ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
27 Kasım 2023 Pazartesi - 22:04

Gazze'de insani ara kararı!

Katar Dışişleri Bakanlığı, Gazze’deki insani aranın uzatıldığını açıkladı.

Gazze de insani ara kararı!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hamas ile İsrail arasında yürütülen arabuluculuk çalışmaları sonucunda insani aranın 2 gün daha uzatılması konusunda mutabakata varıldığını belirtti.

Hamas da Telegram hesabından yaptığı açıklamada Katar ve Mısır’la, insani aranın aynı şartlar altında 2 gün daha uzatılması konusunda mutabakata varıldığını doğruladı. Tel Aviv yönetimi konuya ilişkin şu ana kadar resmi açıklama yapmasa da yerel basınına konuşan ve adı açıklanmayan İsrailli yetkililer “insani ara”nın uzatıldığını doğruladı.

Maariv gazetesinde yer alan haberde, adı açıklanmayan İsrailli bir yetkili, her gün 10 İsrailli esirin serbest bırakılması karşılığında “insani ara”nın 2 gün daha uzatıldığını belirtti.

HAMAS: YENİ MUTABAKAT YAPABİLİRİZ

Hamas'ın Lübnan'daki yetkilisi Halil el-Hayye, “Gazze’deki tüm direniş gruplarının ellerindeki esirlere ilişkin yapılan araştırmalardan sonra insani arayı 2 gün uzatabilecek kadar esirin tespit edildiğini” söyledi.

Hayye, çatışmalara 4 günlük insani ara verilmesini öngören önceki mutabakattaki “çatışmaların durması, İsrail uçaklarının uçuş yapmaması, yardım girişlerinin başta kuzey olmak üzere tüm Gazze’ye ulaşması ve esirlerin karşılıklı olarak takas edilmesi” şartlarının bu 2 günlük süreçte de geçerli olacağını dile getirdi.

Geçen 4 gün boyunca yardımların Gazze’nin kuzeyine girişinde aksaklıklar yaşandığını ve yaklaşık 230 tırın kuzeye ulaştığını kaydeden Hayye, bu durumun gelecek 2 gün içinde telafi edilmesi temennisinde bulundu. Hayye, Gazze’nin kuzeyine her gün 100 tır girmesi gerektiğinin altını çizdi.

İsrail ile kadın ve çocuklar dışında başka grupları içerecek yeni bir esir takası mutabakatına varmak için çalıştıklarını söyleyen Hayye, bu mutabakatın askerleri kapsayıp kapsamayacağıyla ilgili soruyu, “Bunun müzakereleri canlı yayında değil kapalı kapılar ardında yapılır.” diyerek yanıtsız bıraktı.

İSRAİL: İNSANİ ARADAN SONRA SALDIRACAĞIZ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, çatışmalara verilen insani aranın sona ermesinin ardından Gazze Şeridi’ne saldırılarının devam edeceğini belirtti. Gallant, “Çatışmalar daha şiddetli olacak ve tüm Gazze Şeridi’nde gerçekleşecek. İşimiz bitene kadar durmayacağız” ifadesini kullandı.

150 TIR YARDIM ULAŞTIRILDI

Filistin Kızılayı, 24 Kasım sabahı uygulamaya giren insani ara süresince Gazze Şeridi’nin kuzeyine yaklaşık 150 tır yardım ulaştırdıklarını, 40 tır yardımın da yolda olduğunu açıkladı.

Gıda, su, insani ve tıbbi yardım malzemelerini içeren yardımların gönüllüler aracılığıyla temel ihtiyaçlardan yoksun yerinden edilmiş kişilere dağıtıldığı aktarıldı.

Filistin Kızılayı, bugün 40 TIR yardımın daha Gazze’nin kuzeyine ulaştırılmak üzere kontrol noktasından geçtiğini belirtti.

“İSRAİLLİ REHİNELER ZARAR GÖRMEDİ”

Bu sırada İsrail’in Kanal 12 televizyonu, esirlerin kendilerine sağlanan sınırlı gıda maddesiyle çocuklarına ve kendilerine yemek pişirdikleri, esir tutuldukları süre boyunca Hamas tarafından herhangi bir kötü muamele ya da işkenceye maruz kalmadıklarını belirtti.

Esir yakınlarının açıklamalarına da yer verilen haberde, “esirlerin son iki haftayı sınırlı miktarda pirinç tüketerek yarı aç geçirdikleri ve ara sıra İsrail radyosunu dinlemelerine izin verildiği” ifade edildi.

“HAMAS LİDERİ REHİNELERLE GÖRÜŞTÜ”

Aynı kanal, Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Sinvar’ın abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki bazı İsrailli esirleri ziyaret ettiğini öne sürdü.

Hafta sonu bırakılan İsrailli esirlerden biri, Sinvar’ın “herhangi bir aksan olmaksızın kendileriyle İbranice konuştuğunu ve Hamas ile güvende olduklarını, endişe etmemeleri gerektiğini” söyledi.

Habere göre, İsrail güvenlik kaynakları da böyle bir görüşmenin gerçekleştiğini teyit etti.

ESİR TAKASI ANLAŞMASI

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün insani ara verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmişti.

Uzlaşıya göre Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılması konusunda mutabakat sağlanmıştı.

İsrail ile Hamas arasındaki esir takası mutabakatı kapsamında şu ana kadar Gazze Şeridi'nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk 40 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 117 kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı. 
 

Etiketler:
 
İzmir'de suya zam!
 
İzmir'de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ülkenin en ağır bebeği: Tam 7 kilo!
İran’ın Meşhed kentinde 7 kilogram ağırlığında bir bebeğin dünyaya geldiği belirtildi.
Mahkumlar kaçtı: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Sierre Leone'de, askeri kışlaya saldırı düzenlendi. Çok sayıda mahkumun ...
Okyanusta gerilim: ‘İran, İsrail gemisini vurdu’
ABD'li bir yetkili, İsrail gemisinin Hint Okyanusu'nda İran'a ait olduğundan ...
 
Hollanda'da göçmen karşıtı aşırı sağcı aday kazandı!
Hollanda’da 13.3 milyon seçmen, 150 sandalyeli mecliste en büyük oyu, ...
Hamas açıkladı... Gazze'de çatışmalara ara!
Hamas, İsrail ile çatışmalara insani ara ve esir takası konusunda varılan ...
41 işçi 9 gündür kurtarılmayı bekliyor!
Hindistan'da yapım aşamasında çöken tünelde 9 gündür kurtarılmayı bekleyen ...
 
20 bin erkek, askere alınmamak için ülkeden kaçtı!
Rusya'nın işgalinin ardından Ukrayna'da askerlik yapabilecek yaştaki erkeklerin ...
Komünist Küba'dan İsrail'e kınama
İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve yaşanan katliamlara tepki gösteren Küba ...
Kainatın en güzeli seçildi!
Bu yıl El Salvador'da düzenlenen 72'nci Kainat Güzellik Yarışması'nda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri