ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4473
    Dolar
  • Euro
    34,7421
    Euro
  • Altın
    2.437,530
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/35°
    ADANA
  • ANKARA
    17/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Okullarda müfredat değişiyor... Taslak paylaşıldı!
Okullarda müfredat değişiyor... Taslak paylaşıldı!
22 Ocak 2023 Pazar - 10:21

İYİ Parti İzmir'de Bezircilioğlu dönemi...

İYİ Parti İzmir'de Ülkü Doğan ile yarışan Sinan Bezircilioğlu yeni il başkanı oldu. Büyük heyecana sahne olan seçimde Bezircilioğlu 333 oy alırken, Doğan 319 oyda kaldı.

İYİ Parti İzmir de Bezircilioğlu dönemi...

SONKALEİZMİR-İYİ Parti İzmir il teşkilatı bugün yeni başkanını seçecek. Hüsmen Kırkpınar'ın milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından adaylığını açıklayan 5 isimden 3'ü daha önce çekilirken, Sinan Bezircilioğlu ve Ülkü Doğan yarıştı. 652 delege oy kullanırken, 333 oy alan Sinan Bezircilioğlu yeni il başkanı oldu. Ülkü Doğan ise 319 oyda kaldı.

Kongre ile ilgili tüm detaylar şöyle:

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekilleri Müsavat Dervişoğlu ve Erhan Usta'nın yanı sıra İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı İzmir Milletvekili Aytun Çıray, genel merkez yöneticileriyle birlikte kongrenin yapıldığı Celal Atik Spor Salonu'na alkışlarla girdi. Kongreyi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Rıdvan Uz ile Mehmet Tolga Akalın'ın yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da takip etti.

Bayraklarla süslenen salonda Sinan Bezircilioğlu ve Ülkü Doğan tezahüratlarla karşılandı.



Kongre öncesi adaylardan Şakir Genç ile Oğuzhan Yar Ülkü Doğan'ın, Öztürk Keskin ise Sinan Bezircililioğlu lehine adaylıktan çekilmişti. 

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi'nde Divan Başkanı İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Erhan Usta oldu. Mevcut yönetimin faaliyet raporları oy birliği ile kabul edildi.

KIRKPINAR: "ÜYE SAYISINI 2 BİN 867'DEN 30 BİNE ÇIKARDIK"

Milletvekilliği aday adaylığı için 4 buçuk yıllık görevini bırakan Hüsmen Kırkpınar şöyle konuştu:

"Kongrede ilk "21 Aralık 2017 günü İzmir İYİ Parti il teşkilatının yönetim kurulunun duyurulması ile parti binamıza geçerek ilk toplantımızı yaptık. Bu il başkanlık binamız bizim kaporasını vererek kiralamaya çalıştık. Kapora verip yeri tutmak istiyorduk. Hangi parti olduğumuzu duyulduğunda sıkıntılar yaşadık. Çok şükür sizin gibi yol arkadaşlarımızla beraber genel merkezimizle 973 ilçede 81 ilde iktidara giden bir siyasi hareketin il başkanı olarak konuşuyorum. Bütün sıkıntıların sonunda İzmir il başkanlığı olarak kurulduktan 6 ay sonra seçime girdik. İzmir'de yüzde 10 oy aldık. Üye sayımız 2867'ydi. Yüzde 10 oyla her iki bölgeden milletvekili çıkardık. Üye sayımızı 30 bine taşıdık. Bu tatlı rekabetin sonucunda bir kardeşimiz benim terk ettiğim koltuğa oturacak. Kazanan iyi parti olacak. Sayın genel başkanımızın azim ve kararlılığıyla mücadeleyi Türkiye çapında ilçe ilçe gezerek milletle buluşmalarının sonucunda "Millet bizi çağırıyor' sesini duyduk. Hiç fark etmez. Biz İYİ Parti olarak İzmir'de de Türkiye'de de birinci parti olacağız Allah'ın izniyle. Biz inandık, kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız."



ÇIRAY: "HER TÜRLÜ SALDIRIYI BİRLİKTE KARŞILADIK"

Çok medeni bir yarışma süreci olduğunu belirten ve aynı şekilde sona ermesini temenni eden Aytun Çıray şunları söyledi:

"Bu süreç partimizin iktidara yürüdüğünün müjdecisidir. Partimize zarar vermemek şartıyla tartışmalar olmasına doğal kabul ederim. Kongrelerimiz demokrasi aynalarıdır. Herkes söyleyeceğini söyler. Ancak son sözü siz teşkilatlarımız ve delegelerimiz söyler. Her İYİ Partili'nin karar verirken, önce büyük Türk milletini sonra partimizi ve genel başkanımızı düşünerek karar vereceğini biliyorum. Kimi seçerseniz seçin. Onunla çalışmaktan şeref duyacağız. Kötü niyet ve nifakla bizim birliğimizi bozamazlar. 5 yıla yakın süredir grup başkanvekilimiz Müsavat Dervişoğlu ile birlikte çalışıyoruz. Bu çalışmanın bana verdiği memnuniyeti kalben söylemek isterim. Kendisiyle kamuoyu önünde partimizle ilgili sorunları tartışmadık. Partimize gelen her türlü saldırıyı birlikte karşıladık. Bugüne kadar böyle oldu. Bundan sonra da öyle olmaya devam edecek."
Çıray, İYi Parti Genel Başkanı Meral Akşener için tüm salonu ayağa kalkmaya davet ederken, "Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız" sözleriyle konuşmasını bitirdi. 

DERVİŞOĞLU: "MANİPÜLE ETMEK İÇİN YAPILDI"

Çıray'ın ardından kürsüye çıkan Müsavat Dervişoğlu şunları söyledi:

"Bazı basın kuruluşları, sanki İYİ Parti içerisinde çok önemli çekişmeler var izlenimi yaratmak suretiyle kongrenin sonuçlarını etkilemeye gayret sarf ettiler. İzmir Türkiye'de demokrasinin beşiği olma vasfıyla temayül etmiştir. İzmir Türk milleti için birliğin beraberliğin sembolü haline dönüşmüştür. İzmir birdir, bütündür.İYİ Parti kutuplaştırmak için kavga için kurulmuş bir parti değildir. İYİ Parti sayın Meral Akşener'in önderliğinde milletimizi kucaklamak için kurulmuş bir siyasi partidir. Önceliğimiz her zaman olduğu gibi samimiyettir. Biz rekabeti işbirliği içinde gülerek ve konuşarak yaparız. Bu güzel duyguların arasına zaman zaman farklı şeylerin girdiği de söz konusu olmuştur. Uzunca bir dönemden beri İzmir'de siyaset yapan arkadaşınız olarak onu da yadırgamıyorum. İzmir'de o ilçe bu ilçe yok, İzmir'de dirlik beraberlik var. Bu kongre bitecek. İl başkanımız da 30 ilçenin başkanı olacak. Süreci manipüle etmek amacıyla yanlış bir iş yapıldı. Arkasından başka bir şey çıktı. Hiçbir ilçe başkanı arkadaşımı konuyla ilgili mesul tutmuyorum. İlçe başkanı arkadaşlarımızın aldığı kararlara sonuna kadar saygılıyım. Süreci manipüle etmeye yönelik adımların atılmasını yadırgadığımı ifade etmek istiyorum. İYİ Parti içinde Türkiye ile önemli bir mesele geldiğinde yetkili kurumları toplayıp soruyoruz. İYİ Parti'nin içinde bir kişinin tek başına alacağı hiçbir karar yoktur. İYİ Parti'nin içinde hiçkimsenin tek başına dayatacağı bir karar yoktur. Buna herkes dahildir. Yetkili kurullar toplanır ve karar verilir. O karar kurumsal hale geldiğinde de hepimiz ona uyarız. Biz niye kurulduk. Tek adamlar karar veriyor, memleket felakete gidiyor diye kurulduk. Onun için kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet."



SALONDA GERGİNLİK ARTTI

İYİ Parti İzmir'de 12 ilçe başkanının Sinan Bezircilioğlu'na destek açıklaması yaptığını anımsatırken salonda gerginlik arttı. İki aday lehine sloganlar atılırken, gruplar arasında karşılıklı atışmalar yaşandı. Dervişoğlu da sözlerini şöyle bitirdi:

"Burası kongre konuşacağız. Hiçbir şeyi  halı altına süpüremeyeniz. Ben il başkan adayı kardeşlerimden bir tanesini tanımıyorum. Bu da olabilir. Olumsuzların farklı yerlere götüreceğini, sürükleme ihtimaline karşı söylüyorum. Demokrasi aşığı, İzmir sevdalısı olarak konuşuyorum. 12 ilçemiz Sinan Bezircilioğlu kardeşime destek açıklaması yaptılar. Saygı duyuyorum. Behis görmüyorum. İzmir'in 30 ilçesi var. Buradan çıkacak başkan 30 ilçenin başkanı olacak." 

Gerginliğin sürmesi üzerine Divan Başkanı Erhan Usta, "Herkes yerine otursun yoksa salonu boşaltmak zorunda kalacağım" diyerek partilileri uyardı. 

BEZİRCİLİOĞLU: "İLHAM KAYNAĞIMIZ ATATÜRK"

Adaylardan ilk olarak söz alan Sinan Bezircilioğlu şöyle konuştu:

"Sayın Genel Başkanım ben de sizin gibi partimizin bir neferiyim. İlk günden beri iyilik hareketinin içindeyim. Partimize ilçe teşkilatında çalışarak başladım. Meclis üyesi oldum, il yönetim kurulu üyeliği yaptım. Şimdi il başkan adayı olmak benim için büyük bir gurur. Önümüzde çok önemli bir seçim var. Yüzyılın seçimi var. 2023 yılı cumhuriyetimizin 100. yılı. Aynen 100 yıl önce oludğu gibi yine ciddi bir mücadeleye sahne olacak. 100 yıl önce olduğu gibi milletin makus talihini bir kez daha yeneceğiz. Bizi biz yapan değerlerimize, tabiri caizse ülkemizin fabrika ayarlarına döneceğiz. Türkiyemizin içinde bulunduğu durumdan çıkaracak yegane hareket sayın genel başkanımızın karanlıkta kalan ülkemize ışık olarak yaktığı İYİ Parti'dir. Partimiz yokluklar içinde baskılara gögüs gererek kuruldu. Ülkemiz için yegane umut ışığı oldu. İktidarın en önemli alternatifi oldu. İktidar yolunda partimize güveniyoruz. Temellerimiz sağlam. İlham kaynağımız Mustafa Kemal Atatürk. Bir yanımızdaysa umutsuza umut olan, çaresine çare, kimsesize kimse olan annemiz ablamız sayın genel başkanımız Meral Akşener. Ülkemizi bu ucube sistemden kurtarmak en büyük hedefimiz. Yarışımız partimizi iktidara taşıma yarışı. "

"9 MİLLETVEKİLİ, BÜYÜKŞEHİR VE 27 İLÇE"

Hedeflerini anlatan Bezircilioğlu şöyle devam etti:

"30 ilçemizi kucaklayacak, ayrım yapmayacak bir anlayışla, samimiyet ve tevazu ile çalışacağız. Teşkilatlarımızın emrinde olacağız. İYİ Partimiz teşkilatlarımızın omuzlarında yükselecek ve birinci parti olacaktır. Üyelerimin, gönüldaşlarımızın büyük bir aile olarak partimizi İzmir'de birinci yapacağız. Teşkilatlarımızla el ele kol kola sahada olacağız. Bu kutlu mücadele ancak sahada kazanılır. Mahalle mahalle, sokak sokak çalışarak en az 9 milletvekili çıkarmaktır. 2024 yılında yapılacak seçimlerde de başta büyükşehir belediyesi olmak üzere en az 27 ilçemizi İYİ belediyelerimizle tanıştırmak baş hedefimizdir. İzmir'de İYİ Parti'nin rüzgarını estireceğiz. Türkiye'de İYİ Parti'nin rüzgarını estireceğiz."

ÜLKÜ DOĞAN: "GÜCÜMÜZÜ İZMİR'DEN ALIYORUZ"

İzmir'in tüm ilçelerinin isimlerini sayarak "İzmir'in güneşi olmak için yola çıkıyoruz" diyen Ülkü Doğan şunları söyledi:

"İYİ Parti'yi iktidara taşıyacak Sayın Genel Başkanımız Meral Ekşener'in İzmir'deki gücü olmak için yola çıkıyorum. En büyük desteğim, dayanağım sizlersiniz. Bugün çıktığımız yol biri milyonlar yapma çabasıdır. Bizim çıktığımız yol Türkiye'yi İYİ, genel başkanımızı başbakan yapma yoludur. Gücümüzü İzmir'den alıyoruz. Hasan Tahsin'in cesaretinden, Kuvayi Milliye'den ve Mustafa Kemal Atatürk'ten alıyoruz. Hedefimiz belli. İYİ Partimiz hem İzmir'de hem Türkiye'de birinci parti olana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Hiç durmadan azim ve kararlılıkla aynı genel başkanımız gibi. Hedefimiz birincilik. Türkiye birinciliği. Her ihtiyacı olan yanında bizi görecek. Gençlere büyük önem veren kadın genel başkanı partisinde kadın başkan olarak gençlerin karar almalarını sağlayacağız. Kusura bakmayın beyler sizi biraz koltuklarından kaldıracağız. İYİ Parti il başkan yardımcısıyım. Bir hukukçu ordusu yarattık. Türkiye'nin kader seçimi çok yakın. 21 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti iktidarının tahribatının telafisi için bu seçim kader seçimi. İYİ Parti milliyetçi, kalkınmacı bir partidir. İYİ Parti içinde gruplar yok. Eskiden de yoktu, şimdi de yok, ileride de olmayacak. Ben evladının adını Ülkü olarak koyan asker bir babanın kızıyım. Şeref duyuyorum. Ayrıştırmak kolay. Bizim amacımız birleştirmek. 30 ilçe başkanımızla birlikte gideceğiz. Ayrıştırmak değil amacımız birleştirmek. Teşkilatımızla birlikte omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Rakibim Sinan Bezircilioğlu'na başarılar diliyorum. 5 yıldır omuz omuza birlikte mücadele ettiğim yol arkadaşlarım Şakir Genç ve Oğuzhan Yar'a da çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Arkamızdaki yegane güç teşkilatlarımız ve sayın genel başkanımızdır. İl başkanlığıa hazırım. Liderliğinizi yapmayacağım. Sizinle beraber yürümek istiyorum."

İki adayın da yönetim kurulu listeleri belli oldu. 

Ayrıntılar geliyor...

 

 

 
Galatasaray hız kesmedi
 
Bornova’da dolu dolu yarıyıl tatili...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de yeni yönetim toplandı
CHP'nin yeni atanan İzmir İl yönetim kurulu ilk toplantısını, il başkanı ...
14 Mayıs finallere denk geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim için 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından ...
Zafer Partisi'nden istifa eden Ayla Ülük, MHP'ye katıldı!
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyeliğinden istifa eden Ayla Ülük, MHP'ye katıldı.
 
İYİ Parti'de 2 adaylı kongreye doğru... Dervişoğlu: 'Herkese eşit mesafedeyiz'
İYİ Parti'de yeni 'İzmir İl Başkanı'nın belirleneceği pazar günkü kongre ...
CHP'li Aslanoğlu: 'Kaybettiklerine onlar da sevinecek'
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu saha mesaisini sürdürüyor. Karşıyaka ...
CHP'li Purçu'dan Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tepki: ''Eğitim hakkı gasp ediliyor''
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir Bornova’da "Bornova İlçe Milli ...
 
Orman ürünleri satışından bütçenin 3 katı gelir elde edildi...
Orman ürünleri satışından Orman Genel Müdürlüğü’nün bütçesinin 3 katı ...
Kılıçdaroğlu sert çıktı: "Köklerini kazıyacağım"
Gaziantep'te konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Sizlere söz veriyorum. ...
Mecliste EYT tartışması!
TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin gündeme ilişkin grup önerileri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri