ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5186
    Dolar
  • Euro
    34,9291
    Euro
  • Altın
    2.431,340
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    15/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
23 Ağustos 2023 Çarşamba - 11:51

Eski eşi tarafından vurulan kadın dehşet anlarını anlattı!

İzmir'de koruma kararı aldırdığı eski eşi Ferhat B. (41) tarafından tabancayla bacaklarından vurulan Aysel Aydemir (37), adalet isteğini söyledi. Aydemir, sanık hakkında istenen 12,5 yıl hapis cezasının az olduğunu belirterek tepki gösterip, "Aracın kapısını açtı ve elinde pompalı tüfeği gördüm. Bana doğru yürüdüğünde yüzündeki ifade çok korkunçtu. Öldürmek istediği belliydi. Basit yaralamadan yargılanmaması gerekiyor" dedi.

Eski eşi tarafından vurulan kadın dehşet anlarını anlattı!

İzmir'in Çiğli ilçesinde yaşayan, biri 7, diğeri 17 yaşında iki çocuk annesi belediye çalışanı Aysel Aydemir, 19 Haziran saat 06.30 sıralarında işe gitmek için evden çıktı. Bu sırada, 5 yıl önce boşanıp, koruma kararı aldırdığı Ferhat B., elinde pompalı tüfekle Aydemir'in yanına gelip, 'Demek beni şikayet edersin' dedikten sonra rastgele ateş etti. İsabet ettiremeyince, bu kez belinden tabancasını çıkaran Ferhat B., Aydemir'i bacaklarından vurup, kaçtı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Aydemir, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis tarafından yakalanan Ferhat B., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilip tutuklandı. Aydemir'in sağ bacağından kalçasına kadar platin yerleştirildi, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma tamamlanıp, iddianame hazırlandı. Alınan ifadeler ve toplanan deliller ışığında savcı, Ferhat B. hakkında 'Boşandığı eşe karşı kasten yaralama', 'Silahla tehdit' ve '6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna Muhalefet' suçlarından toplam 12,5 yıla kadar hapis cezası istedi. Olayda yaralanarak bacağındaki platinle hayatına devam eden Aydemir, adalet isteğini söyledi. Aydemir, "Basit yaralamadan yargılanmaması gerekiyor. Her türlü şiddetine maruz kaldım. Bir insan bir insana neden bu kadar zulmeder ki? Bir insanın canını almak bu kadar basit mi?" dedi.

'ANNESİ BİZDE BOŞANMAK YOK, ÖLDÜRMEK VAR DEMİŞTİ'

Evliliğinin ilk dönemlerinden beri şiddet gördüğünü aktaran Aydemir, "Evliliğimin ilk haftasında annesi bana 'Bizde boşanmak yok öldürmek var ona göre' demişti. Ben neden böyle bir şey söylediğini anlamamıştım ama oğlunu ve kendi aile yapılarını bildiği için söylemiş. Benim eşimle sorunlarım hiç bitmedi. Sürekli alkol alıyor ve şiddet uyguluyordu. Ben bunu ailesine açıkladığım zaman 'Kolun, bacağın mı kırıldı? Evinde dön' diyorlardı. Ailem de sahip çıkmıyordu. Bir şekilde boyun eğiyorsunuz. Allah da o sabrı veriyor. İşler çığırından çıktı ve katlanılamaz hale geldi. Bana hep 'Senin kelleni gövdenden ayırırım, bir kadın cinayetine de sen kurban gidersin, 'Aileni katlederim' diyordu. Boşanma kararı almadan önce yine çok kötü şiddete uğradım. O şiddetten sonra üstümde kıyafetlerimle evden çıktım ve bir daha da geri dönmedim" ifadelerini kullandı.

'ELEKTRONİK KELEPÇE TAKILSAYDI BUNLAR YAŞANMAYACAKTI'

Ayrılık sürecinden sonra koruma kararı aldırdığını belirten Aydemir, "Aldırdığım koruma kararlarına rağmen tehditlerini savuruyordu. Bir şekilde bana ulaşıyordu. Her seferinde de şikayetçi oluyordum. Bir gün benim fotoğrafımı alıp, gece lambası hazırlatmış. O gece lambasını bana gönderirken yanına da bıçak koymuş. Bunu götürerek şikayetçi oldum ama kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Basite alıyorlar. İki defa silah zoruyla alıkonuldum. Kamerada silah gözükmediği için onda da sonuç aynı oldu. Bana zarar vermek, öldürmek istediği her halinden belliydi. En son haziran ayında bu olayı yaşadım. Şikayetçi olduğum zamanlarda elektronik kelepçe takılsaydı bu olay başıma gelmeyecekti, bana yaklaştığında haberim olacaktı. Ben de evden çıkmayacaktım. Bu olayı da yaşamayacaktım" dedi.

Olay anında yaşadıklarını anlatan Aydemir, "19 Haziran sabahı saat 06.40'ta işe gitmek için evden çıktım. Bir taksinin içinde olduğunu gördüm. Uzaktan görünce şüphelendim ama 'Koruma kararım var, o kadarını göze almaz' dedim. Göz göze geldik ama iki çocuğunun annesi olduğum için zarar vermeyeceğini düşündüm. Aracın kapısını açtı ve elinde pompalı tüfeği gördüm. Bana doğru yürüdüğünde yüzündeki ifade çok korkunçtu. Öldürmek istediği belliydi. 'Sakin ol' dedim. 'Demek beni şikayet edersin' dedi ve ateş etti. Kendimi kollarımla koruyarak refleksle kaçmaya çalıştım. Mermi nereye gitti bilmiyorum. İkinci defa yüzüme sıkmaya çalıştı. Bastı, bastı ama tetik patlamadı. Uğraşıyor ama patlamıyordu. Ben bunu fark edince kaçmak istedim. Kaçarken düştüm. Düşünce belinden silahını çıkardı. Hazırlıklı gelmiş. Barışmaya gelen insan hem tüfek hem silahla mı gelir? Ben yere düştüğümde bana ateş etti. Mermiler dizlerime isabet etti. Sürünerek kurtulmaya çalıştım, sürekli ateş etti. En son boş tetik sesini duydum. Merminin bittiğini anladığımda avazım çıktığı kadar bağırmaya başladım. O da panikleyip kaçtı. Şu anda bacağımdan kalça kemiğime kadar platin var" açıklamalarında bulundu.

'NEDEN BENİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞIYOR?'

İlk duruşma tarihinin 1 Eylül olduğunu belirten Aydemir, "İfadesinde erkekliğine laf ettiğimi, yüzüne tükürdüğümü söylemiş. Elinde pompalı tüfekle gördüğümde yüzüne tükürecek cesaretim olur mu? Ceza indirimi almak için bunları söylemiş. İlk duruşmamız 1 Eylül'de olacak. Ne karar verecekler bilmiyorum. 12,5 yıldan basit yaralamayla başlatıyorlar. Çok komik ve çok az. Ben öldükten sonra ona ceza verilse ne olur, verilmese ne olur? Neden beni öldürmeye çalışıyor? Namussuzluk yapmıyorum. Alnımın teriyle çoluk çocuğuma bakmaya çalışıyorum. Nafakasına tenezzül etmiyorum" diye konuştu. 

 
CHP'li Kılıç'tan PTT tepkisi: Bak postacı gelemiyor...
 
PKK’nın suikastçısına MİT operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç'tan PTT tepkisi: Bak postacı gelemiyor...
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 42 yaşındaki bir dağıtım elemanın ...
CHP'li Yücel, Urla'daki atık geri kazanım tesisini meclise taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Urla’yı toz bulutu altında bırakacak ...
Avrupa filmleri İzmir’de...
Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) AB Bilgi Merkezi, 11-16 Eylül ...
 
İEÜ'lü profesörden 'Sıcak Sağlık Eylem Planı' önerisi...
Sıcak hava Türkiye genelinde etkili olurken, bu yaz birçok şehirde sıcaklık ...
Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri ortaya çıktı!
Daha önce bir çok kehaneti gerçekleşen Baba Vanga'nın Çernobil nükleer ...
Yine Dokuz Eylül, yine skandal! Eğitimcileri kovdu, yerlerine kardeşini işe aldı!
Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda müdür olarak atanan ...
 
Suriyeli’ye tüp bebek bedava!
İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Çalışma Bakanı Işıkhan’a “Tüp ...
Çanakkale'deki yangında son durum!
Çanakkale'de orman yangını çıktı. Yangın nedeniyle tahliye edilen yerleşim ...
Buca Belediyesi'nden maaş açıklaması!
Buca Belediyesi'nden iş bırakma eylemine dair açıklama geldi. Yapılan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri