ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5687
    Dolar
  • Euro
    43,6369
    Euro
  • Altın
    4.018,460
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    9/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    8/16°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a telef yanıtı
Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a telef yanıtı
Tapuya yüzde 200'ye varan yeni zam!
Tapuya yüzde 200'ye varan yeni zam!
Konyalı vatandaşlar: İmamoğlu'nu kurtarmaya geldik
Konyalı vatandaşlar: İmamoğlu'nu kurtarmaya geldik
Bahçeli: Türkiye’nin her alanda milliyetçiliğe ve milli yönelişe ihtiyacı olduğu kuşkusuzdur
Bahçeli: Türkiye’nin her alanda milliyetçiliğe ve milli yönelişe ihtiyacı olduğu kuşkusuzdur
21 Haziran 2020 Pazar - 13:43

Gazetecilere ağır tecrit

Görüş yasaklarının sona ermesinin ardından CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Silivri Cezaevi’nde tutuklu gazetecileri ziyaret etti. 24 Haziran’da ilk kez hâkim karşısına çıkacak gazeteciler destek çağrısında bulundu.

Gazetecilere ağır tecrit

Libya’da şehit düşen MİT mensubunun cenazesine ilişkin haber yaptıkları gerekçesiyle 4 aydır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ile yazıişleri müdürü Aydın Keser ve yazar Ahmet Altan ile görüşen Çakırözer, 24 Haziran’da ilk kez hâkim karşısına çıkacak gazetecilerin mesajlarını iletti. Terkoğlu, tutuklandıkları günden bu yana 4 aydır tecrit altında olduklarını belirterek “Salgın nedeniyle tüm cezaevlerinde uygulanan bir tecrit var. Ama bir de bu davaya, bizlere özel bir tecrit var. Geldiğimizden beri her birimizi 4 aydır tek başımıza tutuyorlar” dedi.

24 Haziran’da hakim karşısına çıkacaklarını anımsatan Terkoğlu, “Bu ülke için MİT gibi, Emniyet gibi kuruluşlar ne kadar gerekli ise gazetecilik ve gazeteciler de o kadar gerekli. FETÖ döneminde polis ve savcılar, olmayan suçu üretirlerdi” dedi.

‘DUYURAN TANIK, YAZAN SANIK’

Barış Pehlivan, yargılamaya konu cenaze haberini MİT Yasası’na aykırılık teşkil etmemesi için büyük özenle yaptıklarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Biz bu iddianameler gibisini çok gördük. Ama ‘Bunlar böyle’ diye bu hukuksuzluğu kabullenemeyiz. Bir fotoğraf yüzünden 4 aydır tutukluyuz. Orada MİT mensupları olduğunu bilsek, koymazdık. Cenaze haberini sosyal medyadan duyuran muhtar davada tanık. Ama onun duyurularıyla ifşa olmuş, haber olmuş bir konunun haberini yapan bizler sanık... Ortada aslında suç yok. Yargılanan gazetecilik. TBMM’de, biz burada kalalım diye, özel yasa bile çıktı. Burada bize yapılan adaletsizlik daha da ağırlaştırılarak tecrit altında tutuluyoruz. Bu açıkça düşmanlıktır. 24 Haziran’daki duruşmamıza kamuoyunun destek vereceğine güveniyorum.”

OdaTV muhabiri Hülya Kılınç ise 104 gündür tutukluluğunun ve tecrit halinin devam ettiğini söyleyerek, “Ama moralim çok iyi. Çünkü haklı olduğumu biliyorum” mesajını verdi.

‘DÜĞMEYE BASILMIŞ GİBİ DAVA AÇILIYOR’

Ağırel de 100 gündür haksız yere özgürlüğünden mahrum bırakıldığını belirterek “24 Haziran’da tahliye edilmemiz gerekir. Beni burada tutmak için başka davalar da açılıyor. Kitabımda belgelerini ortaya koyduğum yolsuzluklarda ismi geçenlerin hepsi İsmail Kahraman, Berat Albayrak, Bilal Erdoğan, düğmeye basılmış gibi tek tek davalar açmaya başladılar. Aynı Ergenekon, Balyoz süreçleri gibi. Yeni algı operasyonları gelebilir” dedi.

Aynı davadan tutuklu Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser de “24 Haziran’da neyin savunmasını yapacağız, ben de bilmiyorum. Sohbet hakkımız bile yok burada. Artık kendi kendimle konuşur hale geldim. Bu sağlıklı değil” sözleriyle ifade etti. Yeni Yaşam Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, “İddianameye bizim gazetede çıkan haberleri koymaya utanmışlar. Hepimizi bir torbaya neden koyma çabasındalar, anlamadım” dedi. CHP’li Çakırözer, 24 Haziran’da ilk kez hâkim karşısına çıkacak olan gazeteciler için özgürlük çağrısında bulundu.

 
İzmir'e iki arıtma tesisi daha...
 
Turuncu çember yaygınlaşıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. Ceyhan uyardı: Restoranlarda çay, kahve içecekler bunu yapmadan içmesin!
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana ...
900 lira maske cezası yarın başlıyor
İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valisine gönderdiği maske talimatı yarından ...
Mahkeme, rektörlüğü haksız buldu: Cezalar iptal
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde geçen yıl Güzel Sanatlar Fakültesi'nin taşınmasına ...
 
'EN BABA' BABALAR! Halkın sağlığı için evlatlarından uzaktalar
İzmir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede ön safta ...
Kenevir tarlasını drone ile buldular!
İzmir'in Beydağ ilçesinde drone ile denetim yapan jandarma ekipleri, ormanlık ...
İzmir Barosu, insanlık dramını yerinde inceledi!
İzmir Barosu yönetim kurulu üyeleri Av. Deman Güler ve Av. Gamze Karaoğlu ...
 
Duayen gazeteciyi isyan ettirdiler! BE HEY İNSAFSIZLAR!
Usta gazeteci Uğur Dündar, ölümcül bir hastalık olmasına rağmen bazı ilaçları ...
Can kaybı 4 bin 927'ye ulaştı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 22 yurttaşın koronavirüsten ...
Eritre esareti bitti... Sevinci İzmir'de yaşandı
Tekneyle dünya turu yaparken Eritre'de gözaltına alınan ve 3 ay alıkonulduktan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
13 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri