ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
5 Haziran 2021 Cumartesi - 18:30

Fetullah Gülen'in yeğeni itirafçı oldu

MİT operasyonuyla yurt dışında yakalanarak Türkiye'ye getirilen FETÖ lideri Fetullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen'in itirafçı olarak örgütle çok kapsamlı bilgiler verdiği öğrenildi. Örgütün şemasını çizdiren Gülen'in, doğduğu günden bugüne örgüt üyesi olduğunu anlattığı kaydedildi.

Fetullah Gülen in yeğeni itirafçı oldu

‘Osman’ kod adlı Selahaddin Gülen’in ifadesinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öz amcası olduğunu, doğduğu günden itibaren örgütün içinde olduğunu söylediği belirtildi.

İtirafçı olarak ifade veren Selahaddin Gülen, örgütle ilgili onlarca mahrem imamın ismini, örgütteki görevini ve eylemlerini tüm ayrıntılarıyla anlattı.

Örgüt mahrem yapılanmasının şemasını çizdiren Selahaddin Gülen, örgütün aile toplantılarına katıldığını, Gülen ailesinden sorumlu imam N.Y.’nin aile kampları organize ettiğini, bu toplantılarda örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in sözlerinin aktarılarak sohbet yapıldığını anlattı. Selahaddin Gülen, bu toplantıların örgüte eleman kazandırmak için düzenlendiğini söyledi.

Üniversite yıllarında örgüte eleman sağlanması ve üniversite öğrencilerin örgüte kazandırılması için öğrencilerin örgüte ait evlere yönlendirilmesi için sınıf arkadaşlarını veya alt sınıftakileri eve yemeğe çağırdığını, daha sonra sohbet yapıldığını söyledi.

Mahrem yapılanmanın askeri öğrencilerle irtibatı ankesörlü hatlar aracılığıyla yaptığını söyleyen Gülen, daha sonra bu öğrencilerle önceden belirlenen evlerde görüşüldüğünü, kitap okuyup namaz kılındığını anlattı. Mahrem yapılanma içindeyken örgütün düzenlediği Irak gezisine katıldığını, Irak’ın kuzeyinde bulunan örgüte ait okulların gezildiğini söyledi.

“AYNI GÜN ENES KANTER DE ORADAYDI”

2014 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra Amerika’ya amcası Fetullah Gülen’i ziyarete gittiğini anlatan Gülen, “Burada yaklaşık 1 ay kadar kaldım. Bu dönemde hatırladığım Selam-2 filmi için amcam Fetullah Gülen’in yanına filmin yapımcısı ve yönetmeni H.Ö. ve H.A. gelmişti. Film hakkında amcam Fetullah Gülen’e nasıl olduğunu sormuşlardı. Amcam da filmin güzel olduğunu ve hayırlı olmasını söyledi. Aynı gün Enes Kanter de oradaydı. Ben amcam ile özel bir görüşmem olmadı. Genellikle cuma ve pazar günleri Bamteli programı için sohbet yapardı. Ben bir ay kadar kaldıktan sonra Türkiye’ye geldim” dedi.

2015 yılı Kasım ayında Amerika’ya gittiğini ‘green kart’ alıp Amerikan vatandaşlığı almak istediğini söyleyen Gülen’in, “Bu süreçte amcam Fetullah Gülen’in yanına ara sıra gidip geliyordum. Bu dönemde bir gittiğimde Hakan Şükür, Ekrem Dumanlı, Abdulhamit Bilici, Metin Yıkar, Ahmet Kirmiç isimli şahısları amcam Fetullah Gülen’in yanında görmüştüm” ifadesini kullandığı kaydedildi.

“15 TEMMUZ SONRASI ÖRGÜT KARARLAR ALDI, AMCAMIN YANINA DIŞARIDAN KİMSE ALINMADI”

2016 Temmuz ayında darbe girişimi sonrasında Pensilvanya’da örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in yanına kimsenin alınmadığını anlatan Selahaddin Gülen’in şunları söylediği kaydedildi:

* Amcamın yanına dışarıdan hiçbir ziyaretçi alınmadı. Bu dönemde sadece mollalar, istişare heyeti ve Alp Aslandoğan vardı. 2016 Eylül ayına kadar kimse giremedi.

* Daha sonra gittiğimizde 15 Temmuz ile alakalı olarak verilen kararlar; örgüt içerisinde gelen tüm misafirlere Adil Öksüz’ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile anlaştığını bize tuzak kurulduğunu, bu darbe girişimi ile alakalarının olmadığını söylüyorlardı.

* Ayrıca cemaatin tabanına kadar bu bilginin bu şekilde lanse edilmesi istenildi. Güvenlik önemleri en üst seviyeye çıkartılarak kampın etrafına özel güvenlikler tutuldu.

* Kamp içerisinde gece görüşlü ve sensörlü kameralar ile donatıldı. 2016 Kasım ayında amcam Fetullah Gülen’in bir sohbeti öncesinde koridorda beklerken gelen misafirden ismini bilmediğim bir şahıs, Ali U.’nun yanına gelererek ‘Benim Türkiye’de bir yakınım var, bunun durumunu öğrenmemiz gerekiyor, UYAP veya pasaportunda bir sorun olup olmadığını bilmemiz gerekiyor, çünkü bu kişiyi buraya getirmek istiyoruz’ şeklinde bir istekte bulundu.

* Ali U. ‘hemen halledelim’ diyerek Abdullah Bey diye hitap ettiği ismini Zeki olarak bildiğim şahsı yanına çağırdı. Burada kendisine bu bilgileri verdikten sonra Abdullah amcamın katında bulunan odasına gitti.

* Bir müddet sonra geri geldi ve bu şahıs hakkındaki durumu anlatmıştı. Buradaki Abdullah Z., Türkiye ile bağlantıyı sağlayan, oradaki örgüt mensuplarının hukuki durumlarını öğrenen kişiydi.

* Bu şahıs her gün Türkiye’de örgüte yapılan operasyonları ve hukuki gelişmeleri rapor haline getirip heyete sunan kişi olduğunu öğrenmiştim.

 
İmamoğlu: "Kanal İstanbul, müsilaja dua okutur"
 
Başkan Soyer saz çavdarı hasadında... Atalık tohumlar toprakla buluşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de orman yangını
İzmir'in Kiraz ilçesindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle ...
Korona aşısı kısırlık yapıyor mu?
Covid-19 aşılarına ilişkin bazı söylemlerin bilimsel dayanaktan uzak olduğunu ...
Sedat Peker'den yeni video... Tayyip abinin yeğeninin kocası!
Sedat Peker, sosyal medya hesabından yeni bir video paylaştı. Videoda ...
 
Sinovac aşısıyla ilgili flaş gelişme
Türkiye'nin de satın aldığı Sinovac tarafından geliştirilen corona virüsü ...
Kuşadası Körfezi'nde korkutan deprem!
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, saat 16.49'da Kuşadası Körfezi'nde ...
MUHARREM İNCE: ERDOĞAN'IN FAİZ TAKINTISI MİLYARLARA MAL OLUYOR'
İzmir'de partisinin il hizmet binasının açılışını yapan Memleket Partisi ...
 
İzmir'de kısıtlamasız Cumartesi yoğunluğu!
İzmir'de sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı ilk cumartesi gününde çok ...
Katliam yaptılar: En az 100 ölü!
Burkina Faso'da Solhan köyünü basan silahlı saldırganlar dehşet saçtı. ...
Profesör Yılmaz'dan kuş uyarısı!
Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi tarafından bir yıldır ölü kuşlar üzerinde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri