ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5622
    Dolar
  • Euro
    34,9730
    Euro
  • Altın
    2.447,820
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/25°
    IZMIR
  • KONYA
    18/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
''Sarallar'' operasyonu... Çok sayıda gözaltı var!
''Sarallar'' operasyonu... Çok sayıda gözaltı var!
Fenomen Yağmur Taktaş'ın ölümüyle ilgili şok iddialar!
Fenomen Yağmur Taktaş'ın ölümüyle ilgili şok iddialar!
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak!
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak!
Otomobilde gördüğü annesini vurdu!
Otomobilde gördüğü annesini vurdu!
4 Nisan 2022 Pazartesi - 13:11

İYİ Partili Dervişoğlu'dan flaş açıklamalar... 'KURTULUŞ İÇİN GENEL SEÇİM'

İYİ Parti TBMM Grupbaşkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in perşembe günkü İzmir ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında önemli mesajlar verdi. Mart ayı enflasyon rakamları üzerinden hükümeti eleştiren Dervişoğlu, "Türkiye'nin kurtuluşu açısından yapılacak tek şey genel seçimdir" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sert sözlerle yüklenen Dervişoğlu, Çeşme Projesi ve depremzedelerin sorunlarına da değindi.

İYİ Partili Dervişoğlu dan flaş açıklamalar...  KURTULUŞ İÇİN GENEL SEÇİM

SONKALEİZMİR-İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in perşembe günkü İzmir ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi. İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'ndaki toplantıya İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ile partililer katıldı. 

ENFLASYON ELEŞTİRİSİ 

Merhum Alparslan Türkeş'i anarak konuşmasına başlayan Mart ayı enflasyon rakamları üzerinden AK Parti iktidarını eleştirdi. Dervişoğlu şöyle konuştu:

"TÜİK'in açıklamasına göre Mart ayı enflasyonu 5.46, yıllık enflasyon tahmini ise 61.14. Üretici enflasyonu Mart ayı itibariyle 9.19, yıllık 114.99 olarak açıklandı. Bu üretici enflasyonundaki artış son 27 yılın en yüksek seviyesidir. İktidar anlaşılıyor ki rakamlarla oynamaya devam ediyor ve bunun faydasının olmadığını da henüz idrak edebilmiş değil. Bağımsız enflasyon araştırma grubunun değerlendirmesine göre TÜİK'ten farklı rakamlar ortaya çıktı. Enflasyonun düşürüleceğini zanneden iktidara sesleniyoruz. Enflasyonla mücadele polisiye tedbirlerle, rakamlarla oynayarak yapılmaz. Üretimi artıracak tedbirlerin alınması gerekiyor. Gıda enflasyonunun önlenebilmesi için çiftçinin desteklenmesi, ithalata harcanan paranın çiftçiye destek olarak verilmesi lazım. Mazot gübre ve tohum desteği yapılmalı. Gıda arz güvenliği temin edilmeli. Aksi takdirde Türk milleti açlıkla, yoklukla karşı karşıya kalmak gibi bir tehdidin pençesine düşecek. Açlık sınırının altında 23 milyon insan yaşıyor. Bunun 7 buçuk milyonu maalesef çocuk. Halinden memnun insan maalesef yoktur. 

"TÜRKİYE'NİN KURTULUŞU İÇİN GENEL SEÇİM"

Asgari ücretle geçinen insanlar açlık ve yokluk sınırı arasında gidip gelmekte, tenceresini kaynatamamakta, mübarek Ramazan ayında yardıma muhtaç şekilde yaşamaktadır. Asgari ücret enflasyona göre üçer aylık periyotlarda düzenlenmelidir. Asgari ücretin altında maaş bulunmamalı. Çok çeşitli emekli maaşları var. Toplumun bütün kesimleri ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Sanayicilerimiz de hükümetin yanlış politikalarından nasibini aldı. Hükümetin politikaları bütün kesimleri mahvetti. Bu beyler iktidara geldiğinde bir çeyrek alınan para ile bir kilo domates, salatalık maalesef alınamamaktadır. Pembe tablolar çizen iktidar ve sözcülerine İzmir'den seslenmek istiyorum. Yanlış yaptınız, uyarılara kulak vermediniz. Ekonomi alanında büyük felaketle karşı karşıya kalınmasına bizati sebep oldunuz. Yapacağınız tek şey Türkiye'nin kurtuluşu açısından artık bir genel seçimdir."

"ORMAN YANGINLARI İÇİN TEDBİRLER YETERSİZ"

Havaların ısınması ile birlikte orman yangınlarının tekrar görülmeye başlandığına dikkat çeken Müsavat Dervişoğlu şöyle devam etti:

"İYİ Parti olarak hükümetin yeterli tedbirleri olmadığını, ekip ve ekipman yönünden yetersizlikler olduğunu paylaştık. Bu önerilerimizi de TBMM'nin gündemine taşımıştık. Araştırma önergeleri iktidar grubunun oylarıyla reddedildi. Yazılı soru önergelerine de cevap verilmedi. Tekrar uyarmak bakımından Nisan ayında yaşanan zaafiyeti görerek önümüzdeki dönemler için tedbir alınması için çalışma içerisinde bulunuyoruz. Yeni bir araştırma önergesi verdik. 8 ilde orman yangını oldu birkaç gün içinde. Ziyadesiyle yetersiz kaldığımız gerçeği ortaya çıktı. Hükümeti doğru eylem planı yapmaya davet için İYİ Parti'nin Grup Başkanvekili olarak bir araştırma önergesi verdim. Dilerim ki çağrımıza kulak verirler. Umarım bu önergeyi de reddetmezler."

"DEĞİŞİKLİK İKTİDARIN SONU OLACAK"

Cumhur İttifakı'nın Seçim Yasası değişikliğini değerlendiren Dervişoğlu şunları söyledi:

"Seçim Yasası değişikliği için kanun teklifi kabul edildi. Muhalefet ve İYİ Parti olarak bunun olumsuz yanlarını ifade ettik. Beklentilerimize karşılık alabildiğimizi söyleyemem. İktidar iktidarını sürdürmek amacıyla seçim yasasını kendi lehine tanzim etmeyi bir araç telakki etmek suretiyle beklentilerini karşılayacak bir düzenleme yapmak istiyor.  Geçmişte benzerlerini çokça yaşadığımız gibi yaptıkları değişiklik bu iktidarın sonu olacaktır. 'Kanun yapma gücünü bir silaha çevirirseniz, hiçbir silah sahibine sadık değildir. Gün gelir sizi vurur' demiştik. Aziz Türk milleti sandıkta yanıtı verecektir. Cumhurbaşkanı devletin imkanlarıyla propaganda yapma çalışmalarına katılacak. Cumhurbaşkanı İzmir'e devlet uçağıyla gelip seçim için propaganda çalışması yaptığında İzmir halkından en layık olduğu cevabı alacaktır. İnsanlar, silaha dönüştürülmüş yasa yapma imkanlarına karşı gerekli tepkiyi sandıkta gösterecektir." 

SÜLEYMAN SOYLU'YA SERT TEPKİ: "HADDİNİ BİL, EDEBİNİ TAKIN"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sert tepki gösteren Dervişoğlu şöyle konuştu:

"Her şeye karışan içişleri bakanımız var. Pervasız açıklamalarda bulunan, hakaretamiz bir dil kullanan ve İçişleri Bakanlığı koltuğuna yakışmayan bir zatı muhterem. Genel Başkanımıza seviyesiz birtakım suçlamalarda bulundu. Bizden de layık olduğu cevabı aldı. Polisin çalışma koşullarının düzelmesi için yaptığımız açıklamalar nedeniyle neden bu alınganlığı gösteriyor anlamış değilim. İçişleri Bakanı Soylu'ya sesleniyorum. Bize laf yetiştireceğine şemsiyeleri altına saklandığı çete liderlerine laf yetiştirsin. Haddini bilmesini ve edebini takınmasını kendisine tavsiye ediyorum."

DEPREMZEDELERİN HALİ FELAKET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Millet İttifakı'na 3 yıllık görev süresindeki hizmetleri anlattığı toplantıya ve depremzedelerin sorunlarına değinen Dervişoğlu, "Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Karşılıklı olarak bazı milletvekillerimiz toplantı esnasında soruları sordular. Cevabı verildi ve İzmir açısından en büyük tehdidin deprem konusunda yaşandığını gördük. Deprem mağdurlarının hali felaket. Çok büyük belirsizlik içerisindeler. Yıkılmış evler var. Az hasarlı, orta ve ağır hasarlı diye tarif edilen evler var. Bunların akıbeti maalesef halen belli değil. Kimin ne yapacağını depremzedeler başta olmak üzere İzmir'de kimse bilmiyor" diye konuştu.

Depremzedelerin toplantısına İYİ Parti'nin katılmadığı haberlerini yorumlayan Dervişoğlu, "İletişim eksikliği nedeniyle toplantının varlığından haberdar oldum. Bu iletişim eksikliğinin giderilmesi noktasında adım atmasına talep ettim. İZDEDA başkanı yarın Ankara'da İYİ Parti'yi ve şahsımı ziyaret edecek. Beklentilerini bize sıralayacaklar" dedi. 

AKŞENER'İN PROGRAMINI AÇIKLADI

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in İzmir ziyareti öncesi bilgi veren Dervişoğlu şunları söyledi:
"Perşembe günü sayın Genel Başkanımız İzmir'de esnafı esas alan ziyaretler yapacak. 20 Ocak 2020'den beri Anadolu'yu karış karış geziyor. Çiftçinin derdini tarlasında, çalışanın derdini tezgahında, esnafın derdini dükkanlarda, öğrencininkini de yurtlarda tespit etmeye çalışıyor. 2 yılda 78 ilimizi ve 276 ilçemizi ziyaret ederek esnafımızın, köylümüzün çiftçimizin, gençlerimizin, kadınlarımızın dertlerini yerinde tespit ederek sorunları TBMM'nin kürsüsüne taşımıştır. Perşembe günü 11.30’da Menderes'i, 13.30’da Bornova ilçemizde Çamdibi’ni ve saat 15.00’te de Kemalpaşa’yı ziyaret edecekler."

ÇEŞME PROJESİ AÇIKLAMASI: DOĞAYA ZARAR VERMEMELİ!

Çeşme Projesi ile ilgili de konuşan Dervişoğlu, "Çeşme Projesi ile ilgili sayın bakan İzmir milletvekillerine de bilgi verdi. İzmir'in bazı alanlarda ihtiyacı olan projeler var. Çeşme yarımadasında bu ihtiyacı karşılayacak türden projelerden bahsetmek mümkün. Çevresel duyarlılık önemli. Kültür ve Turizm Bakanlığı, o bakanlığı bir seyahat acentası olarak görmekten vazgeçmeli. İzmir'in sahiplenme duygusu doğru şekilde idrak edilmeli. Doğaya zarar vermeden tedbir düşünülmeli" 

BUCA METROSU YORUMU 

Dervişoğlu Buca Metrosu ihalesiyle ilgili süreci de şöyle değerlerdirdi:

"İptal edilen ihale İzmir’in beklentisine ilişkin bir uygulama. İhaleyi iptal edenler birtakım gerekçeler vermişler. O gerekçelerin yerinde olmadığınız sayın büyükşehir belediye başkanı bize açıkladı. Ben hukuki mevzuatı çok iyi bilmem. Ama şunu bilirim: İzmir’in o metroya ihtiyacı olduğu. Bunun yapılabilmesi için de her türü güzel adımın atılması gerekir. Sadece başka bir parti yapıyor diye bunu engelleyenleri kınarım. Ha ihalede eksiklik varsa onu da eleştiririm. Ama ben şuna bakarım İzmir’in birçok açıdan birçok projeye ihtiyacı var. İktidar, İzmir’e üvey evlat muamelesi yapıyor. İzmir kendi kaynakları ve imkanlarıyla bir iş yapıyor ve kaynağını dış kaynaklardan elde ediyor. Sonra da ihalenin iptal edilmesi. Kredinin geri gitmesine, İzmir’in bir yatırımdan maruz kalmasına neden olabilir."

 

 

 

 
LPG’ye de zam geliyor!
 
Arabada uyuyakalınca böyle soyuldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko: İşsizlik Fonu bu kez enflasyona yenildi!
İşsizlik Sigortası Fonu’nun siyasal iktidar tarafından amacı dışında kullanıldığını ...
Akşener İzmir'e geliyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 7 Nisan Perşembe Günü İzmir'in ...
AK Parti'den Bergama çıkarması...
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın ‘Karınca Modeli’ çalışma programı bu ...
 
CHP'li Bakan: Hile yapıyorsunuz, perişan olacaksınız!
Cumhur İttifakı’nın hazırladığı Seçim Yasası’na dair konuşan CHP İzmir ...
CHP'li Beko: Hastaların fişini siz çekmeyin!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Kronik Hastalara Yönelik Elektrik Desteği ...
İYİ Parti'de A Takımı değişti!
İYİ Parti'de Başkanlık Divanı'nda değişikliklere gidildi.
 
Kılıçdaroğlu: 'Birilerinin dolarla 3-4-5 yerden maaş aldıklarını da biliyorum'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'da çiftçi ve muhtarlarla bir araya ...
İmamlar da dert yandı: ''BÖYLESİNİ GÖRMEDİK''
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, emekli din adamları ile bir araya gelerek ...
CHP'li Yücel'den AK Parti'ye depremzede çıkışı... UTANÇ VERİCİ, UNUTULMAZ
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, depremzede annelerin dün AK Parti İzmir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri