ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    46,2690
    Dolar
  • Euro
    53,5644
    Euro
  • Altın
    6.277,079
    Altın
  • Bist-100
    13.938,48
    Bist-100
  • ADANA
    20/30°
    ADANA
  • ANKARA
    12/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/31°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/26°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/29°
    IZMIR
  • KONYA
    13/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
TOKİ'nin 64 ildeki açığa satış kampanyası yarın başlıyor
TOKİ'nin 64 ildeki açığa satış kampanyası yarın başlıyor
Ahmet Türk: Bu süreci bozan Kürtler olmayacak
Ahmet Türk: Bu süreci bozan Kürtler olmayacak
Belediye otobüsünde şaşkına çeviren görüntüler: Okey oynadılar
Belediye otobüsünde şaşkına çeviren görüntüler: Okey oynadılar
Özgür Özel'den 'olağanüstü kurultay' hamlesi: İmzalar CHP Genel Merkezi'ne geliyor
Özgür Özel'den 'olağanüstü kurultay' hamlesi: İmzalar CHP Genel Merkezi'ne geliyor
13 Haziran 2026 Cumartesi - 09:12

Güllü soruşturmasının savcısına tenzili rütbe

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) 2026 Yılı Ana Kararnamesi kapsamında yargı teşkilatında geniş çaplı görev değişiklikleri gerçekleştirildi. Kararnamede öne çıkan isimlerden biri olan Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, kamuoyunda uzun süre gündemde kalan Güllü soruşturmasını yürüttüğü dönemin ardından İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevine atandı.

Güllü soruşturmasının savcısına tenzili rütbe

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) 2026 Yılı Ana Kararnamesi kapsamında yargı teşkilatında geniş çaplı görev değişiklikleri gerçekleştirildi. Kararnamede öne çıkan isimlerden biri olan Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, kamuoyunda uzun süre gündemde kalan Güllü soruşturmasını yürüttüğü dönemin ardından İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevine atandı.

HSK'nin internet sitesinde yayımlanan kararnameye göre, adli yargıda 4 bin 608, idari yargıda ise 359 olmak üzere 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerinde değişikliğe gidildi.

Kararnameyle ağır ceza mahkemesi başkanlığına 160, bölge adliye mahkemesi daire başkanlığına 113, bölge adliye mahkemesi üyeliğine 471, bölge adliye mahkemesi Cumhuriyet savcılığına 80, Yargıtay tetkik hakimliğine 12 ve Yargıtay Cumhuriyet savcılığına 15 atama yapıldı.

Kararnamenin en dikkat çeken atamalarından biri ise Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz'ün İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevine getirilmesi oldu.

YALOVA'DAN İSTANBUL GAZİOSMANPAŞA'YA

HSK tarafından yayımlanan 2026 Yılı Ana Kararnamesi, yargı teşkilatında geniş kapsamlı değişikliklere sahne oldu.

Adli yargıda 4 bin 608, idari yargıda ise 359 olmak üzere toplam 4 bin 967 hakim ve savcının görev yeri değiştirilirken, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz de İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevine atandı.Yalova'da görev yaptığı süre boyunca yürüttüğü soruşturmalarla dikkat çeken Öksüz, bundan sonraki görevini İstanbul'un en yoğun adliyelerinden biri olan Gaziosmanpaşa Adliyesi'nde sürdürecek.

GÜLLÜ SORUŞTURMASIYLA TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE GELMİŞTİ

Başsavcı Duygu Bayar Öksüz'ün adı, geçtiğimiz yıl sanatçı Gül Tut'un (Güllü) Yalova'daki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetmesinin ardından başlatılan soruşturmayla ülke gündemine taşınmıştı. Soruşturma kapsamında sanatçının kızı Tuğyan Ülkem Gülter ve olay gecesi evde bulunan bazı isimler hakkında "kasten öldürme" şüphesiyle işlem yapılmış, dosya kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı."

İĞNEYLE KUYU KAZAR GİBİ ÇALIŞTIK

"Soruşturma sürecinde yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Başsavcı Öksüz, dosyada gizlilik kararı bulunduğunu belirterek, "İğneyle kuyu kazar gibi ayrıntılı, dikkatli ve gizli bir soruşturma yürüttük. Somut delilleri yakalayabilmek için titiz çalıştık" ifadelerini kullanmıştı. Açıklamaları kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

İSTANBUL'DA YENİ DÖNEM

HSK kararnamesiyle İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevine getirilen Duygu Bayar Öksüz'ün, özellikle önemli soruşturmalardaki deneyimi nedeniyle bu göreve atandığı değerlendirmeleri yapılıyor. Yargı çevrelerinde dikkatle takip edilen atama, kararnamenin en çok konuşulan değişikliklerinden biri olarak öne çıktı.

 
Yıllık izin kuralları değişti: Artık o günler dahil edilemeyecek
 
Özel: 'Kıyamet senaryomuz hazır'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıllık izin kuralları değişti: Artık o günler dahil edilemeyecek
Resmi Gazete'de yayımlanan Yargıtay kararına göre, yıllık izin hesaplamalarında ...
İzmir'den Roma'ya motosikletle tek başına 'farkındalık' yolculuğu
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan devlet memuru ve dövme sanatçısı ...
Türkiye'de depozito dönemi başlıyor: Boş şişeyi getirene para iadesi
Türkiye, 1 Temmuz 2026’dan itibaren depozitolu ambalaj iade sistemini ...
 
Tatilcilerin dönüşü başladı
Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ve yurt dışında geçirenlerin dönüş ...
Emlak vergisini ödemek için son 1 gün
Ev, dükkan, arsa, tarla gibi taşınmazı olan herkesi ilgilendiren Emlak ...
Feci kazada 1'i bebek 3 ölü, 5 yaralı...
Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu biri bebek ...
 
Akraba 4 genç selfie çekerken canından oldu
Akraba 4 genç, Tokat'ın Erbaa ilçesinde kullandıkları üç tekerlekli triportör ...
Kaskla girdiği iş yerini soyup soğana çevirdi
Adana'nın Çukurova ilçesinde yüzünü kaskla gizleyerek girdiği cep telefonu ...
Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem!
Malatya'da 5.6 şiddetinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri