ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3572
    Dolar
  • Euro
    34,7069
    Euro
  • Altın
    2.394,710
    Altın
  • Bist-100
    10.154,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kıyıları vatandaşa kapatıp otellere açan yönetmelik iptal!
Kıyıları vatandaşa kapatıp otellere açan yönetmelik iptal!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay şehit oldu!
Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay şehit oldu!
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 14:00

Erdoğan ve Kurum hakkında suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Atatürk Havalimanı'nın pistlerinin kırılmaya başlanması ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan ve Kurum hakkında suç duyurusu

HKP, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın kapatılması ve daha sonra pistlerinin kırılmaya başlanması karşısında İstanbul Adalet Sarayı’nda; AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Atatürk Havalimanı ile ilgili yapılan ihalelere katıldığı tespit edilecek olan şirketlerin yöneticileri hakkında, “görevi kötüye kullanma”, “irtikap” ve “ihaleye fesat karıştırma” iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

“AKP ÜLKEMİZİN DEĞERLERİNE SALDIRIYOR”

Suç duyurusu dilekçeleri savcılığa sunulduktan sonra adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı yapan HKP İstanbul İl Yöneticisi avukat Doğan Zafer Çıngı, şunları söyledi:

"Ne yazık ki her geçen gün AKP’gillerin vatanımıza yaptığı ihanetleri görerek uyanmaktayız. Kuvayımilliye atalarımızın bizlere, emperyalizme karşı savaşarak bırakmış olduğu bu cennet vatanımızı, şimdiki iktidar olan AKP’nin, düşmanın yapacağından dahi daha çok ülkemizin değerlerine saldırdığını görmekteyiz.

AKP’gillerin son saldırısı da bir manevi ve tarihi değeri olan Atatürk Havalimanı'na yöneliktir. AKP’giller, Atatürk Havalimanı'nı Millet Bahçesi yapacağız diyerek halkımızı kandırmaya çalışmaktadır. Gerçek çok farklıdır. AKP'giller dünyanın en iyi 10 havalimanı olarak gösterilen Atatürk Havalimanı'nı tümden yıkmak istemekte, arazisini, ülkemizin birçok yerini karış karış sattıkları Katarlı şirketlere satmak istemektedir. Ve tabii bunun yanında Atatürk ismini kaldırarak yok etmek istemektedirler.

"SATMADIKLARI KAMU MALI KALMADI"

AKP’gillerin, yerli yabancı para babalarına satmadığı kamu malı kalmadı. Ege’deki 20 adamıza varıncaya kadar sattı. Dağlarımızı, madenlerimizi, ovalarımızı, limanlarımızı sattı. Milyonlarca şehidin kanı üzerine kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlığını satmışlardır. 250 bin dolara. Şimdi de gözünü, yakıp yıkıp viran ettikleri, 10 milyar dolar değer biçilen Atatürk Havalimanı’nın arazisine diktiler. O araziyi satmaya kalkıyorlar Katar Şeyhi’ne?

"HESABA GELMEZ VURGUNLAR YAPACAKLAR"

Hem can düşmanınız olan Mustafa Kemal’in adını silmiş olacaksın oradan hem de dolar cinsinden hesaba gelmez vurgunlar yapmış olacaksınız. AKP’giller, durduk yerde havalimanını uçuşa kapattı. Onun yerine Kuzey Ormanları’nda 2 milyon 300 bin ağacı katlederek, yüz binlerce, hatta milyonlarca o ekosistem içinde yaşayan her türden canlıyı yok ederek İstanbul Havaalanı adında hiç de uçuşa uygun olmayan bir havaalanı yaptırdılar.

"ATATÜRK HAVALİMANI'NI SATMA GİRİŞİMİ SUÇTUR"

Bu toprakların bağımsızlığını koruyan, sahiplenen ve bir avuç yerli-yabancı para babasına daha fazla zengin olsunlar diye sunulmasına karşı çıkan devrimciler var. Halkın Kurtuluş Partilileri var. Atatürk Havalimanı'nı satma girişimi, belirttiğimiz gibi ülkemiz kanunlarına göre suç olmakla beraber, bugüne gelene kadar da başta ihalesi olmak üzere yapılan işlemlerde birçok usulsüzlük olduğu tespit edilmiştir.

Halkın Kurtuluş Partisi olarak yapılan bu usulsüzlüklere, işlenen bu suçlara sessiz kalmamız mümkün değil. Bundan dolayı yakın bir gelecekte bu suçu işleyenlerin arkamızdaki mahkemeler önüne çıkarılıp, yargılanacağı inancı ve tarihe işlenen bu suçu not düşmek amacıyla 'görevi kötüye kullanma’, ‘irtikap’ ve ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçlarından dolayı şüpheli Recep Tayyip Erdoğan, şüpheli Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapılan usulsüz ihaleye katılan şirket yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurumuzun takipçisi olacağız. Vatanımızı bir avuç hainin eline bırakmayacağız. Er geç vatanımızı onlardan kurtaracağız.”

 
MHP, Canan Kaftancıoğlu'nu buzladı
 
Başkan Selvitopu gençlerle kahvaltıda buluştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu'ya yakın isim CHP'ye katıldı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla yakınlığı ile bilinen AK Parti Silvan ...
İş makineleri sözleşme imzalanmadan girmiş!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı ...
Yılmaz Erberk Apartmanı davası... 20 yıla kadar hapis istemi!
İzmir'de 2 yıl önce meydana gelen depremde 11 kişinin öldüğü, 11 kişinin ...
 
CHP İzmir'den Kaftancıoğlu'na güçlü destek
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı ...
CHP Bayraklı’dan Ankara çıkarması!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İlçe Başkanı Didem Gültekin, ...
PTT'nin makam araçları akaryakıtı içti... CHP'li Sertel, GPRS takılmasını istedi
PTT Genel Müdürlüğü'ne ait 110 makam aracının tükettiği akaryakıt ,TBMM'de ...
 
İzmir'de korkunç ölüm!
İzmir'in Aliağa ilçesinde bir yağ fabrikasındaki silonun büyük boyutlu ...
En zor görev... Arkadaşının ölüm haberini sundu!
Meme kanseriyle mücadele eden, NTV'nin ekran yüzlerinden spiker Özlem ...
İzmirliler dikkat... O cadde tek yön oluyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, İl Emniyet Müdürlüğü’nün ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri