ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,9562
    Dolar
  • Euro
    50,5750
    Euro
  • Altın
    5.960,040
    Altın
  • Bist-100
    11.262,00
    Bist-100
  • ADANA
    3/10°
    ADANA
  • ANKARA
    -7/-3°
    ANKARA
  • ANTALYA
    5/12°
    ANTALYA
  • BURSA
    -4/1°
    BURSA
  • ISTANBUL
    0/3°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    -1/4°
    IZMIR
  • KONYA
    -11/-1°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Büyük ikramiye o illere çıktı!
Büyük ikramiye o illere çıktı!
Motorin ve benzine zam geldi
Motorin ve benzine zam geldi
MTV'de zamlı fiyatlar belli oldu
MTV'de zamlı fiyatlar belli oldu
Şeyma Subaşı serbest bırakıldı
Şeyma Subaşı serbest bırakıldı
yunusemre, semih balaban, cumhuriyet,
29 Aralık 2025 Pazartesi - 13:04

İNGEDER Danıştay kararını tanımadı: İnciraltı planları bu kararla durmaz!

Danıştay’ın İnciraltı’nı Turizm Merkezi ilan eden Cumhurbaşkanlığı kararını iptal etmesine ilişkin açıklama yapan İnciraltı Gelişim Derneği, kararın planlama sürecini durdurmayacağını vurgulayarak, yürütülen çalışmaların hukuki dayanaklarının güçlendiğini ve sürecin kararlılıkla devam edeceğini belirtti

İNGEDER Danıştay kararını tanımadı: İnciraltı planları bu kararla durmaz!

SONKALEİZMİR- İzmir kamuoyunda uzun süredir tartışmalara konu olan İnciraltı alanına ilişkin yargı sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) açtığı dava kapsamında Danıştay 4. Dairesi, İnciraltı’nın Turizm Merkezi ilan edilmesine yönelik Cumhurbaşkanlığı kararını iptal etti.

İnciraltı Gelişim Derneği tarafından yapılan açıklamada ise, söz konusu kararın İnciraltı planlarını durdurmayacağı vurgulandı. 

SÜREÇ SONUNDA İZMİR KAZANACAK

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"İNCİRALTI PLANLARI BU KARARLA DURMAZ: İZMİR’İN GELECEĞİ İLERLEMEYE DEVAM EDİYOR

2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İnciraltı’nın turizm sınırlarını daraltmaya yönelik yapılan düzenleme, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından yargıya taşınmış; söz konusu düzenleme Danıştay tarafından dört yıl sonra iptal edilmiştir.

Bu karar, İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak bizleri elbette yakından ilgilendirmektedir. Ancak altını net ve açık şekilde çizmek isteriz ki; bu iptal kararı, İnciraltı planlarını sekteye uğratacak, İzmir’in geleceğini karartacak ya da planlama sürecini geciktirecek bir durum değildir.

Çünkü 2021 yılında çıkarılan kararname, İnciraltı’nın turizm sınırlarını daraltan bir düzenlemeydi. Bugün verilen iptal kararıyla birlikte; 2007 yılında Resmî Gazete’de yayımlanan ve dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer tarafından belirlenen, İnciraltı ve Bahçelerarası’nın bütününü kapsayan daha geniş ve esas turizm sınırlarına yeniden dönülmüş bulunmaktadır.

Halihazırda yürütülen İnciraltı planlama ve revizyon süreci de, bu bütüncül sınırlar esas alınarak ve turizm öncelikli tercihli planlama anlayışıyla ilerlemektedir. Dolayısıyla söz konusu yargı kararı, mevcut planlama sürecini olumsuz etkilememekte; aksine planların dayandığı temel sınırların hukuki geçerliliğini teyit etmektedir.

Ne yazık ki İnciraltı’nın İzmir’e kazandırılması yönünde tüm kentte güçlü bir irade oluşmuşken, her dönemde olduğu gibi bir kısım “istemezük” yaklaşımıyla süreci zayıflatmaya çalışan girişimlerle yeniden karşı karşıya kalındığını görüyoruz. İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak bu durum elbette bizleri üzmektedir; ancak bilinmelidir ki bu tür girişimler bizleri yıldırmamaktadır.

Bugüne kadar hükümetimizin ve ilgili Bakanlıklarımızın yürüttüğü çalışmalarla İnciraltı planları önemli bir noktaya gelmiştir. Son süreçte yerel yönetimlerimizin katkıları ve kamuoyunun artan desteğiyle birlikte, planlama süreci tamamlanma aşamasına girmiştir.

İnciraltı Gelişim Derneği olarak; yalnızca planlama sürecinde değil, açılan tüm davalarda müdahil olarak, hukuki süreci de yakından ve aktif biçimde takip etmekteyiz. Bu tür gelişmeler karşısında geri adım atmak yerine, mücadelemizi daha kararlı ve daha bilinçli şekilde sürdürmekteyiz. Bu mücadele, planlar askıya çıktıktan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir.

İnanıyoruz ki çok kısa bir süre içerisinde; İnciraltı’nın doğal dokusu korunarak, bilimsel verilere dayalı, İzmir’e yakışır bir planlama anlayışıyla nasıl kazanıldığını, tüm İzmir hep birlikte görecektir.
Bu süreç sonunda yalnızca İnciraltı değil, İzmir’in tamamı kazanacaktır."

 
İzmir'in yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü
 
Yunusemre Belediyespor erkek judo takımı Süper Lig'de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya açıkladı: IŞİD operasyonunda 3 polis şehit düştü!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yalova'daki terör örgütü IŞİD'e yönelik ...
Özgür Özel'den 'Mansur Yavaş' mesajı: 'Anadolu'yu ayağa kaldırır'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun ...
Erden Timur, Fatih Kulaksız ve diğer şüpheliler adliyeye sevk edildi
Cuma günü "futbolda bahis soruşturması" kapsamında gözaltına alınan aralarında ...
 
Kornea nakli yapılan amca-yeğen: Hiç görmediğimizin farkına vardık
İzmir'de yaşayan Yasin Hasateş (51) ve yeğeni Mine Kuşan (43) genetik ...
İzmir'den Türkiye'ye 'iklim' mesajı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) açıkladığı ...
İzmir'de lösemili çocuklara yılbaşı partisi
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), İzmir'de lösemili çocuklara ...
 
Şenol Aslanoğlu adliyeye sevk edildi!
İzmir'de S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi'ne yönelik ...
Les Benjamins'in direktörü Zohaer Majhadi gözaltına
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturmasında ...
Sokak hayvanlarının toplatılmasına yönelik genelge yargıdan döndü
Danıştay düzenlemenin hukuka aykırı olduğuna karar vererek “sahipsiz ve ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 17 13 3 1 39 12 27 42
2 Fenerbahçe 17 11 6 0 39 14 25 39
3 Trabzonspor 17 10 5 2 33 20 13 35
4 Göztepe 17 9 5 3 21 9 12 32
5 Beşiktaş 17 8 5 4 30 22 8 29
6 Samsunspor 17 6 7 4 22 20 2 25
7 Rams Başakşehir 17 6 5 6 27 18 9 23
8 Kocaelispor 17 6 5 6 15 17 -2 23
9 Gaziantep FK 17 6 5 6 24 30 -6 23
10 Corendon Alanyaspor 17 4 9 4 16 15 1 21
11 Gençlerbirliği 17 5 3 9 21 24 -3 18
12 Çaykur Rizespor 17 4 6 7 20 24 -4 18
13 Tümosan Konyaspor 17 4 5 8 21 29 -8 17
14 Kasımpaşa 17 3 6 8 14 24 -10 15
15 Hesap.com Antalyaspor 17 4 3 10 16 31 -15 15
16 Zecorner Kayserispor 17 2 9 6 16 33 -17 15
17 ikas Eyüpspor 17 3 4 10 10 24 -14 13
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 17 2 3 12 14 32 -18 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri