ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2762
    Dolar
  • Euro
    34,7742
    Euro
  • Altın
    2.397,970
    Altın
  • Bist-100
    10.248,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/28°
    ADANA
  • ANKARA
    12/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
10 Eylül 2021 Cuma - 12:34

İYİ Partili Dervişoğlu'ndan Soyer'e çarpıcı gönderme!

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP ile görüş ayrılıkları olabileceğini ancak bunun Millet İttifakı'na zarar vermeyeceğini belirtirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e de ilginç bir gönderme yaptı. Soyer'in seçimin ardından "artık herkesin başkanı olduğu" açıklamasını anımsatan Dervişoğlu, "Sayın Tunç Soyer söyledi. Ben pelikanların bile belediye başkanıyım. Vatandaşlarımız pelikanlardan daha fazla ilgi görme talebini güncelliyor" dedi.

İYİ Partili Dervişoğlu ndan Soyer e çarpıcı gönderme!

SONKALE- İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda gündeme dair açıklamalar yaptı. İzmir'in kurtuluşunun 99'ncu yıldönümünü kutlayan ve 100'ncü yıl hazırlıklarına şimdiden başlanması gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu, "100. yıl için şimdiden hazırlıklara başlanmasını, bugünkü kutlamaların fevikinde sempozyum, konferansların yapılarak önümüzdeki yılın İzmir yılı olarak tarihe geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Dervişoğlu, yeni eğitim yılının sancılı başladığını, çok ciddi öğretmen açığı bulunduğunu belirtirken, "Sayıştay rapouna göre 450 bin, MEB'in açıklamasına göre de 107 bin öğretmen açığı bulunmaktadaır. 35 in öğretmen ataması yapıldı. Bu açığın zaman kaybetmeden kapatılmasını bekliyoruz. Ücretli öğretmenlerin kadroya alınması talebini de tekrarlıyoruz. Atanamayan öğretmenlerin sayısı 500 bine yaklaşırken Türkiye halen senede 40 bin öğretmen yetiştiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın plansızlığı yüzünden de sancı giderek büyüyor" dedi.

"GÖZLERİMLE GÖRDÜM, ÖĞRENCİLER SIRA TAŞIYOR"

Depremde hasar gören okullara da değinen Müsavat Dervişoğlu, "Bazı okullarımızda eğitime devam edilemiyor. Bu okullar başka yerle taşınarak eğitimin devam etmesi çalışmaları sürüyor. Güzeblbahçe'de 60. Yıl Anadolu Lisesi kullanılamaz durumda. Başka bir yere taşındı. Öğrenci velileri ve öğretmenlerle temaslarda bulundum. Ödenek sorunu yaşadıkları için taşınma işlemini bile doğru yapamıyorlar. Yük veli ve öğrencilerin sırtına kalmış. Gözlerimle gördüm, öğrenciler sıra taşıyor. Öğrencileri eğitim yapacakları okulda bu duruma düşüren zihniyetin kendisini gözden geçirmesi gerekiyor" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTA DÖNÜŞMESİN!

Dervişoğlu, depremzedelerin sorunları ile ilgili ise şunları söyledi:

"Ağır hasarlı, orta hasarlı binalar ve yıkılanlar var. Belirsizlik devam ediyor. Zarara uğramış vatandaşlarımızın sorunlarının nasıl çözüleceğine dair ciddi açıklamalar bekliyoruz. Emsalden kaynaklı sorunlar var. Depremzedeler dernekler kuruyorlar ama ne hazindir ki resmi bir muhattap bulamıyorlar. Bu sorunun da sonuna kadar takipçisi olacağımızı ifade ediyorum. Kentsel dönüşüm ranta dönüşme çabası sürdürülmesi noktasındaki itirazımızdan vazgeçmeyeceğimizi ilan ediyorum."

Torbalı'da, Menderes ve Selçuk'ta çiftçi ve üreticinin çok zor durumda olduğunu, özellikle Torbalı'da domates üreticilerinin ürünleri kaldırmadan tarlalarını sürdüğünü aktaran Dervişoğlu, esnafın ise kredi borçları haciz ve icralarla boğuştuğunu dile getirdi.

KAVŞAĞI ADETA KAZA YAPSINLAR DİYE YAPMIŞLAR!

Dervişoğlu, İzmir'in trafik sorununun çözümü için de bir an önce ciddi adımlar atılması gerektiğini belirtirken, Torbalı Pamukyazı Mahallesi'nde yapılan bir kavşak üzerinden Karayolları Genel Müdürlüğü'ne yüklendi. "Sanki mühendisler burada trafik akışını nasıl sağlarız diye değil de kaza nasıl yapılır diye çalışma yapmış gibi" diyen Dervişoğlu, kendisinin de iki kez bu kavşaktan döndüğünü ve kaza olma ihtimalini hissettiniğini aktardı. Dervişoğlu, yaya geçicidi ve üst geçit de bulunmayan bu kavşakla ilgili dosya hazırlayıp bakanlığa kadar götüreceğini dile getirdi.

MİLLET İTTİFAKI'NIN RUHUNU YAŞATMAMIZI MİLLET İSTİYOR

İYİ Partili Cihan Paçacı'nın CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamalarının anımsatılması üzerine Müsavat Dervişoğlu şunları söyledi:
"Millet İtitfakı'nın Cumhur İttifakı'ndan farklı bir yanı var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'yle Millet İttifakı'nı kurarken her iki ittifakı da bir protokole bağlamıştık. Her ittifakın kendi içinde oluşmuş şartları var. Sayın Paşacı'nın açıklamasının bir bardak suda fırtına koparacak önemde olduğunu düşünmüyorum. Millet İttifakı'nın ruhu yaşatmamızı millet istiyor. Bu isteği karşılamakla mükellefiz. Millet İttifakı sıradan değildir. Milletin talebiyle oluşmuştur. Kısır tartışmalarla bozulmasını beklemek abesle iştigal olur. Havuz Medyası'ndaki yorumcular Millet İttifakı'nda sorunlar varmış gibi sunuyorlar. Yarın seçim olmadığı için her iki parti ayrı ayrı siyasi kurumlar. Ayrı görüşleri var."

SOYER'E PELİKAN GÖNDERMESİ

Dervişoğlu, CHP ile görüş ayrılıkları olabileceğini ancak bunun Millet İttifakı'na zarar vermeyeceğini belirtirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e de ilginç bir gönderme yaptı. Soyer'in seçimin ardından "artık herkesin başkanı olduğu" açıklamasını anımsatan Dervişoğlu, "Sandıklar açıldığı andan itibaren fiilen bitmişti. O ittifakın ruhu yaşamaktadır. Millet bizden ittifakı sürdürmemizi istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi'yle görüş ayrılıklarımız olabilir bu Millet İttifakı'na zarar vermez. Sayın Tunç Soyer söyledi. Ben sadece İzmir'de yaşayan insanların değil pelikanların bile belediye başkanıyım dedi. Vatandaşlarımız pelikanlardan daha fazla ilgi görme talebini sıklıkla güncelliyor" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A KREDİ ELEŞTİRİSİ

Dervişoğlu, hükümetin İzmir'e yönelik bakış açısını da eleştirirken şunları söyledi:

"İzmir hem nufüsu, hem sorunları büyük olan bir kent. Merkezi yönetimle yerel yönetim arasında uyum olması vatandaşın beklentisi. Hükümetin İzmir'le rekabet etmek gibi, İzmir'in iradesiyle rekabet etmek gibi bir problemi var. Hükümete bu sorunu aşmasını temenni ediyorum. Vatandaşa yapılan hizmetler vatandaş içindir. Kim tarafından yapıldığı önemli değildir. İzmir'in sorunlarının çözülmesi noktasında ortak adım gerekiyorsa bunları atmaktan geri durmamak icap eder. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yurt dışından temin ettiği kredinin onaylanması ile ilgili sorunlar var. Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmadığı için alamadığı kredi söz konusu. Hükümetin doğru adımlar atmasını bekliyorum. İzmir halkının iradesiyle rekabet etmek, İzmir halkıyla inatlaşmak bu iktidara fayda getirmeyecektir."

BARAJ, GÜNÜ GELİR KENDİLERİNİ VURUR

AK Parti ve MHP'nin seçim barajıyla ilgili çalışmalarını değerlendiren Müsavat Dervişoğlu, şu ifadelerini kullandı:
"Kanunu bütünü kapı arkasında hazırlandığı için baraj bülümü tartışılıyor. Bütünüyle ele alıp, Türkiye'nin yararına mıdır onu tartışmak lazım. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtiğimizden beri yönetimde istikrardan bahsetmek mümkün olmamıştır. İktidar yasa yapma gücünü milletin iradesini manipüle etme amacıyla silaha dönüştürürse şunu bilsinler ki hiçbir silah sahibine sadık değildir. Günü geldiğinde onları vurur. Baraj meselesi üzerinden derin tartışmalara girmenin yerinde olduğu kanaatinde değilim. Belki de hiç olmasın noktasına götürecek bir kanaat de olabilir."

 
Altay'ın rakibi Konyaspor
 
Bir skandal daha... Eş, oğul, yeğen partili belediyesi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gazo 10 Eylül 2021 Cuma 20:41

sen git mhp de siyaset yap

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kümese götürüp istismar etti!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, komşunun 8 yaşındaki kızı N.Y.K.'ye götürdüğü ...
İGC, ''Pandemide Yeni Hayat'' özel eki yayınlandı!
Avrupa Birliği finansal desteği ile, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Türkiye ...
Diyanet TV, 30 personel alacak!
Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet TV için 30 personel alımı yapmak üzere ilan açtı.
 
Sanatçı Cihat Tamer, dincilerin hedefinde!
Usta sanatçı Cihat Tamer, “60-70 yıldır bu ülkeyi sağ iktidarlar yönetti. ...
Müftü, imamın eşine cinsel içerikli mesaj attı!
Trabzon'da memurlara, "köle, pis köle, pis köpek, köpek, köpeklik yapma..." ...
Eta Varyantı alarmı!
Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede ilk kez ...
 
Buca Cezaevi'nde yangın!
Bir süre önce boşaltılan Buca'daki İzmir Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda ...
Yerli Amazon’a uluslararası ödül
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunu Esra ve Melis Sarıhan, baskasindarama.com ...
Sayık Barajı'nda son 4 ay
DSİ Genel Müdürlüğü, Manisa'ya yaptığı yatırımlarla İzmir'in topraklarını ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri