 2024 Cuma - 09:42

Efes Kantin hizmete girdi!

Üniversite öğrencilerinin Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’den istekleri doğrultusunda projesi hazırlanan Efes Kantin hizmete girdi. Açılışta yaptığı konuşmada öğrencilerin yanı sıra gençlere de müjdeler veren Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Öğrenciler dediler ki; “Başkanım buraya öyle bir yer yapalım ki, manzarası olsun, üst katı olsun. Ama sizden bir ricamız var. Öğrenci dostu bir yer olsun. Değerli öğrenciler, öğrenci dostu Efes Kantin hepinize hayırlı olsun” dedi.

Efes Kantin hizmete girdi!

Gençlerin sosyal yaşantısına katkı sağlamak, öğrencilere dinlenme ve sosyalleşme olanağı sunmak amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu yanında bulunan Efes Kantin öğrencilerle buluştu.

EFES KANTİN HAYIRLI OLSUN

Gençlerin isteklerine kulak verdiklerini ve Efes Kantin’in bu şekilde ortaya çıktığını anlatan Başkan Sengel, “Hem öğrencilere hem de Efes Selçuk’taki gençlere hitap edebilecek, öğrencilerin okullarının dışında nefes alabilecekleri bir alan oluşturmak istedik. Daha sonrasında da biz buraya geldiğimizde bir grup öğrenci ile karşılaştık, onların fikirlerini aldık. Efes Kantin böyle ortaya çıktı” dedi.

Öğrencilerin yaşadıkları ekonomik zorlukları Efes Kantin’i hayata geçirirken dikkate aldıklarını belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Öğrenciler dediler ki; “Başkanım buraya bir yer yapalım ki, manzarası olsun, üst katı olsun. Ama sizden bir ricamız var. Öğrenci dostu bir yer olsun. Değerli öğrenciler, öğrenci dostu Efes Kantin hepinize hayırlı olsun” dedi.

Efes Selçuk’a dair en büyük hayallerinden birinin kentte yaşayan gençlerin kente dair hayal kurmalarını sağlamak olduğunu belirten Filiz Başkan Pamucak’ta düzenlenen festivaller, Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi ile Kültür Merkezi Projeleri ve öğrenci misafirhanesi hakkında önemli bilgiler verdi.

FESTİVALLER DEVAM EDECEK

Ahmet Ferahlı Parkı’nın düzenlenmesinde de en önemli amaçlarından birinin gençler için sosyalleşebilecekleri bir alan oluşturmak olduğuna dikkat çeken Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel,  “Bana diyorlar ki festivalleri neden yapıyorsun? Yapıyoruz sebebi şu; “Biz hem belediye olarak oradan para kazanıyoruz hem de Efes Selçuk’un yanı sıra tüm Türkiye’deki gençlerin müziğini susturmuyoruz. Her yerde festivaller iptal oldu. Ama Pamucak Sahili’ndeki iptal olmuyor. Çünkü Pamucak Sahili’ndeki o festivaller yapılabilsin diye Filiz Ceritoğlu Sengel şahsi kefaletini ortaya koyuyor. Son zamanlarda soruyorlar. “Bu dönem What A Fest yok mu?” diye. Hayır var. Çünkü Filiz Ceritoğlu Sengel tekrar belediye başkanı olduğunda yine o şahsi kefaletini kullanacak. Festivalleri düzenleyenler o şahsi kefaleti koyabilecek yürek istiyorlar. O yürek de Allah’tan hepimizde var. Cumhuriyet Halk Partili olmanın esas gereklerinden bir tanesi de yürekli olmak ve mücadeleci olmaktır. Hepsine sahip olmaktan dolayı da keyif alıyoruz” diye konuştu.

PROJELER HAZIR

Her zaman ayakları yere basan, reel projelerle yol aldıklarını kaydeden Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Bir projem var gibi bir düşünce değil gerçekten uygulamasına kadar hayata geçirilebilecek projelerimiz var bizim. İşte o yüzden gençlik ve spor merkezimizin üç kez ihalesine çıktık. Ancak ekonominin genel gidişatından ve maliyetlerin yüksekliğinden dolayı müteahhitler projeye girmek istemedi. O anlamda Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezimizin uygulama projesi de dahil olmak üzere projeleri hazır. İçerisinde yine gençlerimize sorduğumuz, cep sinemasının olduğu bir alan da hazır. Yine kültür merkezimizin de projesi ve bütçesi de hazır bir şekilde ikinci dönemimizde başlıyor olacak” dedi.

ÖĞRENCİLER İÇİN MİSAFİRHANE

Öğrencilerin barınma sorununa dikkat çeken Sengel; “Öğrencilerin barınma sorunu var. Bunu en hızlı şekilde çözecek yöntem ne diye düşündük. Bunun için de bir alan bulduk zaten. Alanı adına yurt diyemesek de misafirhane adıyla öğrenciler için kullanacağız. Tahmin ediyorum ki, toplam 64 yatak kapasitesine ulaşabilecek bir misafirhane yapımı için projemiz hazır. Önümüzdeki öğretim yılına da bunu yetiştireceğiz” diye konuştu.

Filiz Başkan Efes Kantin açılışının ardından kantinde oturarak gençlerle sohbet etti.

 
Başkan Tugay ve Duman Buca'da yurttaşlarla buluştu...
 
İzmir'deki belediyeden 33 milyonluk satış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekçilerden Başkan Günel'e coşkulu karşılama...
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret ...
Soyer, sağlık çalışanlarının bayramını kutladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle ...
Soyer, İzmir Vakfı’nın Genel Kurulu’na katıldı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2024 Yılı Genel Kurulu’na ...
 
Buca Belediyesi sağlık çalışanlarını unutmadı!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sağlık ...
Kuşadası Belediyesi'nden sağlık çalışanlarına ziyaret!
Kuşadası Belediyesi, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kentteki sağlık kuruluşlarını ...
Narlıdere Belediyesi'nden hafta sonu 2 ayrı etkinlik!
Narlıdere Belediyesi, 16 Mart Cumartesi günü hem Çocuk Senfoni Orkestrasını ...
 
Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'ne revizyon!
İzmir'in atık su arıtma ihtiyacının yüzde 70’ini karşılayan Çiğli Atıksu ...
Karşıyaka Belediyesi’nden 5 yıllık ‘yeşil’ hamle!
Gelecek nesillere daha yeşil bir çevre ve daha sağlıklı bir kent bırakmak ...
Karabağlar'da Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı...
Karabağlar Belediyesi, kadına şiddetin ülke gündemindeki yerini koruduğu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri