ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
21 Temmuz 2023 Cuma - 10:46

İZSU'dan koku sorunu için bakanlığa 'Denetim' başvurusu...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, koku sorununu kalıcı şekilde çözüme kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. 11 milyar 95 milyon liralık dev yatırımla “Yaşayan Körfez” programını hayata geçiren İZSU, Pınarbaşı ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) solvent bazlı üretim yapan ve çevreye koku yayan fabrikaların denetlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması için İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne yazılı başvuruda bulundu. 

İZSU dan koku sorunu için bakanlığa  Denetim  başvurusu...

İZSU Genel Müdürlüğü, körfezin temizlenmesi ve koku sorununun ortadan kaldırılmasına yönelik yol haritasını adım adım uyguluyor. İZSU, kent genelinde birleşik sistem atık su ve yağmur suyu hatlarının ayrıştırılması, dere çıkış ağızlarında dip tarama çalışmaları, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin revizyonu, 4. Faz Projesi ve daha birçok hayati projeyi hayata geçiriyor. Bölgesel koku şikâyetlerinin nedenlerini de tespit eden İZSU, Pınarbaşı ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan kuruluşların denetlenmesi ve yerleşim alanlarına yakın fabrikaların sınır değerlerinin aşağıya çekilmesi için harekete geçti. 


İZSU Genel Müdürlüğü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne konuya ilişkin resmi bir yazı göndererek, bu konudaki denetim ve yaptırım yetkisinin kullanılmasını istedi. 

Yazıda şu ifadelere yer verildi:
“Kentimizde son yıllarda yaşanan koku probleminin çözümüne yönelik idaremiz tarafından son bir yıl içinde Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi çamurlarının sahaya dökülmesine son verilmiş ve izinli sahalara nakline başlanmıştır. 2000 yılından beri devrede olan Çiğli Atık Su Arıtma Tesisinin revizyonu, birleşik sistem olan kanalların yağmursuyu ayrıştırma çalışmaları, dere çıkış ağızlarının karasallaşan alanlarında tarama çalışmaları gerçekleştirilmiştir. İdaremiz tarafından kokunun önlenmesi ile ilgili büyük bir yol kat edilerek koku sorunu minimize edilmiş olmasına rağmen Bornova-Pınarbaşı bölgesinde ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesindeki bulunan sanayi tesislerinden koku geldiği yönünde vatandaş şikayetleri tarafımıza ulaşmaktadır. İzmir il sınırları içerisinde bulunan tüm endüstriyel işletmelere, atık su denetimleri tarafımızca düzenli olarak yapılmaktadır. Ancak Bornova ve AOSB içerisinde yerleşim alanlarına çok yakın olan fabrikalara denetimlerin yapılarak yerleşik halkın etkilenmeyeceği şekilde sınır değerlerin daha aşağısına indirilmesi için gerekli önlemlerin aldırtılması hususunda gereğinin yapılması önem arz etmektedir.” 



AOSB yönetimi ve fabrika yöneticileriyle toplantı 
İZSU Genel Müdürlüğü, koku sorunuyla ilgili sorumluluk sahası dışında kalan diğer faktörlerin ortadan kaldırılması için de adımlar atıyor.  İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İzmir’deki koku sorunu ve çözümü için hayata geçirilen yatırım ve projelerle ilgili görüşmek üzere AOSB yönetimi ile önceki aylarda bir araya geldi. İZSU yönetimi, körfezin temizliği için hayati önem taşıyan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nde ve ilçe genelinde yürütülen projeleri AOSB yönetimi ile paylaştı. Bölgede üretim yapan fabrika yöneticilerinin katıldığı görüşme kapsamında Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde solvent bazlı üretim yapan fabrikalardan kaynaklanan keskin kokuların önüne geçmek için tesislerin yetkilileriyle görüşüldü. Tesislerin kokuyu en aza indirecek önlemleri alması ve gerekli yatırımları yapmaları konusunda görüş birliğine varıldı.



Endüstriyel atık sular gözetim altında tutuluyor 
İZSU, endüstriyel atık su üreten fabrikaları da mercek altına aldı.  Yoğun su kullanımı olan ve endüstriyel atık sularını arıtarak kanalizasyona deşarj eden 3 sanayi tesisine teknik ziyaret düzenlendi. Fabrikalara ait arıtma tesislerinin incelendiği toplantıda, tesislerin atık sularını Yaşayan Körfez hedefi kapsamında alıcı ortam standartlarına kadar arıtarak dereler aracılığı ile iç körfeze tatlı su girişi sağlama ve Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin yükünü azaltma kararı alındı.

 
Diyanet'in adaletsiz sofrası!
 
Odalardan flaş çağrı: "Karaburun'dan ve Akdeniz foklarından elinizi çekin"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet'in adaletsiz sofrası!
Diyanet, yemekhane ücretlerine bu yıl ikinci kez zam yaptı. İşçinin, yemek ...
İzmir Adliyesi'nde patili dostlara yuva..
İzmir Adalet Sarayı'ndaki son dönemde sayıları artan sokak kedilerinin ...
Kuşadası Körfezi'nde deprem
Kuşadası Körfezi'nde saat 02.49'da 4 büyüklüğünde deprem oldu.
 
8 yıldır cezaevindeydi... Sedat Şahin tahliye edildi
Suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle 8 yıldır cezaevinde bulunan Sedat ...
İzmir'e getirilen o gemi için şirketten açıklama: ''Kimyasal atık ile bağı yok''
Şimşekler Gemi Söküm Şirketi, söküm için İzmir'e getirilen Sloug isimli ...
İzmirli birinciler hedeflerini anlattı!
Yükseköğretim Kurumları Sınavı kapsamında yapılan Yabancı Dil Testi (YDT) ...
 
Emekliler isyanda... İzmir'de enflasyon canavarlı protesto!
Emekliler yapılan yüzde 25’lik zammı protesto etmek için İzmir'de sokağa ...
Soyer'den Buca Cezaevi arazisi açıklaması!
İzmir Bölge İdare Mahkemesi, yıkılan Buca Cezaevi arazisine dair Çevre ...
Can Atalay'dan AYM'ye başvuru!
Tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay, hakkındaki yargılamanın durdurulması ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri