ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4246
    Dolar
  • Euro
    34,8147
    Euro
  • Altın
    2.399,950
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Dehşet anları... Ailesini rehin aldı!
Dehşet anları... Ailesini rehin aldı!
Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı!
Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı!
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!
10 Mayıs 2023 Çarşamba - 10:25

İYİ Partili Dervişoğlu: Geldikleri gibi giderler!

TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, iktidar mensuplarının kaybetmiş olmanın hırçınlığını sergilediğini belirterek, “Vatandaşın sırtına yük olmuş bu rejimden herkes kurtulmak istiyor. Hani diyorlar ya kaybetseler de gitmezler. Ben de Atatürk'ün söylediği gibi ifade ediyorum; geldikleri gibi giderler” dedi.

İYİ Partili Dervişoğlu: Geldikleri gibi giderler!

TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir 1. bölge milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Dervişoğlu, “Kaybetseler de gitmezler” söyleminin iktidar tarafından körüklendiğini belirterek, “Sahada bunların istifade ettikleri elemanları var. Bunların bir bölümü resmi kuruluşlarda da çalışıyor. Otobüslerde, kıraathanelerde, toplu yerlerde bazı dedikoduları yayma görevlerini deruhte ediyorlar. O çok tehlikeli. 'Kaybetseler de gitmezler' demek küçük yerleşim alanlarındaki seçmen davranışlarını olumsuz etkiliyor. Bir köyde bir vatandaş iktidarın gitmesini istiyor ama gitmesi lehinde şayet oy kullanırsa, deşifre olacağı endişesine binaen oy kullanma tercihini inandığı gibi değil korktuğu gibi yaşama geçiriyor. Bu tamamen iktidarın ve onun ayaktaşlarının sahada yaptığı bir istihbari çalışmadır. Hiç kimse endişe etmesin. 2002'den beri bu arkadaşlar sandıktan çıktılar. Şimdi yeniden bu millet önüne konulacak sandıkta geleceği ile ilgili tercihte bulunacak. Bu seçim sadece Cumhurbaşkanlığı, parlamentonun yeniden teşekkül etmesi seçimi değil, aynı zamanda bu ucube sisteminde de sorgulanması münasebetiyle referandum olma özelliği de sergiliyor. Vatandaşın sırtına yük olmuş bu rejimden herkes kurtulmak istiyor. Hani diyorlar ya 'Kaybetseler de gitmezler', Ben de Atatürk'ün söylediği gibi ifade ediyorum; geldikleri gibi giderler” dedi.

İFTİRANIN HER ÇEŞİDİ ATILABİLİYOR"
“Bu iktidar geçmiş dönemlerde kimlerle ortaklık ve iş birliği yapmış ise; iş birliği yapmanın ve ortaklık kurmanın metotlarını iyi bildiği için, geçmişte işlediği suçları başkalarının üstüne bırakma ehliyetine sahiptir” diyen Dervişoğlu, “Sadece terör örgütleriyle muhalefet partilerini ilişkili gibi göstermenin ötesinde, sahada farklı olumsuzluklarla da biz zaman zaman karşılaşıyoruz. Son derece kirli ve siyasete uygun olmayan bir dil kullanılıyor. İftiranın her çeşidi atılabiliyor, teknolojiden kaynaklı her hileye başvurulabiliyor. Biz de 'Acaba bunlar neden bunu yapıyor?' diyoruz. Bunlar bunu meşrepleri öyle olduğu için yapıyorlar” şeklinde konuştu. 

"FUKARALIĞI YÖNETİYORLAR"
Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti: 

“Özellikle 2018'den sonra yürürlüğe giren sistem değişikliğine bağlı olarak, devleti yönetenler bulundukları yere belli bir dönem ve belli bir nispette hizmet vermek üzere görevlendirilmiş insanlar olarak kendilerini görmüyorlar. Onlar bizatihi kendilerini devletin yerine koyma hezeyanına kapılıyorlar. Bütün bunları yaparken de etraflarında siyasi şuurdan yoksun güruhlar oluşuyor. Buna bağlı olarak da güruhu yönetmek, akıllı insanı yönetmekten her zaman kolaydır. Yaptıkları iş de cehaleti ve fukaralığı yönetmek, bunun üzerine kurguladıkları stratejilerle seçim kazanmayı hedeflemektir. Asıl mesele budur. Ben burada aziz milletimizin bütün fertlerini akla, basirete, izana ve sükûnete davet ediyorum. İtidal tavsiye ediyorum. İktidar mensupları kaybetmiş olmanın hırçınlığını sergiliyorlar”

"BU MİLLET KİM OLDUĞUNU 14 MAYIS'TA GÖSTERECEK"
“Habur'da kurulan mahkemeler var, o mahkemelerde tahrik unsuru olur diye Atatürk posterlerinin ve Türk Bayraklarının kaldırılışı var. Aynı dönemde askeri birliklere ve mülki amirlere 'operasyon yapmayın, gelirken geçerken görmeyin' talimatları var. O dönemler yaşanırken ben, bu dönemin Cumhurbaşkanı, o dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve avanesi ile ilgili İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat ederek, Cumhuriyet Savcılığı delaletiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştum. Bütün bunların hiçbiri ile ilgili herhangi bir tahkikat de başlatılmadı. Bütün olup bitenlere bakarak 2010 yılından kaynaklanan referanduma bağlı, yargının yürütme tarafından teslim alınması ve erkler hiyerarşisinin erozyona uğraması, yasamanın, yürütmenin, yargının dengesinin bozulması, sistemler üzerinde yine rejimden kaynaklı vesayetlerin oluşması, bazı insanlara kendilerinin suç işlemeleri mubahtır, meşrudur, böyle bir suç işlersek, bu suçu işleme imtiyazına sahibiz demesine neden oldu. Dolayısıyla sorgulanmayacağız hissiyatı yaratılıyor. O zaman devreye de herkes girebiliyor. Bütün bunların arkasındaki bazı organizasyonlara bakıyorsunuz kimisinin arkasında mafyatik gruplar, kimisinin arkasında örgütler var. Kimisinin arkasında ne oldukları ve kimlerden talimat aldıkları belli olmayan unsurlar var. İletişim Başkanlığı diye bir müessese var, bütün teknolojik alandaki kumpaslar onlar üzerinden yürütülüyor ve sürdürülüyor. Bunlar bu aziz milleti aldatılabilen, kandırılabilen, istedikleri gibi sevk ve idare edilebilen bir sürü olarak telakki ediyorlar. Temennim ve beklentim odur ki; bu millet kim olduğunu onlara 14 Mayıs'ta gösterecektir”

 
İYİ Partili aday Öztürk Keskin, 50 çocuğu sünnet ettirdi!
 
Bornova’da çiftçiye sözleşme desteği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili aday Öztürk Keskin, 50 çocuğu sünnet ettirdi!
İYİ Parti İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Öztürk Keskin, 50 çocuğu sünnet ...
AK Partili Sürekli'den 3 ilçede yoğun program...
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, Tire, Bornova ...
İnce’den Kılıçdaroğlu’na: Bana ihtiyacın yok
Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Sayın ...
 
Gaziantep’te CHP ve AK Partililer arasında kavga... CHP'li 3 genç yaralı
Gaziantep’te CHP’li gençler ile AK Partili gençler arasında kavga çıktı. ...
MHP'li Celal Adan: HDP'yi kapatmayan Anayasa Mahkemesi'nin de kapatılmasını istiyoruz
TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Celal Adan, ...
Buca’da miting gibi buluşma
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, ...
 
Arınç yine ortaya çıktı... "Hayat pahalılığı var"
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Biz oy kaybetmiyoruz. İnsanların akıllarında ...
CHP'den YSK'ya flaş başvuru... ''İktidar 81 ilde CHP logolu PKK afişleri asacak''
CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, AK Parti'nin dezenformasyon ...
AK Partili Hızal'dan Kemeraltı tepkisi: 'Hemşehrilerimiz yolda soğan yetiştiriyor!"
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri