ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/22°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/21°
    IZMIR
  • KONYA
    10/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
5 Nisan 2023 Çarşamba - 12:33

İZELMAN'da iş bırakma eylemi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZELMAN’da toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamazken, işçiler bugün 3 saatlik iş bırakma eylemi yaptı. 

İZELMAN da iş bırakma eylemi...

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi, Genel İş İzmir 1 ve 3 Nolu Şube ile SODEMSEN arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamazken, işçiler iş bıraktı. ESHOT çalışanları, itfaiye, Eşrefpaşa Hastanesi acil birimi, aş evleri ve otoparklarda görev yapan personel dışındakiler iş bıraktı.
Kültürpark'ta İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet birimi önünde toplanan işçiler basın açıklaması yaptı. "Sadaka değil, toplu sözleşme", ‘Açlıktan ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz" sloganları atan işçiler, Büyükşehir Belediyesi'ne çağrı yaptı.

"KİMSE EKMEĞİMİZLE DALGA GEÇEMEZ"

Genel İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal kendilerine yapılan teklife tepki gösterirken, "Dalga geçer gibi teklif. Bizim ekmeğimize, aşımıza dalga geçecek tekliflerle gelemezler. İnsanca bir yaşam seviyesine çekilmesini istiyoruz. SODEMSEN vasıfsız işçilerin 19 bin lira maaş aldığını gösteren bordroyu getirsin. Ben imza atacağım. ESHOT hat şoförü 10 bin 200 lira alıyor. Onlar 19 bin 500 liralık bordroyu göstersinler, bu işi bırakalım" dedi.

"CİDDİYETİMİZİN FARKINA VARMALILAR"

İşçiler adına basın açıklamasını ise Genel İş İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral yaptı. açıklamadan öne çıkanlar şöyle:

"4 aydır süren görüşmelerde önemli ölçüde yol katederek emeğimizin değerini yüceltecek seviyeye geldik. Ancak geldiğimiz noktada özellikle taban ücretlerimiz konusunda arzu ettiğimiz ciddiyeti maalesef göremedik. Ekmeğimizi büyütmek şöyle dursun geçtiğimiz yıla nazaran yarı yarıya küçülmüş olan ekmeğimizin daha da küçülmesini önlemek amacıyla sürdürdüğümüz mücadelemizden geri adım atmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Ekmek mücadelesi, emek mücadelesi ciddi iştir. Bu ciddiyeti göstermek adına 1 ve 3 nolu şubelere bağlı birimlerdeki İZELMAN emekçileri olarak bugün saat 07.00-10.00 arasında üretime ara veriyoruz. Emekçi arkadaşlarımız birimlerine normal saatlerde giderek, kartlarını bastılar, ancak üretimde bulunmadılar. Bu vesileyle tüm tarafların ciddiyetimizin farkına varmalarını umuyoruz.

Biz kimseden “imkansızları” istemiyoruz, kimseyi olmayacak bir işe sürükleyip köşeye sıkıştırmak istemiyoruz. Biz sadece daha insancıl bir hayat sürdürmek istiyoruz. Hiç olmazsa temel ihtiyaçlarımızı karşılayalım, faturalarımızı ödeyelim, yasal tefeci görünümündeki bankaların eline düşmeyelim istiyoruz. Biz ki iş yerlerini evi, mesai arkadaşını ailesi kabul eden, yaptığı işe kutsiyet atfeden haysiyetli işçileriz. Biz ekmeğini yediğimiz yere asla ihanet etmeyiz. Lakin ekmeğimizi büyütme mücadelemize kayıtsız kalanlara da sesimizi yükseltmesini iyi biliriz. Bugün yaptığımız eylem deryada yalnızca bir damla. Biz istemesek de şayet şartlar bizi mecbur bırakırsa bu damlaları durmak bilmez çağlayanlara dönüştürme gücümüzün olduğunu hatırlatmak isteriz. Bunun masum bir uyarı olduğuna dikkat çekiyoruz.  Tekrar ediyoruz; taleplerimize sadece ciddiyetle yaklaşılmasını bekliyoruz. Emeğimize yönelik bu tavırların hak ettiği ciddiyete kavuşmaması halinde “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” söylemini dillendirerek eylemlerimizin artarak devam edeceğini kamuoyuyla paylaşıyoruz. Ta ki kursağımızdaki lokmanın küçülmesine “dur” denilene kadar…

YÜZDE 75 İSTİYORLAR

7 binin üzerinde işçiyi ilgilendiren görüşmelerde işveren yüzde 36.5 zam teklifi sunarken işçiler ise ilk 6 ay için yüzde 75, ikinci üçüncü ve dördüncü altı aylar için ise TÜFE oranında zam ile yüzde 3 refah payı istiyor.
 

 
Eski sevgili dehşeti... Bombalı düğün hediyesi!
 
SGK çalışanları iş bırakıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efes Selçuk Belediyesi'nden deprem bölgesi için kitap çağrısı!
Efes Selçuk Belediyesi deprem için büyüttüğü dayanışma zincirine bir halka ...
Başkan Sandal'dan flaş açıklamalar... ADALET NEREDE?
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmirli depremzedelerin sorunlarının ...
Küçük Menderes’te 94 içme suyu kuyusu açılıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarım ve hayvancılık ...
 
Halk Market Bucalılara can suyu oldu !
Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın hizmete açtığı Buca Halk Market, Bucalılara ...
Gaziemir’de, park ve yeşil alanlara 44 milyonluk yatırım!
İlçedeki 601 bin 608 metrekarelik 160 park ve yeşil alanda çalışmalarını ...
Başkan Selvitopu, şehit yakınları ve gazilerle iftarda buluştu!
Karabağlar Belediyesi'nin şehit aileleri, gazilerimiz ve yakınlarına yönelik ...
 
Başkan Günel, Güzelçamlı mahallesi sakinleri ile iftarda buluştu
Kuşadası Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarında kurulan iftar ...
Başkan Soyer'den Narlıdere Metrosu açıklaması...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Nisan ayı içerisinde açmayı ...
Torbalı'da ''Çocuk Kulübü'' için kayıtlar başladı...
Torbalı Belediyesi, kültürel, sosyal ve eğitici faaliyetlerine devam ediyor. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri