ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4771
    Dolar
  • Euro
    34,8403
    Euro
  • Altın
    2.441,090
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
23 Ekim 2023 Pazartesi - 22:34

İYİ Partili Özlale'den Şehir Hastanesi tepkisi...

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, hasta kabulüne başlayan İzmir Şehir Hastanesi'nin kentte sağlık skandalına neden olduğunu öne sürdü. Hastanenin apar topar açıldığını söyleyen Özlale, "Rant ve talan uğruna vatandaşlarımızın sağlığının nasıl hiçe sayıldığının utanç vesikası olarak kapılarını açtı.Doktorundan personeline, hastasından esnafına kadar herkes mağdur olmuş durumda" dedi.

İYİ Partili Özlale den Şehir Hastanesi tepkisi...

SONKALEİZMİR-Sosyal medya hesabından açıklama yapan İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, hasta kabulüne başlayan İzmir Şehir Hastanesi'nin kentte bir dizi soruna neden olduğunu söyledi. Madde madde sorunları sıralayan Özlale'nin açıklaması şöyle:

"İzmir’de hepimizin gözü önünde bir sağlık skandalı yaşanıyor! 
İzmir’de 10 yıldır inşaatı süren 8 kez açılış tarihi verilip açılamayan İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi, Sağlık Bakanı’nın bir sosyal medya paylaşımıyla apar topar açıldı.
Sayın Erdoğan’ın ‘hayalim’ dediği şehir hastanelerinden olan İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi, rant ve talan uğruna vatandaşlarımızın sağlığının nasıl hiçe sayıldığının utanç vesikası olarak kapılarını açtı.
Bu açılış, #İzmir’imizde bir dizi sağlık skandalını birlikte getirdi. Doktorundan personeline, hastasından esnafına kadar herkes mağdur olmuş durumda.

Gelin bu skandallara beraber bakalım:

Sağlıkta değişik bir dönüşüm olarak doktorsuz hastaneler: İzmir Bozyaka ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastaneleri'nde görevli doktorlar ve personeller bir gecede Bayraklı Şehir Hastanesi’ne çekildi. Doktorlara ve personele “resmi tebligat olmaksızın” Bayraklı Şehir Hastanesi’nde görevlendirildikleri bildirildi. Ertesi gün hastanelere randevularına gelen hastalar doktorsuz bir hastane buldu! Hastalar, muayenene olamadan ve tedavilerini yaptıramadan hastanelerden ayrılmak zorunda kaldı.

Köle yerine konan doktorlar: Bu iki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göstermelik olarak asgari sayıda sağlık personeli bırakıldı elbette. Az sayıdaki doktorlar nöbetlerini devredemiyor, molasız uzun saatler boyunca çalışmak zorunda kalıyor. Kalan doktorlar böyle çalışmaya nasıl dayanacak, bu iş bilmezlik daha ne kadar sürecek?

Kaderine terkedilen hastalar: Şehir Hastanesi’nde de hastalar kapıda kaldı. Şehir Hastanesi’nde bazı bölümlerde randevu verilen hastalar, burada da doktor bulamadı. Dâhiliye bölümünün koridorunda uzun kuyruklar oluştu, doktor olmayışına ilişkin ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Hastalar buradan da tedavi olamadan ayrıldı.

İflasa mahkûm edilen esnaf: Atıl hale getirilen hastanelerin çevresindeki esnaf kan ağlıyor. Sadece Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çevresinde tam 11 eczane var. Medikaller, gözlükçüler ve diğer esnaf da cabası. Şimdi hepsi kepenklerini indirmemek için direniyor.

Orada bir hastane var uzakta: Şehir Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden 20 km uzakta. Toplu taşıma deseniz, her şey gibi o da “kervan yolda düzülür” mantığıyla düşünülmemiş. Hastaların ulaşamadığı, şehrin trafiğini alt üst eden bir hastane düşünün.

Maraba yerine konulan inşaat işçileri: Şehir Hastanesi’nin inşaatında çalışan işçiler, kötü çalışma koşulları ve ödenmeye maaşları için defalarca eylem yaptı, iş bıraktı. Emekçinin hakkı da alın teri de daha en başından yok sayıldı.

“Sıfır” hastanede güçlendirme çalışması: Şehir Hastanesi’nin açılışı, TeknoFest etkinliğine katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz ay sonu yapılacaktı. Ancak 10 yıldır inşaat sürecinde olan yeni yapılmış hastanenin tabanı çöktüğü için açılış bir kez daha ertelendi. Evet, yanlış okumadınız. Yeni yapılmış, “sıfır” hastane.

Rant, rantı getirecek: Şehir Hastanesi’ne aktarılarak kapatılan hastanelerin, depreme dayanıklı olmamaları nedeniyle taşındığı iddia edilmişti. Şehrin en merkezi yerlerinde ve ticari getirisi yüksek imar alanlarında yer alan bu hastane yerleşkeleri depreme karşı güçlendirilerek yeniden vatandaşların hizmetine açılacak mı? Yoksa Şehir Hastanesi’nin rantı açlıklarını bastırmadığı için yeni rant alanları yaratmaktan çekinmeyecekler mi? Cevabını hepimiz biliyoruz.

 
Zafer Partisi İzmir'de şok istifa!
 
Metruk binada uyuşturucu satışına baskın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zafer Partisi İzmir'de şok istifa!
Zafer Partisi İzmir'de Seçkin Boyunağa'nın istifasının ardından 18 Eylül'de ...
Çıray'ın İzmir iddiasına İYİ Parti'den yanıt: CİDDİYE ALINACAK YANI YOK!
İYİ Parti eski İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın İYİ Parti’nin AK Parti ...
MHP'li Altınkeser: 'Buca Belediyesi'nde bazı kurumların elektriği borçlardan dolayı kesik'
MHP Buca İlçe Başkanı Bahadır Altınkeser, Buca Belediyesi bünyesindeki ...
 
CHP İzmir'den tezkere tepkisi...
CHP İzmir İl Sekreteri Özlem Ünsal, Irak ve Suriye'ye asker gönderme tezkeresinin ...
MHP'den İzmir'de teşkilat buluşması...
MHP'nin “Diyar Diyar Anadolu Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantısı” ...
Memleket Partisi İzmir'den 100. Yıl Futbol Turnuvası...
Türkiye Cumhuriyet'nin kuruluşunun 100. yılı ülke genelinde çeşitli etkinliklerle ...
 
Destici, BBP Genel Başkanlığı'na yeniden seçildi
Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanlığına yeniden ...
AK Parti'li İnan, onarım ve tadilatı yapılan Sancak Camisi'ni ziyaret etti
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Bayraklı ilçesinde onarım ...
MHP'den İzmir'de yerel seçim buluşması...
MHP Genel Merkezi'nin 2024 Yerel Seçimlerine yönelik "Diyar Diyar Anadolu" ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri