ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,5629
    Dolar
  • Euro
    45,4979
    Euro
  • Altın
    4.291,550
    Altın
  • Bist-100
    9.102,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/30°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/35°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/36°
    IZMIR
  • KONYA
    16/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İmamoğlu'nun avukatı hakkında tutuklama talebi
İmamoğlu'nun avukatı hakkında tutuklama talebi
İran'dan İsrail'e yeni saldırı
İran'dan İsrail'e yeni saldırı
Merkez Bankası beklenen faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası beklenen faiz kararını açıkladı
Deep Turkish Web ekibi 'Entel Feridun' skeci nedeniyle yeniden ifadeye çağrıldı
Deep Turkish Web ekibi 'Entel Feridun' skeci nedeniyle yeniden ifadeye çağrıldı
30 Ocak 2020 Perşembe - 11:01

Gaziemir'de ecrimisil müjdesi

Bulgaristan’dan yıllar önce göç ederek gelen yurttaşların yaşadığı Gaziemir Sarnıç’ta, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından çıkarılan yüksek ecrimisil bedellerinin çözümü için Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın başlattığı mücadele sonrasında ecrimisiller kaldırıldı. Gelişmenin ardından Sarnıç’ta 420 taşınmazın sahibiyle bir ay aradan sonra yeniden buluşan Başkan Arda, geçen toplantıda kaybolduğunu duyurduğu 5 klasör belgenin de 14 yıl aradan sonra “bir anda” bulunduğunu açıkladı.

Gaziemir de ecrimisil müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gaziemir Belediyesi’nin girişimlerinin ardından belediyeye gönderdiği yazı ile ecrimisillerin durdurulduğunu açıkladı. Bu gelişmenin ardından Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Sarnıç Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi’nde yurttaşlarla buluşarak müjdeyi verdi. Başkan Arda, “Ecrimisiller durduruldu. Bu çok önemli bir gelişmedir. Çok mutluyum. 2006’dan bu yana verilen mücadelede sesimizi yükselttik ve sonuç aldık. Artık bu alanlar belediyeye devredilecek. Biz de bu 420 taşınmazı, yasal süre olan 2 yıl içinde sahiplerine satacağız. Vatandaşlarımız da satış bedellerini Milli Emlak Müdürlüğü’ne yatıracak. Ben başkan olarak elimden gelen neyse yasal sınırlar içinde yapmaya devam edeceğim” dedi.


BAŞKAN ARDA SÖZÜNÜ TUTTU
Toplantıda konuşan Başkan Arda, geçen ay Sarnıç’ta yaptığı toplantıda “Ben bu işin takipçisi olacağım” dediğini anımsatarak “Bizim üzerimize düşen görev neyse belediye olarak bunu yapacağız demiştik. 2006’dan benim dönemime kadar neler yapılmış, ben geldikten sonra neler yapılmış, onlarla ilgili bilgilendirme toplantısı yapmıştık. ‘Sizin önünüzde yürüyeceğim’ demiştim. Sözümü tuttum. Geldiğimiz noktada ecrimisiller durduruldu. Bundan sonra size yasaya göre ecrimisil ödemesi çıkartamayacaklar” diye konuştu.
TAPULAR SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK
Bakanlığın; belediyeden imar planlarını, taşınmazların güncel fotoğraflarını ve ada pafta parsel numaralarını istediğini de anlatan Başkan Arda şunları söyledi: “Zaten ekibimiz bir aydır Sarnıç’ta fotoğraflar çekiyor, belge topluyor. Bunların hepsi hazır, kısa süre içinde bizden istenilenleri göndereceğiz. Ecrimisillerin kaldırılması ve kayıp olan evrakların bulunması çok önemli. Devletin belge kaybetmemesi lazım. Şimdi sadece 20’ye yakın dosyada eksik olduğu söyleniyor. Devirden sonra da ikinci mücadelemiz başlayacak. Belediye, bu parselleri; iki yıl içinde yasaların belirlediği ölçülerde taşınmazların sahiplerine satmak zorunda. Yasaya göre 2006 yılında yapılan başvuru ile ecrimisillerin durması gerekiyordu. Bu nedenle o tarihte rayiç bedel ne ise satış bedellerinin yeniden değerlenme oranıyla belirlenmesi gerekiyor. Keşke bu bedel sıfır olsa. Ben görevde olduğum süre içinde tapular belediyeye devredilirse bu taşınmazları sahiplerine satacağız. Bu taşınmazların başkasına satılması mümkün değil. Biz bu işi sahiplenirsek, hep birlikte hareket edersek sonuç alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Toplantıya Gaziemir Belediyesi başkan yardımcıları Nevin Mutlu, Necati Kırmaz, Mitat Kale, Gaziemir Belediyesi meclis üyeleri ve belediye müdürleri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

 
Konak Tüneli Büyükşehir'e devredildi
 
Konak'ta çok özel tanıtım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Tüneli Büyükşehir'e devredildi
Konak Tüneli’nin sorumluluğu Karayolları Genel Müdürlüğü’nden İzmir Büyükşehir ...
Karşıyaka Duymazlar zirvede...
Karşıyaka’da 1975 yılında kurulan ve elde ettikleri önemli başarılara ...
Hem çevreye hem halka dokundular
Çiğli Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı budanan ağaçlar ile biyolojik ...
 
Yeşilova Höyüğü’ne kırmızı bayrak çekildi
Bornova ilçesindeki Yeşilova Höyüğü engelli erişimine uyumlu hale getirildi. ...
Yetişkin'den Kılıçdaroğlu ve Akşener'e ziyaret
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Cumhuriyet Halk Partisi Genel ...
Karabağlar’da herkese eşit hizmet... 3 park törenle açıldı
Karabağlar Belediyesi’nin, modern ve yaşanabilir bir kent yaratma hedefi ...
 
Bornova'dan İş'te fark yaratacak işbirliği
Bornova Belediyesi, down sendromlu gençlerin meslek sahibi olarak sosyal ...
Başkan Soyer ABD yolcusu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Washington'da bir tanıtım ...
Kampanya başladı... İlk bağış Başkan Batur'dan
Son olarak Elazığ'da yaşanan deprem felaketinin ardından, kan bağışının ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri