ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    41,1600
    Dolar
  • Euro
    47,9539
    Euro
  • Altın
    4.605,510
    Altın
  • Bist-100
    11.288,00
    Bist-100
  • ADANA
    26/33°
    ADANA
  • ANKARA
    19/33°
    ANKARA
  • ANTALYA
    24/31°
    ANTALYA
  • BURSA
    18/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/31°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/36°
    IZMIR
  • KONYA
    17/31°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
'Süreci baltalamaya çalışan bedelini öder'
"Süreci baltalamaya çalışan bedelini öder"
Mansur Yavaş kurultay kararını verdi
Mansur Yavaş kurultay kararını verdi
Ederson'a yıllık astronomik ücret
Ederson'a yıllık astronomik ücret
Altın fiyatları fırladı
Altın fiyatları fırladı
2 Eylül 2025 Salı - 09:32

Efes Selçuk'ta "Barış, adalet ve eşitlik" çağrısı

Efes Selçuk Kadın Platformu ve Efes Selçuk Kent Konseyi iş birliğiyle, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında Ferahlı Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Barış, adalet ve eşitlik vurgusu yapılan basın açıklamasını SEGEM-DER Yönetim Kurulu Üyesi Yeşim Kopan okudu.

Efes Selçuk ta  Barış, adalet ve eşitlik  çağrısı

Açıklamaya Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, CHP Kadın Kolları üyeleri, Efes Selçuk Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri, Selçuk Efes Kent Konseyi Başkanı Güllü Kartal, Kent Konseyi bileşenleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve vatandaşlar katıldı.

“SELÇUK, BARIŞIN SOMUT MİRASINI TAŞIYOR”

Selçuk’un tarihsel ve kültürel zenginliğine dikkat çeken Yeşim Kopan şunları söyledi:

“Bizler, Selçuk’taki sivil toplum kuruluşları olarak bu toprakların taşıdığı tarihsel sorumluluğun bilinciyle bir aradayız. Efes, Artemis Tapınağı, St. Jean Anıtı, Ayasuluk Kalesi, Meryem Ana Evi gibi değerleriyle farklı kültürlerin, inançların ve dillerin buluşma noktasıdır. Selçuk, barış içinde bir arada yaşamanın somut mirasını taşımaktadır.”

Barışın yalnızca savaşsız bir dünya anlamına gelmediğini vurgulayan Kopan; “Bizim için barış, yalnızca uzak diyarlarda yaşanan savaşların değil; günlük yaşamımızda eşitlik, adalet, özgürlük ve dayanışma kültürünün güçlenmesi anlamına gelmektedir” dedi.

“BARIŞ, HEPİMİZİN TEMEL HAKKI”

Dünyanın yeniden savaşlar, çatışmalar ve krizlerle kuşatıldığına dikkat çeken Kopan, şu ifadeleri kullandı: “Ne yazık ki bugün dünya, yeniden savaşların, çatışmaların, yoksulluğun, göçlerin ve doğa krizlerinin kıskacındadır. Yakın coğrafyamızda süren savaşlar masum insanların hayatına mal olmakta; milyonlarca çocuk eğitim hakkından, milyonlarca aile de yuvasından yoksun kalmaktadır. Savaşın yükü en çok kadınların ve çocukların omuzlarına binmektedir.”

“EŞİTLİĞİN SAĞLANDIĞI TOPLUMLARDA BARIŞ KALICIDIR”

Kadınların toplumsal hayattaki rolünün güçlendirilmesinin demokratikleşmenin ve kalıcı barışın temel taşlarından biri olduğunu vurgulayan Efes Selçuk Kadın Platformu ve Efes Selçuk Kent Konseyi, ortak açıklamada eşitlik ve adaletin esas alındığı bir dünya için ses yükseltti.

Kadınların öncülüğünde daha adil ve demokratik bir toplum için barış çağrısı yapan Kopan; “Efes Selçuk Kadın Platformu olarak bizler, şiddetsiz bir dünya ve adaletin temel alındığı bir toplum için kadınların öncülüğünde bir barış çağrısı yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki; kadınların güçlü olduğu toplumlar daha demokratiktir. Eşitliğin sağlandığı toplumlarda barış kalıcıdır. Kadın emeği ve dayanışması, geleceği daha adil kılar" dedi.

Efes Selçuk Kadın Platformu olarak tüm dünyaya ve ülkeye seslenen Yeşim Kopan; "Silahlar sussun, çocuklar gülmeyi öğrensin. Kadınlar, gençler ve tüm halklar eşit, özgür ve güven içinde yaşasın. Doğa, betonun ve merminin değil; yaşamın, sevginin ve barışın sesiyle yankılansın. Farklılıklarımız ayrılık nedeni değil, barışın zenginliği olsun. Bugün burada bir araya gelerek, sesimizi barış için yükseltiyoruz. Selçuk’tan yükselen bu ses, yalnızca ilçemizde değil, bölgemizde, ülkemizde ve tüm dünyada barışa dair umutları büyütsün istiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki barış, ancak birlikte mümkün; ancak dayanışmayla kalıcıdır. Yaşasın barış! Yaşasın halkların kardeşliği! Yaşasın insanlığın ortak umudu!" dedi.

 
İzmir’den Avrupa’ya ‘başarı’ serisi
 
Uğurcan Çakır'a rekor bonservis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İyileşen kızıl geyik Paşa yeni yuvasında
İzmir’de yaralı olarak bulunduktan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal ...
Peyzaj Mimarlığı öğrencileri uzmanlarla buluştu
Bornova Belediyesi,  düzenlediği etkinlikle belediyelerde staj yapan peyzaj ...
Büyükşehir’in yaz okulları ve portatif havuzlarında sertifika zamanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaz spor okulları ile portatif havuzlarından ...
 
Güzelbahçe'de öğrencilere kırtasiye desteği
Güzelbahçe Belediyesi her yıl yaptığı kırtasiye yardımlarına bu yıl okul ...
Denizli’de görev tamam, İzmir İtfaiyesi eve dönüyor
Denizli’nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına ...
Balçovalılar Sevcan Orhan’la coştu
Türk Halk Müziği’nin sevilen seslerinden Sevcan Orhan, Zafer Bayramı kutlamaları ...
 
Eğitimci başkan öğrencileri unutmadı
Yunusemre Belediyesi, 2025-2026 Eğitim Öğretim dönemi başlarken ilçede ...
İzmir Enternasyonal Fuarı Big Boyz Festival’e ev sahipliği yapıyor
94. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), bu yıl farklı bir heyecana sahne ...
Urla'da Kavun ve Boşnak Böreği Şenliği
Urla’nın bereketli topraklarında yetişen meşhur Nohutalan Kavunu, köyde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 4 4 0 0 13 1 12 12
2 Trabzonspor 4 3 1 0 4 1 3 10
3 Göztepe 4 2 2 0 6 1 5 8
4 Tümosan Konyaspor 3 2 1 0 8 2 6 7
5 Fenerbahçe 3 2 1 0 6 2 4 7
6 Samsunspor 3 2 1 0 4 2 2 7
7 Hesap.com Antalyaspor 4 2 0 2 4 4 0 6
8 Gaziantep FK 4 2 0 2 5 9 -4 6
9 Corendon Alanyaspor 3 1 1 1 3 2 1 4
10 ikas Eyüpspor 4 1 1 2 4 7 -3 4
11 Beşiktaş 2 1 0 1 2 3 -1 3
12 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 3 1 0 2 2 6 -4 3
13 Rams Başakşehir 2 0 2 0 1 1 0 2
14 Zecorner Kayserispor 3 0 2 1 2 6 -4 2
15 Kocaelispor 4 0 1 3 2 6 -4 1
16 Çaykur Rizespor 3 0 1 2 1 6 -5 1
17 Kasımpaşa 3 0 0 3 3 6 -3 0
18 Gençlerbirliği 4 0 0 4 3 8 -5 0
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri