ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5257
    Dolar
  • Euro
    34,7493
    Euro
  • Altın
    2.492,200
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/30°
    ADANA
  • ANKARA
    12/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/24°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Sapık baba, kendi kurduğu tuzağa düştü!
Sapık baba, kendi kurduğu tuzağa düştü!
16 Mart 2023 Perşembe - 10:57

HDP'den ayrılan Ayhan Bilgen'den ittifak açıklaması...

Kars Belediye Başkanı iken görevden alınan, sonrasında ise HDP'den istifa edip Türkiyenin Sesi Partisi'ni (SESPARTİ) kuran Ayhan Bilgen, AK Parti’den milletvekili olacağı yönündeki iddialara cevap verdi. Odatv'ye özel açıklamalarda bulunan Bilgen, “Biz hiçbir ittifakın önerisine kapalı değiliz” dedi.

HDP den ayrılan Ayhan Bilgen den ittifak açıklaması...

Odatv’ye özel açıklamalarda bulunan Bilgen, Cumartesi günü MYK’larını toplayarak seçimde nasıl bir yol izleyeceklerini değerlendireceklerini söyledi.

AK Parti’den milletvekili adayı olacağı iddia edilen Türkiye’nin Sesi Partisi’nin (SESPARTİ) kurucusu Ayhan Bilgen, Odatv’nin sorularını yanıtladı. Bilgen, şunları söyledi:

“CUMARTESİ MYK’MIZI TOPLAYACAĞIZ”

“Bizim seçimlere girme hakkını elde edemeyişimiz dolayısıyla seçimde nasıl bir yol ve yöntem geliştireceğimiz, Cumartesi günü MYK’mızı toplayarak değerlendireceğiz. Şu ana kadar bize gelmiş bir teklif yok. Ama biz partimiz kurduğumuz tarihten bu yana hiçbir ittifaka karşı olmadığımızı, Türkiye’de siyasetin bir uzlaşma zemini inşası üzerine kurulması gerektiğini söyledik. 

“TEKLİF GELİRSE DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Tabii ki bir teklif gelirse bunu parti kurullarımızda değerlendireceğiz. Ama bizim açımızdan siyasette artık iki ittifakta son derece birbirine benzer bileşenler taşıyor. Dolayısıyla biz daha çok politik olarak Türkiye’nin geleceğine, Cumhuriyetin 2. Yüzyılına dair iddia bizim için önemli. Yoksa geçmişe dönük bir siyaset yaparsanız herkesin birbirine söyleyecek çok şeyi var. Dolayısıyla biz o anlamdaki bir konseptin tarafı olmayacağız. 

Yarınlara dair politik olarak özellikle iki konuyu çok önemsiyoruz. Birisi planlamacı bir ekonomik model ve sosyal adaletin inşası, bu bizim için son derece önemli. İkincisi de daha çok iç politikada barışçıl bir bölgesel stratejinin gelişmesi. Bu iki konu partimizin kuruluş döneminden beri dillendirdiğimiz en hayati konular. Onun dışındaki iç politik çekişmeleri çok tartışılmaya değer görmüyoruz.

“MİLLETVEKİLİ PAZARLIĞI YAPMAYACAĞIZ”

Bir teklif olmadan bu anlamda kişisel şartlar teklif etmeyi de çok doğru bulmuyoruz. Milletvekili pazarlığı falan da kimseyle yapmayacağız. Böyle bir üslupla siyaset yapmayacağız. Bizim için Türkiye’nin nereye evrileceği, yarınlarının nasıl olacağı önemli. Bireysel olarak da katkı sunacağımız bir sürece dâhil olmak isteriz. Yoksa bir makam bir koltuk beklentisiyle siyaset yapmıyoruz. Türkiye’nin temel sorunlarında bizden bir talep varsa, çözüme yapabileceğimiz bir katkı varsa yani bu anlamdaki taleplere hiçbir parti için özel bir itirazımız yok ama işlevsel olacaksa. 

Çok net söylüyorum diyelim ki Türkiye’de toplumsal barışa katkı sunabileceğimize inanıyoruz. Kutuplaşma siyasetini azaltacak özgürlükçü, eşitlikçi, birliktelik inşasına katkı sunabileceğimize düşünüyoruz. Bu anlamda fiilen bir katkımız olacaksa gelecek teklifleri değerlendiririz yoksa bir koltuk kapma hevesi, arayışı içerisinde değiliz. İşlevsel olmayacak bir durumda da seçimlerde bir pozisyon almaya da biliriz. Tamamen herkesi serbestte bırakabiliriz. 

Kuruluşunun üzerinden bir yıl geçmemiş bir partiyiz. Bizim için yerel seçimler, muhtemelen sonrası çok daha önemli. Onun için bize zarar verecek kişisel kariyer hesabıyla siyaset yapıyor izlenimi verecek bir pozisyonu asla kabul etmeyiz.

“HDP’YE GİRERKEN DE ÇEVREMDEN TEPKİLER ALDIM”

Ben Türkiye’de bir muhalefet boşluğu olduğuna inandığım için hayatımı neredeyse 15-16 yaşımdan itibaren siyasetin içerisindeyim. Ve hep Türkiye’de yapıcı bir muhalefet, sağlıklı, konformist olmayan sorumlu bir muhalefet dilinin inşasına ihtiyaç olduğunu düşündüm. Bugün de hala aynı noktadayım. Türkiye’de ihtiyacın bu olduğunu düşünüyorum. Bunu asla ‘çevrem ne der, insanlar beni burada nasıl karşılar’ şeklinde hareket etmedim. Ben HDP’ye girerken de çevremden tepkiler aldım. Bir katkım olmadığını düşündüğüm için HDP’den ayrıldım. 

Siyasi partileri çok da birbirinden farklı görmüyorum. Türkiye’de yozlaşma, çürüme, kişisel kariyer kaygıları diyorsanız bütün partilerde var. Kutuplaşma dili, mahalle, getto siyaseti diyorsanız yine ne yazık ki hemen hemen bütün partilere sirayet etmiş vaziyette. Ülke yönetimine bir katkı sunma imkânı olduğunda da bu sorumluluktan kaçmanın doğru olmadığını düşünüyorum.

HİÇBİR İTTİFAKIN ÖNERİSİNE KAPALI DEĞİLİZ

Biz hiçbir ittifakın yani sadece iki başkan adayının ittifakından bahsetmiyorum, hiçbir ittifakın, siyasi partinin, birlikte konuşma, değerlendirme ve ülke siyasetine katkı sunma önerisine kapalı değiliz. Bunu çok net biçimde parti kurullarımızda ilkesel olarak tartıştığımız, konuştuğumuz ve netleştiğimiz için bu kadar net söylüyorum. Ama gelen önerileri değerlendirmek yeniden parti kurullarının takdirine aittir.” (Odatv)

 
İzmir'de yakalandılar... PKK, FETÖ, DHKP-C!
 
Düşen helikopterdekiler PKK'lı çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yakalandılar... PKK, FETÖ, DHKP-C!
İzmir'de terör örgütünün propagandasını yapmak ve silahlı terör örgütüne ...
MEB, 5 bin personel alınacağını açıkladı!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öncelikli olarak afet bölgelerinde görevlendirilmek ...
YSK'den seçim ittifakı kararı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim ittifakının seçimlere katılma yeterliliğini ...
 
CHP Buca'yı sarsan ölüm!
CHP Buca'da bir dönem ilçe yöneticiliği ve meclis üyeliği yapan Hasan Kurt yaşamını yitirdi. 
Sel felaketinde can kaybı arttı!
Şanlıurfa'da yaşanan sel sonrası su altında kalan köprülü Abide Kavşağı'nda ...
TRT’de liyakat bitti, iş barışı bozuldu
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, liyakatsizliğin hüküm sürdüğü TRT’de ...
 
İzmirli taksiciler için global şirketler masada... Başkan Anık: Kaptırmaktansa paylaşmak daha iyi...
EnTAKSİ uygulamasıyla teknolojik atılım yapıp organize hareket etme kabiliyetini ...
Bir GES girişimi daha... Bu kez Aliağa!
D-Solar isimli şirket İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki tarım arazisine Güneş ...
Narlıdere'deki Yaşam Vadisi projesi hız kazandı
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ilçeye değer katacak ve ‘Yeşil Narlıdere’ ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri