ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5350
    Dolar
  • Euro
    34,8608
    Euro
  • Altın
    2.440,970
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
7 Mayıs 2023 Pazar - 13:58

İlk etap açılıyor... İzmir trafiğini rahatlatacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca ile Bornova’yı kesintisiz birbirine bağlayacak projenin ikinci etabında yer alan Onat Tüneli’nin inşaatını inceledi. Kent trafiğine nefes aldıracak İzmir'in en uzun tünelinin 800 metrelik bölümünü tamamladıklarını bildiren Başkan Soyer, “Projeyi 2025 yılında tamamlayacağız. Buca Onat Tüneli’nin otogar ve çevreyolu bağlantısını sağlayacak 2,2 kilometrelik viyadük etabını ise Pazartesi günü hizmete alıyoruz” dedi.

İlk etap açılıyor... İzmir trafiğini rahatlatacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca ile Bornova’yı birbirine kesintisiz bağlayacak “Buca Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu” projesinin ikinci etabında devam eden Buca Onat Tüneli çalışmalarını inceledi.

Yüklenici firma temsilcileri ve işçilerle bir araya gelen Başkan Tunç Soyer, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kent içi trafiği büyük ölçüde rahatlatması planlanan projenin kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden Soyer, “İş tasfiye edildi, tekrar başladı. Bu nedenle zaman kaybettik ama önemli değil. Firmamız olağanüstü bir gayretle çalışmaya devam ediyor. Bu tünel İzmir’in en uzun tüneli olacak. Yaklaşık 2 buçuk kilometre uzunluğunda. 800 metresi tamamlanmış durumda. 2025 yılının ilk yarısı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz” dedi.


 
“Şehrin kuzeyine rahatlıkla gidebiliyor olacak”
Proje tamamlandığında İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden şehir trafiğine girmeden 10 dakika içerisinde Buca Homeros Bulvarı’na gelmenin mümkün olacağını ifade eden Soyer, “Şimdi 45-50 dakika süren mesafe 10 dakikaya inecek. Aynı şekilde havalimanından gelen vatandaşımız da kent içi trafiğe girmeden, şehrin kuzeyine rahatlıkla gidebiliyor olacak. Buca Onat Tüneli 1 milyar 400 milyon liralık bütçesi olan büyük bir yatırım. İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu kendi imkanları ile yapıyor” diye konuştu.

“Türkiye’ye umut veren bir şey”
Tünelin otogar ve çevreyolu bağlantısını sağlayacak 2,2 kilometrelik viyadük etabını hafta başında açacaklarını söyleyen Başkan Soyer, “Projenin toplam uzunluğu 7,1 kilometre. 2,5 kilometresi tünel olarak, 7,5 kilometresi viyadük olarak geçecek. 2,2 kilometrelik çevre yolu viyadük bağlantısı ile birlikte Konak tünelleri ile otogar çevre yolu arası toplam 10 kilometrelik bir güzergahı tamamlamış olacağız. Bu bile şehre çok ciddi nefes aldıracak. Özellikle Bornova ve otogar civarındaki trafik akışını önemli ölçüde hafifletecek. Viyadüklerin maliyeti 170 milyon lirayı buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu dev yatırımı büyük biz hızla sürdürüyoruz. Emek veren herkese, zor koşullarda çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. Sizinle iftihar ediyoruz. İzmir’in geleceğini kurtaracak, İzmir’in önünü açacak kıymetli bir yatırım. El birliği ile sürüyor. Bu kadar büyük belirsizlik varken, enflasyon bu kadar yükselirken, döviz kurlarında belirsizlik devam ederken, hayat pahalılığı artarken bu yatırımın yapılıyor olması tüm Türkiye’ye umut veren bir şey. Biz de her şeye rağmen kararlılıkla bu yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

2,2 kilometrelik viyadük etabı açılıyor
Buca Onat Tüneli’nin otogar ve çevreyolu bağlantısını sağlayacak 2,2 kilometrelik viyadük etabı 8 Mayıs Pazartesi günü hizmete açılacak. 2 viyadük, 2 alt geçit ve 1 üst geçit inşaatı tamamlandı. Bağlantı yolları, aydınlatması yapıldı. Viyadük ve alt geçitlerin hizmete girmesi ile birlikte Bornova ve terminal önündeki araç trafiği rahatlayacak. Viyadük inşaatının maliyeti ise 170 milyon lira. 1 milyar 400 milyon liralık yatırımla devam eden tünel inşaatı tamamlandığında Konak ile Bornova arası 10 dakikaya inecek ve kent trafiği büyük ölçüde rahatlayacak. 20 Haziran 2022 tarihinde başlayan kazma işleminde tünelin iki tüpünde bin 552 metreye ulaşıldı.

 
Maraton İzmir 100’üncü yıl onuruna koşuldu!
 
Karşıyaka'da Ergüllü camiayla buluştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu sandık görevlileriyle buluştu!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Belediye Meclisi’nin ...
Deprem bölgesinde uçurtma şenliği!
Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her yıl ...
Otizmli bireyler ve aileleri Kuşadası'ndaki kampı çok sevdi
Kuşadası Belediyesi tarafından otizmli bireyler ve aileleri için Kuşadası ...
 
Başkan Soyer Tohum Takas Şenliği'nde konuştu.. "Yabancı tekelleri göndereceğiz"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar’da düzenlenen ...
Seferihisar'da ''Tohum Takas Şenliği'' bayram havasında kutlandı
Seferihisar Belediyesi’nin bu yıl 12. kez düzenlediği “Yerel Tohum Takas ...
Karşıyaka'da gençlik buluşması...
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Gökçe ...
 
Konak'ta coşkulu hıdırellez kutlaması...
Konak Belediyesi’nin İzmir Kültür Park’ı bayram yerine çeviren Hıdırellez ...
Soyer, İzmir demokrasinin kalesidir
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına ...
Roboski: Uludere’nin Gözyaşları kitabı İzmirliler'le buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Ankara Milletvekili ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri