ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    9/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/17°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Balık fiyatları fırladı!
Balık fiyatları fırladı!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
23 Ağustos 2022 Salı - 17:25

Halk Konut Projesi'nde ikinci imzalar atıldı

İzmir depreminde hasar alan ve yıkılan binaların yeniden yapımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Bayraklı Belediyesi katkılarıyla hayata geçirilen Halk Konut Projesi'nin ikinci etap imza töreni gerçekleştirildi. Buna göre Bayraklı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi depremzedelerin kendi konutlarını yapabilmesi için belediye güvencesi ve teknik destek verecek. Başkan Serdar Sandal, "Biz her zaman vatandaşımızın yanındayız. Bugün ikincisini imzalıyoruz, sırada 10 etap daha var" dedi.

Halk Konut Projesi nde ikinci imzalar atıldı

İZBETON, Ege Şehir ve Baybel kentsel yapı işbirliği ve kooperatifleşme yöntemi ile depremzedelerin evlerine daha uygun maliyetlerle kavuşmasının önünü açan Halk Konut projesinde ikinci etap imzaları atıldı. Bu kapsamda 30 Ekim İzmir depreminde ağır hasar alan ve sonrasında yıkılan Çiçek Hanım Apartmanı sakinlerinin kurduğu Halk Konut 2 Yapı Kooperatifi temsilcileriyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri EGEŞEHİR AŞ ve İZBETON AŞ ile Bayraklı Belediyesi şirketi BAYBEL AŞ'nin oluşturduğu ortak girişim yetkilileri arasında sözleşme imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer öncülüğünde Türkiye'de ilk kez uygulanan proje kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi, depremzedelerin kendi konutlarını yapabilmesi için belediye güvencesi ve teknik destek sağlayacak.

NELER YAPTIĞIMIZ ORTADA

İmza töreninde konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Afetlerden sonra enkaz kaldırma sürecinin sorunsuz olarak yürütülmesi, çadırların kurulması, vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının yarım saatte karşılanması, yurttaşlarımızın geçici konutlara yerleştirilmesi noktasında Büyükşehir Belediyemizle birlikte üzerimize düşeni yaptık. Hak kayıpları olmaması için K sınırlarını ayarladık, ada ve parsel bazında emsal artışlar yapıldı. Ne yaptınız diyenlere soruyorum: Bu yaptıklarımızın hangisini Van’da, Elazığ’da, Rize’de yaptınız? Tek dileğimiz depremzedelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde kredi miktarının verilmesi, rezerv alandan sadece depremzedelerimizin yararlanması, hafif, orta veya ağır hasarlı ayrımı yapılmadan tüm yurttaşlarımızın kalıcı konutlarına hızla kavuşmasıdır. Bu işin gerçekleşmesinde büyük emeği olan ve projenin mimarı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'e de bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

MAĞDURİYETLERİ AZALTMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, "Mağduriyetleri azaltmak için her zaman yanınızdayız. Bundan sonra da bütün gücümüzle yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bugün halk konutun 2’nci imzalarını atıyoruz, yakında diğerleri de gelecektir. Tüm mağduriyetleri azaltmak için çalışıyoruz” dedi.

BAŞKANLARIMIZ HER ZAMAN ARKAMIZDA

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, "25 Haziran'da atılan birinci imzadan sonra ikinci imzayı merakla bekledik. Umudunu kaybedenlere 'belediye başkanlarımız arkanızda' dedik. Belediye Başkanımız Serdar Sandal'a bir şey söylediğimizde hemen gerçekleşiyor, sorun yaratanlar binaların müteahhitleri ve mimarları, bizi belediye ile karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Herkes işini yaptığında işlerin nasıl hızlı yürüdüğünü görecek. 23'ünü ayda gülebiliyoruz, buna da şükür" diye konuştu.

BELEDİYELERE TEŞEKKÜR

Halk Konut 2 Kooperatifi Başkanı Cüneyt Yılmaz ise, "11 kooperatif kuruldu, kurulma aşamasındaki 10 kooperatif daha yani bin bağımsız bölüm daha kooperatifleşme modeliyle hayata geçecek. Bu model umarım Türkiye'ye örnek olur. Depremzedeler adına emeği geçen tüm başkanlarımıza, bürokratlarımıza teşekkür ederim" dedi.

KİMLER KATILDI?

İmza törenine; Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Leman Tunus, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, Ege Şehir Planlama Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onat Çetin, Baybel Yönetim Kurulu Başkanı Berk Ulusal, İZDEDA ve İZDEDA Koop Başkanı Haydar Özkan'ın yanı sıra çok sayıda depremzede katıldı.

 
Çocukları hem kardeş hem de kuzen!
 
AK Partili Sürekli'den "Alsancak Kültür ve Sanat Kompleksi" açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili'de Kitap Günleri!
Dikili Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) iş birliği ile düzenlenen ...
WWF yetkilileri Kuşadası gözlemlerini paylaştı!
Doğal hazinelere dikkat çekmek ve denizi hayalet ağlardan kurtarmak için ...
Çiğli Belediyesi Mülteci Danışma Ofisi hizmete girdi!
Çiğli Belediyesi, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ile gerçekleştirdiği iş ...
 
Soyer’den iklim kriziyle mücadeleye imzalı destek!
İklim krizine dikkat çekmek için ülke çapında çalışmalarını sürdüren Genç ...
Yelken sporunun kalbi Narlıdere'de atacak!
Denizle yaşayan kent Narlıdere, yelken sporcularını ağırlayacak. 9-10-11 ...
Çeşme'de 3 pati park daha hizmete girdi!
Alaçatı’da açtığı köpeklere özel ‘Pati Park’ın büyük ilgi görmesi üzerine ...
 
Tarım ve gıdanın geleceği İzmir İş Günleri’nde konuşulacak!
Her yıl kentin ticari fırsatlarının değerlendirildiği İzmir İş Günleri, ...
Bornova Çamdibi'nde ilk kulaçlar milli yüzücü Altınbilek'ten...
Bornova Belediyesi Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda kurslar ...
100. Yıl Anı Evi’ne anlamlı bağış!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir’in kurtuluşunun 100. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri