ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3778
    Dolar
  • Euro
    34,7353
    Euro
  • Altın
    2.434,720
    Altın
  • Bist-100
    10.056,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
7 Ocak 2023 Cumartesi - 17:44

Erdoğan seçim tarihi için süre verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kepez'deki Turgut Özal Spor Salonu önünde Antalya Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan "Maşallah şu anda bugün karşımda gördüğüm muhteşem katılım Antalya'nın nereye doğru yürüdüğünü gösteriyor, fazla değil 5 ayımız var. 5 ay durmak yok, sandıkları gümbür gümbür patlatmaya hazır mıyız?" dedi.

Erdoğan seçim tarihi için süre verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçime ilişkin Antalya'dan mesaj verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlere 5 ay kaldığını ve 5 ay boyunca durmadan çalışılması gerektiğini söyledi. Erdoğan, Kepez'deki Turgut Özal Spor Salonu önünde Antalya Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Karşımıza yaptırmayız ittifakıyla çıktılar. Kendi aralarında da aynı taktiği izleyeceklerini ilan ediyorlar. Türkiye'ye tek vaatleri yine aynı düzeni geri getirmek. Ama yapamayacaksınız. Bunlar kendi vesayetlerini inşa etmeye çalışıyor. Bu defaki vesayetin adı siyasi vesayet. Biz ülkemizi siyasi ve sosyal kaos ikliminden çıkarmakla gurur duyuyoruz. Bunlar kendi kaoslarını oluşturmaya çalışıyorlar. Bunlar ülkeyi tekrar kendi içine kapatmaya çalışıyor. Nereden tutsanız elinizde kalan bir anlayışla karşı karşıyayız. Millete söyledikleri sözleri uygulayacakları hiçbir hukuki zemin uygun değil. Seçimden sonra böyle bir niyetlerinin olduğuna dair işaret de yok. Türkiye iki başlılığı kaldıramadığı için ağır bedeller ödedi krizler yaşamıştı. Bunlar iki de değil, 6 başlı. Proje namına hiçbir şey olmadığı için istemezükçülük dışında bir şey de söylemiyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

“Antalya'yla hasret gidermeye geldik. Sel felaketine maruz kalan Kumluca, Finike ve Demre ilçesindeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Yaraları saracak adımları süratle attık. Bakan arkadaşlarım, gerek Soylu, Kirişci anında bölgeye ulaştılar. Orada hemen AFAD, Kızılay'la orada devletin varlığını ifade ettiler. Kardeşlerimizi felaketin içinde yalnız bırakmadık. Niye biz devletiz. Kumluca'da 1000'in üzerine, Finike'de 226 Demre'de 7 haneye eşya desteği verdik.

Zarar gören 1615 araç için de sahiplerine maddi yardım yaptık. Sel felaketinde zarar gören 11755 dekar tarım alanı için 2769 çiftçimize 40 milyon liraya yakın nakdi yardım ödemesinde bulunduk.

Dere yataklarına yapılan müdahalelerle, seraların, sera atıklarının yol açtığı sıkıntıları son afette bir kez daha gördük. Kumluca'daki selin en önemli sebebinin dere yatağı üzerinde inşa edilen pazar yeri ve park yeri olduğunu tespit ettik. Derenin üstü kapatılan 558 metrelik bölümünün yarıya yakınını açtık. Kalanı da birkaç ay içinde açacağız.

"MAĞDURİYET YAŞAYAN HERKESİN YANINDA DESTEKLE YER ALIYORUZ"

DSİ tarafından yapılan 1,3 milyar liralık yatırım daha büyük felaketlerin önüne geçmiştir. Meseleyi kökünden çözmek için 16 kalem yatırımı 4,3 milyar liralık bedelle hayata geçirmek üzere çalışmalara hemen başladığımızın müjdesini vermek istiyorum. Yatırımlarımızın inşasına geçiyoruz. Temmuz ayında da Antalyamızın doğusundaki ilçeleri yangın afetine maruz kalmıştı. Yangında zarar gören evlerin yerine inşa ettiğimiz konutların anahtarlarını hak sahiplerine teslim ediyoruz. Yanan bölgelerimizde 143 bin kilo tohumu toprakla buluşturarak ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyoruz. 2,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Her hal ve şart altında vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Mağduriyet yaşayan herkesin yanında destekle yer alıyoruz.

"FAZLA DEĞİL, 5 AY VAR"

Antalya'nın turizm gelirini katlayacak yeni adım attık. Toplamda 8,5 milyar euroyu bulan kiralama bedeliyle Antalyamızın kazandığı modeli başarıyla uygulamayı sürdürüyoruz. Turizm şehri Antalya'nın belediyelerin görevi olduğu halde yapmadıkları atık su tesislerini hükümet olarak biz yapıyoruz. Maşallah şu anda bugün karşımda gördüğüm muhteşem katılım Antalya'nın nereye doğru yürüdüğünü gösteriyor, fazla değil 5 ayımız var. 5 ay durmak yok, sandıkları gümbür gümbür patlatmaya hazır mıyız?

"ÜLKEMİZİ YENİ YATIRIM VE PROJELERLE TÜRKİYE YÜZYILI'NA HAZIRLIYORUZ"

Serik Bölgesine hizmet verecek atık su tesisi sorununu, Kemer, Çamyuva bölgesine hizmet verecek tesisin sorununu çözüme kavuşturuyoruz. Plajları bölge halkı ve misafirlerin hizmetine sunacak projeyi de hızla sürdürüyoruz. Bu yıl bir kısmı da yine Antalya içinde olan 7 plajı devreye alıyoruz. Eser ve hizmet siyasetiyle 20 yılımızı geride bırakırken ülkemizi yeni yatırım ve projelerle Türkiye Yüzyılı'na hazırlıyoruz.

İnşallah 2023'teki Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılının coşkusunu eser ve hizmetlerimizle yaşatacağız. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım. Tercihimizi eser ve hizmet siyasetinden yapmaya devam edelim.

 
Çatıdan iş makinesi düştü!
 
Foça'da Avni Anıl şarkıları söylendi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: "Kendi gücümüzle birinci parti çıkacağız"
İYİ Parti Meral Akşener, "Onunla, bununla anlaşarak değil, kendi gücümüzle ...
HDP'den cumhurbaşkanlığı seçimi açıklaması: "Kendi adayımızı çıkaracağız"
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Kars İl Başkanlığı Kongresin'de ...
Kılıçdaroğlu'ndan, ''İstanbul'a kayyum atanacak' iddiasına tepki!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da düzenlenen 'Dijital Emek ve ...
 
CHP’li Sertel: TCDD’nin milyonları bir avuç AKP’li avukata aktarıldı
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)’nin bünyesinde 50’ye yakın ...
CHP'li Purçu özel okul zam oranını TBMM gündemine taşıdı...
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu; özel okul ücretleri için açıklanan ...
CHP’li Sındır, Türkiye Varlık Fonu bir yılda 52 milyar dolar eridi!
Türkiye Varlık Fonu hesaplarının görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ...
 
CHP İzmir'den memur ve emekli zam oranına tepki: "Çalınan her kuruşu yerine koyacağız"
CHP İzmir İl Başkanlığı, önce yüzde 25 olarak duyurulan daha sonra ise ...
CHP'li Sertel açıkladı... ''Özelleştirilen limanlarda akılalmaz vurgun''
Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) tarafından işletme hakkı devredilerek ...
Altılı Masa'dan cumhurbaşkanı adayı açıklaması!
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri