ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5656
    Dolar
  • Euro
    34,8254
    Euro
  • Altın
    2.418,060
    Altın
  • Bist-100
    9.645,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/32°
    IZMIR
  • KONYA
    13/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Motorine indirim geliyor, tarih verildi!
Motorine indirim geliyor, tarih verildi!
İki helikopter havada çarpıştı: 10 ölü
İki helikopter havada çarpıştı: 10 ölü
Antalya'da restoran boykotu tuttu...
Antalya'da restoran boykotu tuttu...
Takıntılı avukatın ölüm listesi!
Takıntılı avukatın ölüm listesi!
8 Temmuz 2022 Cuma - 13:11

IŞİD'in kara dulu tahliye edildi!

Terör örgütü IŞİD'e üye olduğu gerekçesiyle Interpol tarafından kırmızı bültenle aranırken geçen yıl Ankara'da yakalanan Rusya vatandaşı Ayshat Rzaeva tahliye edildi. 

IŞİD in kara dulu tahliye edildi!

OdaTV'nin haberine göre, Sanık Ayshat Rzaeva, 28 Haziran'da Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı ve duruşma sonunda yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sanığın tahliyesine itiraz etti.

Savcılık itiraz dilekçesinde, sanığın Suriye'de IŞİD terör örgütü kamplarında eğitim aldığını, Türkiye'ye kaçak yollarla giriş yaptığı, üzerinde çok sayıda örgütsel doküman, evinde ise örgüt üyelerine dağıtıldığı düşünülen yüklü miktarda para ile ziynet eşyalarının ele geçirildiği aktarıldı.

YENİDEN TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

Sanığın kırmızı bültenle aranırken yakalandığı, Türkiye'de sabit ikametgahının bulunmadığı, yurt dışına kaçma ihtimalinin yüksek olduğu vurgulanan dilekçede, adli kontrol hükümlerinin bu aşamada yetersiz kalacağından yeniden tutuklanması talep edildi.

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi, itiraza ilişkin nihai kararı vermesi için dava dosyasını sonraki mahkemeye gönderdi. Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının itirazını yerinde görerek, 5 Temmuz'da sanık hakkında "tutuklamaya dönük yakalama kararı" çıkardı.

Avukatlarıyla Ankara Adliyesine gelerek hakim karşısına çıkan Rzaeva, bir otele yerleştiğini, iki çocuğunun devlet korumasında bulunduğunu, tahliye edilmesinin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen kaçmadığını söyledi. Mahkeme de sanığı, dosyada yurt dışına kaçacağına dair kuvvetli şüphe bulunmadığı gerekçesiyle oy çokluğuyla tahliye etti.

ÜYE HAKİM ŞERH KOYDU

Karara şerh koyan üye hakim, sanığın yabancı uyruklu olduğu, Türkiye'de bilinen bir ikametgahının olmadığı, bu nedenle kaçma şüphesi olduğu gerekçesiyle tutuklanması yönünde oy kullandı.

İDDİANAMEDE NELER VAR?
Rzaeva hakkında hazırlanan iddianamede sanığın Suriye'de kaldığı dönemde IŞİD'den eğitim aldığı, "Um Ahmed" ve "Um Yahya" kod adıyla örgüt künyesine kaydedildiği, ayrıca Türkiye'de hakkında örgüt üyeliğinden işlem yapılan kişilerle irtibatının tespit edildiği aktarıldı.

Sanıkta ele geçirilen para ve ziynet eşyasının örgütsel yapılanma içinde elde edildiği bildirilen iddianamede, "Rzaeva'nın IŞİD'inüst düzey mensuplarıyla irtibat halinde bulunduğu, terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükten sonra Türkiye'ye döndüğü ve Suriye'den gönderilen paraları Ankara'da örgüt mensuplarının eş ve çocuklarına dağıttığı, aynı zamanda örgüte katılacak kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için bu paraları kullandığı tespit edilmiştir." bilgisine yer verildi.

Sanığın cep telefonunda IŞİD'e ait örgütsel doküman, video ve fotoğrafın bulunduğu aktarılan iddianamede, "Telefonda ayrıca canlı bomba eylemini gerçekleştirecek terör örgütü mensuplarını belirlemek için kura çekildiğini gösteren görüntülerin yanı sıra araç ile yapılan bir saldırı anını gösteren kayıtların olduğu görülmüştür." denildi.
Ayshat Rzaeva, "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.
 
ÖRGÜTÜN KARA DULLAR  BİRİMİNDEN
Ayshat Rzaeva IŞİD'in "Kara Dullar" olarak adlandırılan canlı bomba eylemleri yapan birimi içinde görev alıyordu. İki eşi de Suriye'de ölen Rus kökenli Ayshat Rzaeva  ABD'nin Suriye'de IŞİD üyelerini tuttuğu Hol Kampı'ndan kaçarak 2021 yılında Türkiye'ye geldi. Türkiye'ye geldiği bilgisini alan Ankara Terörle Mücadele ekipleri tarafından geçen yıl yakalanan Ayshat Rzaeva ifadesinde şöyle demişti:

"Eşim savaşırken ölünce yine IŞİD'de savaşçı olan Azerbaycan vatandaşı bir örgüt üyesiyle evlendim. Suriye’de IŞİD tarafından verilen evde kaldım. İkinci eşim de IŞİD adına savaşırken öldü. Suriye’den kaçmak isterken ABD ve PKK tarafından yakalanarak, Hol kampına götürüldük. Hol kampında bir süre kaldıktan sonra IŞİD adına savaşırken ölen örgüt üyelerinin eşleriyle kamptan kaçtık. İnsan kaçakçılarıyla anlaşarak Hatay üzerinden kaçak yollarla Türkiye’ye girdik. Hatay’dan sonra İstanbul, Konya ve Ankara’da IŞİD tarafından kiralanan evlerde kaldım.”

 
İzmir'de dolandırıcılık çetesine darbe!
 
Uzlaşma sağlanamadı... Narlıdere'de grev kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de dolandırıcılık çetesine darbe!
İzmir'de, telefonda kendilerini 'avukat' olarak tanıtan ve teslim alınmayan ...
Yeni pik kapıda... Bilim Kurulu üyesinden ürküten sözler!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ...
Bodrum'da 439 bin dönümlük alan yabancılara satılacak!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, yabancı şirket ve gerçek kişilerin de katılabileceğini ...
 
Başkan Batur duyurdu... Mahkemeden flaş Gültepe kararı!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe planlarıyla ilgili olarak ...
İzmir Valiliği'nde bayramlaşma töreni!
Kurban Bayramı nedeniyle İzmir Valiliği'nde bayramlaşma töreni düzenlendi. 
Bahçeli'nin hedefinde doktorlar var!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye düşmanı ellerde itibar ve inandırıcılığını ...
 
Başkan Batur’dan bayram mesajı: Bu zor günleri birlikte aşacağız
Tüm birimleri ve şantiyeleri ziyaret ederek çalışanların bayramını kutlayan ...
Çeşme bayramda yine milyonları ağırlayacak! Başkan Oran: Biz hazırız, bekliyoruz
Denizi, rüzgârı ve plajlarıyla yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi ...
13. Gelinlik Tasarım Yarışması’na başvurular başladı!
IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri