ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3804
    Dolar
  • Euro
    34,7674
    Euro
  • Altın
    2.463,150
    Altın
  • Bist-100
    9.999,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
16 Şubat 2024 Cuma - 21:48

Hamza Dağ, 'İzmir cezalandırılıyor mu?' sorusuna yanıt verdi!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, katıldığı canlı yayında yerel seçim öncesi flaş mesajlar verdi. "İzmir cezalandırılıyor mu?" sorusuna yanıt veren Dağ, "Biz yapmak için uğraştık hep. Asıl cezalandıran kim ona gelelim? CHP 2014'te yüzde 90'ını değiştirmiş belediye başkanlarının. 2019'da da yüzde 90'ı değişti. Bu dönemki değişim de 1 Nisan'dan sonraki kongre sürecinde kim yanımda olacak? Yapılan çalışma işin doğrusu bu" dedi.

Hamza Dağ,  İzmir cezalandırılıyor mu?  sorusuna yanıt verdi!

SONKALEİZMİR-Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Bir TV canlı yayınında yerel seçim öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yerel seçim öncesi dikkat çeken mesajlar veren Dağ, projelerini anlattı, İzmir'in sorunlarına ve çözüm hamlelerine değindi. 

"KİMSENİN CEZALANDIRMA İHTİMALİ YOK"

İzmir'in merkezi hükümetten ödediği vergi oranında yatırım alamadığı iddialarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Hamza Dağ şöyle konuştu:

"Kimsenin hiçbir yeri cezalandırma ihtimali yok. İstanbul, Ankara demiyor. Yatırım alma konusunda İzmir verdiğini almıyor deniyor. Kocaeli de verdiğini almıyor, Bursa da almaz. Bu genel bir çalışmadır. Hükümet büyük çaplı hizmetleri getirir. İzmir İstanbul Otoyolu İzmir'e yönelik işlerden biridir. Havalimanı, Konak Tüneli öyle. Burada şöyle bir durumumuz var benim 12 yıllık milletvekilliği dönemimde... Belediye başkanları mutlaka kendi illeriyle ilgili hazırlık yapıp Ankara koridorlarında vakit harcaması lazım. Bize gelen ne varsa geri çevirmedik. Genelde bize gelen borçlanmalar oldu. Yeni çevre yolu ihtiacı varsa şehri emini belediye başkanı bunun çalışmasını yapması lazım. İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı Projesi.. Yapılacak. Şehirle ilgili kentsel dönüşüme ihtiyaç varsa bunu beraber çalışmak zorundayız. Belediyenin bununla ilgili çalışma yapması lazım. Statlarda ne kadar uğraş verdiğimizi biliyoruz. Karşıyaka, Alsancak, Göztepe stadında bunu yaşadık. Biz yapmak için uğraştık hep. Bunun da takipçisi olduk. Asıl cezalandıran kim ona gelelim? İzmir 2014'te yüzde 90'ını değiştirmiş belediye başkanlarının CHP'li. 2019'da da yüzde 90'ı değişti. Bu dönemki değişim de benim gözlemlediğim 1 Nisan'dan sonra kongre sürecine gireceğiz. O süreçte kim benim yanımda olacak? Yapılan çalışma işin doğrusu o. Kim çantada keklik görüyor, kim gerçekten hasbi şekilde hizmet yapmak istiyor İzmirli vatandaşlarımızın insiyatifinde."

"VİDEODA GÖRÜNENİN 10 KATI İLGİ VARDI"

Alsancak Gül Sokak'ta yaptığı saha çalışması ile ilgili kamuoyunda oluşan tartışmalara değinen Hamza Dağ şöyle devam etti: 

"Gül Sokak'a ilk defa gitmiyoruz. Planladığımız bir program değildi. Yemek yedik, Ceyda hanımla (Ceyda Bölünmez Çankırı) beraber gittik. Gel bir gezelim dedik. Mekan sahiplerinin çoğunu şahsen tanıyorum. Hatta birini 20 senedir tanırım, abisi benim sınıf arkadaşım. Birtakım şeyleri tespit etmek için gitmedim yani. O videoda görünenin 10 katı ilgi vardı. 'Bu kez oyum sana Hamza abi.. Hamza Dağ oyum sana...' diyenler çoktu. Her zaman olguların algılardan önde olduğunu düşünüyorum. Camide Kuran okuduğunuzda da tartışılabilir, oraya gittiğinizde de tartışılabilir.Her şey konuşulur, önemli olan sizin karşı tarafa verdiğiniz güven hissidir. Bunu verebiliyorsam kendimi mutlu hissederim."

İLK SIRADA İZMİR VAR!

İzmir Büyükşehir adaylığının kendisinde büyük mutluluk yarattığını vurgulayan Dağ, "Sevinçliyim çünkü ben İzmir'i çok seviyorum. Sunum yaparken 4 evladım var dedim. Orada Ankara'dan gelen bir misafir eşime 'Siz de önde geliyorsunuzdur' demiş. Hanım da demiş ki 'Birinci sırada İzmir var, sonra ben geliyorum' demiş. Ben İzmir'i seviyorum. 11 yıldır hayatım yarı İzmir yarı Ankara. Çocuklarım da hanım da çok seviyor. Burada yaşamaktan hoşlanıyoruz. Sadece günü kurtaracak işlerle günü geçiriyoruz. Esaslı işler yapmamız gerekiyor. Bir şeylere başlamamız lazım. Trafikten de kentsel dönüşümde de... En acil trafiği görüyorum. Hükümet projelerini tabi ki takip edeceğiz. Benim büyükşehir belediye başkanı olarak elimdeki imkanlarla genel başkan yardımcısı olarak yapacaklarım arasında fark var. Bu güç olarak farklılık yaratıyor. Yine takipçisiyiz. Birinci aciliyet trafik, ikincisi sosyal belediyecilik, üçüncü kentsel dönüşüm, körfezin temizliği gibi gidiyor.." dedi. 

"5 YIL PALYATİF ÇÖZÜMLERLE GEÇİRİLMEMELİ"

Hamza Dağ, İzmir'in projelerinin engellendiği iddiasıyla ilgili de "Siz gider Basmane Çukuru ile ilgili ben belediye ile ilgili bunu karşılayayım, hükümet de bunu karşılasın derseniz. Cumhurbaşkanı buna karşı çıkmaz. Böyle bir şey İzmir'de yok. Çözüm odaklı giderseniz olur. Yeni çevre yolu ile ilgili şu kadar maliyeti var biz şunu yapalım derseniz size hayır demez. 7 senedir yanındayım. Tayyip Erdoğan hal hareket, toplantı, zaman, finans ve ekip yönetimi anlamında bizi geliştirdi. 5 yıl palyatif çözümlerle geçirilmesini istemiyorum" diye konuştu.

İzmir için projelerini açıkladığı sunumda dikkat çeken Körfez Tüp Geçiş Projesi ile ilgili konuşan Hamza Dağ şunları kaydetti:

"Bu konuda dayatma içerisinde değiliz. 35 proje olarak ortaya koyduk. O günden bu yana yapılamadı. Biz burada Mavişehir bölgesinde bu konuda ciddi anlamda talebin olduğunu gördüm. Projelerimizde 2011'de konuştuğumuzda ciddi heyecan oluşturmadığını biliyorum. Şimdi ise vatandaş nezdinde artık lazım. İzmir'de trafiği çok yaşıyoruz, elzem oldu' durumu ile karşılaşınca projeler arasına aldık. Etütleri, fiziki durumu tabi ki konuşulacak. Öncelikle kavşaklarla yollarla trafiği rahatlatmaya çalışacağız. Tabi ki fay hattına yapılmasını istemeyiz. Teknik olarak yapıldığında o zaman mesafe kat edeceğiz. Belki kavşakları yapınca trafik rahatlayacak."

KENTSEL DÖNÜŞÜM MESAJI: ZOR OLDUĞUNU BİLİYORUM

İzmir'in kentsel dönüşüm ihtiyacı ile ilgili soruyu yanıtlayan Dağ, "Belediye olarak yapacağız. Sayın Özfatura zamanında yapıldı. 25 yılda her 5 yılda 5 bin konut dönüştürülmüş olsa bugün 125 bin konut olurdu. Ben vaatte 150 bin konut dedim. Çok zor olduğunu biliyorum. Milletimizin desteği elzemdir. Yerel yönetimle beraber olmadan netice almadan mümkün değil. Kemalpaşa'da, Bergama'da, Kınık'ta TOKİ bittiğinde su bağlanmasının ne kadar geciktiğini ben biliyorum. Bu mevzulara kampanya döneminde girmek istemiyorum. Bu işlere girerseniz Ankara'daki bürokratın da iş yapma isteğini azaltıyorsunuz" yorumunu yaptı.


"İZMİR'İ ENDÜSTRİ ÜST MERKEZİ YAPMAK İSTİYORUZ"

Hamza Dağ, İzmir'le ilgili projelerini anlatırken, Buca Cezaevi, Çeşme Projesi ve İzmir Körfezi'nin temizliği konusunda da dikkat çeken mesajlar verdi. Hamza Dağ şunları söyledi:

"İzmir tarih boyunca, limanı, ticareti ve tarımla büyümüş bir şehir. Bunlar olmazsa olmaz. Şehirler birtakım özelliklerle ön plana çıkmaya başladı. Ankara memur şehri olarak bilinirdi şimdi savunma sanayinin merkezi oldu. İzmir'de kuracağımız ekosistem. Bir kere bilişim, teknoloji, teknokent. Dünyadaki gençler bu alanda İzmir'de, Türkiye'de çalışmak isterse o yer İzmir'dir. İzmir'i endüstri üst merkezi bölgesi yapmak istiyoruz. İkincisi sağlık turizmi. Üçüncüsü yenilenebilir enerji. Yenilenebilir enerjinin inya edildiği yer. Santraller değil, RES ve GES'lerin üretildiği yer. İşsizlikle alakalı inanılmaz eleman arayışı var. Bütün belediyeler olarak bu konuda eksikliğe çare bulmak için eğitim kurslarını artırmamız lazım.
Hamza Dağ çalışan kişiyi niye işten çıkarsın. 5 sene boyunca 30 bin işçiyle birebir görüşme şansım var mı? Mümkün değil. Bizim işimiz çalışmaktır. Mevcut halin çok çalışılmadığını, mesai harcanmadığı... Belediye başkanı daha çok çalışmalı, mesai harcamalı. İzmir'de işimiz vaktimizden çok. 1 Nisan'dan sonrasını düşünüyorum. Eşime ve çocuklarıma söylüyorum. Uzun süre görüşemeyebiliriz diyorum. Çok çalışmamız lazım. 


BUCA CEZAEVİ MESAJI: ÇÖZÜMLE GİDERSENİZ, ÇÖZÜLMEYECEK SORUN YOK

Buca Cezaevi'nin yeri Adalet Bakanlığı'nındı. Adalet Bakanlığı'nın kendi lojman ihtiyacı vardı, iller Bankası'na verildi. Kamu arazisiydi orası. Birine ranta açsanız sonuna kadar karşı çıkarım. Ben 1 Nisan'dan sonra belediye başkanı olursam bakın burayı yeşil alan yapalım. Ama bunun şu kadar dairenin maliyeti var. Bunu belediye olarak ben karşılayacağım. Adalet Bakanlığı'nın ihtiyacı mı var, ben yapayım. Çözümle giderseniz, çözülmeyecek iş yok. Yeşil alan olsun. Ya ben de istiyorum.


ÇEŞME PROJESİ AÇIKLAMASI

Çeşme Projesi çok tartışmalı bir mevzu. Benim belediye olarak direk içerisinde olacağım iş değil. Çeşme Projesi bakanlık tarafından da savunulduğunu görmedim. Belediye başkanı olmadığımda da tartışmaların giderilmesi taraftarıyım. Ben yeşili çok seven biriyim. Urla bir istila içerisindeyse bunda bizim günahımız yok. Betonlaşma konusunda en çok bizi suçluyorlar. En çok betonlaşılan yerler ne yazık ki Cumhuriyet halk Partili belediyelerin olduğu yerler. Çeşme, Bodrum, Kuşadası, Marmaris. Ben yeşili koruyacağım. Benim hayatımda raht yok. Siyasi geçmişimde de rant yok. Sosyal konut yapmamız lazım. Yeşil alanlarda değil. Menemen tarafında da Aliağa tarafında da olur. "


"DENİZE GİRİLEBİLECEK POZİSYONDA OLABİLME İHTİMALİ YOK"

Sayın Özel İzmir'de. Büyükşehir Belediye başkanı programlara katılmadı ama başkanına talimatı versin. Bugün mecliste 90 dakika uygulamasını geri getirebilirlerdi. 10 lira fazla ödüyor İzmirli. Toplu ulaşım kullananlar belli. Direkt insanlara para vermek rencide edici oluyor ve sonu yok. Hemen suda da 90 Dakika'da da talimatı versinler belediyeler yapsın.
Sonunda mahcup olacağım işi ben niye söyleyeyim. Denize girebilecek pozisyonda olabilme ihtimali görünmüyor. Renk olarak güzel görünsün. Sonra Güzelbahçe'de girmek zorunda kalırsak niye mahcup olalım.
Sahayı gezdiğimde İzmirli hemşehrilerimden sugüre kadar size oy vermedik ama bu sefer size vereceğiz duyuyormu. Hem mutlu ediyor hem de sorumluluğumu artıyoru. Onları pişman etmediğimi düşünüyorum. İlk defa oy verecekler de pişman olmayacak. Yükün çok ağır olduğunu biliyorum. Altından kalkabileceğimizi biliyorum."

 

 
Özgür Özel'den Cemil Tugay sözleri: ''Cerrah titizliğinde çalışıyor''
 
Erkan Baş belediye başkan adayı oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den Cemil Tugay sözleri: ''Cerrah titizliğinde çalışıyor''
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kınık'ta vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ...
Hamza Dağ: 'Eşsiz İzmir dünyanın konuştuğu bir marka olacak'
Karşıyaka'da Erzurum Cağ Kebap Yöresel Ürünler Festivali’nin açılışını ...
AK Partili Çankırı'dan "Tabela kirliliği ile mücadele" sözü
AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, seçilmesi ...
 
CHP lideri Özel'den Cemil Tugay yorumu: "Sütte leke var onda yok"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in Karabağlar ilçesindeki Uğur Mumcu ...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yardımcı istifa etti!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Meclisi Üyesi Koza Yardımcı, yaptığı ...
Cemil Tugay: "İzmir'i hiçbir zaman alamayacaklar"
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel ...
 
CHP lideri Özgür Özel'den AK Parti'ye İzmir mesajı...''HİÇ HEVESLENMESİNLER''
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir adaylarının tanıtım töreninde dikkat ...
CHP'li Aslanoğlu: ''BAŞKA İZMİR YOK''
CHP'nin aday tanıtım toplantısında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol ...
CHP İzmir adaylarını tanıttı... 
CHP'nin İzmir Adayları Tanıtım Toplantısı, Genel Başkan Özgür Özel'in ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri