ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5031
    Dolar
  • Euro
    34,8485
    Euro
  • Altın
    2.439,430
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    15/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
10 Nisan 2022 Pazar - 11:13

İYİ Partili Çıray'dan Fuat Oktay'a: "İftirayı bırak da FETÖ'nün albümüne bak"

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir milletvekili Aytun Çıray, "O 6'lı masaya PKK’yı da HDP’yi de ekleyin" diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a tepki gösterdi. Erdoğan'ın kararıyla Tarım ve Orman Bakanı yardımcılığına atanan Ebubekir Gizligider'in FETÖ elebaşısı ile çekilmiş fotoğraflarının ortaya çıktığını anımsatan ve Oktay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi veren Çıray, "Sen başkasına iftirayı bırak, birlikte çalıştıklarının FETÖ ile ilişkilerini araştır" dedi.

İYİ Partili Çıray dan Fuat Oktay a:  İftirayı bırak da FETÖ nün albümüne bak

İYİ Partili Çıray, FETÖ lideri ile çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkan Ebubekir Gizligider'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Tarım ve Orman Bakanı yardımcılığına atanmasını TBMM gündemine taşıdı.

"O 6'lı masaya PKK’yı da HDP’yi de ekleyin" diyerek Millet İttifakı'nı suçlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Çıray, "Memur Cumhurbaşkanı Yardımcısı çıkmış ‘Altılı masada PKK var’ diyor. Sen başkasına iftirayı bırak, birlikte çalıştıklarının FETÖ ile ilişkilerini araştır. PKK kanlı bir terör örgütüdür ama devlete girememiş, iç savaş çıkarmayı başaramamıştır. Devri iktidarınızda ondan daha tehlikeli, devlete yerleştirilmiş ve 15 Temmuz’da hain bir kalkışmayla iç savaş provası yapmış bir terör örgütü ile aynı menzile yürüdüğünüzü söyleyen sizsiniz. Bakanlar ve bürokratlar adeta FETÖ liderinin albümünden fırlamış gibiler. Sen önce aynaya bak" dedi.

ÖNERGELER YANITSIZ KALDI

Halen görevdeki Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin de Fetullah Gülen ile çekilmiş fotoğrafının da ortaya çıktığını anımsatan Çıray yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

"Gün geçmiyor ki Sayın Erdoğan’ın imzasıyla atanan bakanların arasından FETÖ elebaşı ile fotoğrafı olmayan bir kişi bile çıkmamış olsun. Milli Savunma Bakanı'nın üst düzey bakan yardımcıları arasında da FETÖ ile iltisaklıların olduğu iddiaları hakkında verdiğim soru önergeme süresi dolmasına rağmen henüz cevap verilmiş değil. Başta İYİ Parti olmak üzere muhalefetin FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması için verdiği bütün meclis araştırma önergeleri reddedilirken, yazılı soru önergelerimiz ise cevapsız bırakılmıştır. Son yapılan atamayla birlikte FETÖ ile mücadelenin bir propaganda söyleminden fazlası olmadığı ortaya çıkmış, at izi it izine karışmış ve toplumun vicdanı kanamıştır."

KHK mağdurlarına da değinen Çıray şöyle devam etti:

"Suçsuz oldukları mahkeme kararlarıyla kanıtlanmış olmasına rağmen kamu kurumlarında çalışan binlerce kamu görevlisi görevlerine iade edilmemişlerdir. Bu vatandaşlarımız uğradıkları bu haksızlıklar yüzünden büyük bir mağduriyet içine düşürülmüşler, kağıt ve plastik toplayıcılığı gibi son derece marjinal işlerle pazarlarda artık sebze, meyve çöplerini karıştırarak hayatta kalmaya mahkum edilmişlerdir. Suçsuzlukları mahkeme kararları ile tescil edilen kamu görevlileri hukuk çiğnenerek görevlerine dahi iade edilmezken, FETÖ ile samimi pozlarda yan yana fotoğraf vermiş kişilerin devlet yüksek bürokrasisi içinde son derece önemli görevlere getirilmesi ‘FETÖ tekrar devlete yerleştiriliyor mu?’ sorusunu ortaya çıkarıyor. Bu atamalar 15 Temmuz günü şehit düşen cesur evlatlarımızın kemiklerini sızlatmaktadır. Bu esasen devlete duyulan güvenin yara alması ve sarsılması demektir.”  

"FETÖCÜLER DEVLETE YENİDEN Mİ YERLEŞTİRİLİYOR?"

İYİ Partili Çıray, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruları sordu:

1. Ebubekir Gizligider ve kardeşi cemaat yurtlarında mı yetişti? Eşi Beyza Gizligider FETÖ’nün “Sızıntı” dergisinde yazarlık yaptı mı? 
2. 15 Temmuz hain kalkışmasında yaşananlara rağmen Pensilvanya’da FETÖ elebaşı ile fotoğraf çektirebilecek kadar önemli kişiler devletin en üst kademelerinde nasıl ve neden göreve getirilmektedir? FETÖ’cüler devlete yeniden yerleştiriliyorlar mı? 
3. Söz konusu bürokratik atamalar yapılmadan önce ilgili kişilere güvenlik soruşturması yapılmış mıdır? Söz konusu atamalardaki güvenlik soruşturmaları kim ya da kimler tarafından yürütülmüştür? Soruşturma neticesini kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz?
4. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının başarısızlıkla sonuçlanmasında 251 vatandaşımızın hayatları pahasına sokaklara çıkıp şehit olmalarını büyük bir payı vardır. FETÖ ile iltisaklı kişiler devletin en üst kademelerinde göreve getirilecek idi ise, 251 vatan evladı boşuna mı şehit olmuştur?
5. FETÖ ile mücadele sizin için sadece orta ve orta altı kademelerde kamu görevi icra eden ve o dönemlerdeki hâkim siyasi ve sosyal atmosfer nedeniyle kandırılmış insanların görevlerinden uzaklaştırılarak açlığa mahkum edilmesi midir? 
6. Halk arasında darbe araştırma komisyonu olarak bilinen komisyonun, iktidar mensupları tarafından yarı karanlık halde bırakılmış olmasına rağmen hazırlamayı başardığı raporunu kimler saklıyor? Raporu ortaya çıkarıp Meclis ve kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz? 

 

 

 
BionTech mi Sinovac mı? Sonuç belli oldu!
 
Eşini darbeden kocaya iyi hal indirimi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'ye başsağlığına gitti, MHP görevden aldı!
MHP Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Mevlüde Yalçıner, CHP Merkez İlçe Başkanı ...
Sürekli, yumurtalı patates yaptı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Ege Üniversitesi öğrencilerinin ...
Özdağ 'Cumhurbaşkanı adayım' demişti... CHP'den açıklama geldi!
Ümit Özdağ’ın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Mansur Yavaş hakkında ...
 
Başkan Soyer'in Bergama Millet Bahçesi açıklamalarına AK Parti'den tepki
Bergama’da yapılması planlanan Millet Bahçesi ile ilgili İzmir Büyükşehir ...
CHP'li Purçu: Romanlar için AB'den alınan milyonlarca euro ortada yok, haram zıkkım olsun!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla ...
CHP'li Sertel'den Genel Merkez'e esnaf raporu...
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’deki esnaf odalarını ziyaret ...
 
AK Parti'den müzikli şatafatlı sahur!
AK Partililerin parti yöneticileri ve üyeleriyle gerçekleştirdiği sahur ...
Kılıçdaroğlu gelecek diye kapıyı ağaç dalı ile kapattılar!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Evlatlarımızın beslenme hakkını ...
Zafer Partisi'nde istifa depremi!
Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Birkaç kişi ile çıktığımız bu yolda, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri