ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4659
    Dolar
  • Euro
    34,8745
    Euro
  • Altın
    2.433,640
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
8 Kasım 2022 Salı - 22:40

İmamoğlu'dan Erdoğan'a çökme yanıtı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "Sultanbeyli metrosunu 2024'te bitiriyoruz. Çökme işinden anlamam. Sayın Cumhurbaşkanı çökme lafını çok kullanıyor. Bilen kullanır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu dan Erdoğan a çökme yanıtı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de yayınlanan 'Gündem Özel' programına katılan İmamoğlu, gazeteciler İnan Demirel, İsmail Saymaz, İpek Özbey ve Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlıyor.

İmamoğlu, AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyyip Erdoğan'a yönelik, "Biz öz kaynak ile süreci yönetiyoruz. Hem iş görerek hem sistemi kurtararak süreci nasıl bitirdiğimizin incelenmesini isterim. Çökme işinden anlamam. Sayın Cumhurbaşkanı çökme lafını çok kullanıyor. Bilen kullanır diye düşünüyorum" dedi.

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

İstanbul'un bugününe ve yarınına dertleniyoruz. Biz İstanbul'un bütününe ezbere bakmıyoruz, günü kurtarmıyoruz, bir avuç insanın beklentisine odaklanmıyoruz. Bugünü, yarını önceleyen büyük bir değişim başlattık.

İBB'NİN METRO ADIMLARI

İstanbul metro açısından fukara bir kent durumunda aslında. Yani baktığınızda 16 milyon nüfusu olan bir kentin 230 kilometrelik bir raylı sisteme sahip olması fukara bir durumdur. Metro meselesi ciddiye alınmalı. 10 tane metro hattı, 12 tane metro hattına ihale yapılıyor. Toplam uzunluğu 141 kilometre. Bunun 7 tanesini 2017'de o dönemin belediye başkanı durduruyor. Üç hattın da ödeneği bittiği için durduruluyor. Biz Alibeyköy-Eminönü hattında yoğun bir çalışma ortaya koyduk. Mahmutbey-Mecidiyeköy hattını hizmete açtık. Alibeyköy-Eminönü hattının Cibali'ye kadar olan kısmını hizmete açtık.

"YAPILMAMIŞ METROLARA YAPILMIŞIN 2 KATI ÖDEMELER ALINMIŞ"

Unkapanı Köprüsü'nü yaptık, kavşak şu an hazır. Diğer bölümünün şu an kazıkları çakılıyor. Eminönü'nün meydan düzenlemesini yapıyoruz.

Yapılmamış metroya yapılmışın 2 katı kadar para ödenmiş şekilde devraldık. Metro yapacağız diyorlar daha aracın siparişi verilmemiş, tasarımı yapılmamış. İstanbul'u bir düzene kavuşturduk.

Biz öz kaynak ile süreci yönetiyoruz. Hem iş görerek hem sistemi kurtararak süreci nasıl bitirdiğimizin incelenmesini isterim. Çökme işinden anlamam. Sayın Cumhurbaşkanı çökme lafını çok kullanıyor. Bilen kullanır diye düşünüyorum.

Yanlışını düzelteyim, çöktü dediği proje bahsettiği proje değil. Bizden önce başlamış ama yüzde 75'ini biz tamamladık. Sayın Cumhurbaşkanı'nın benim projem dediği proje Dalan döneminde başlıyor, Sözen döneminde devam ediyor. Erdoğan 4 yılda bitiriyor.

TOGG AÇILIŞI

TOGG açılışına davet edilmedim, edilseydim giderdim. Benim taahhüdüm de var, tarihi yarımadayı karbon salınımı sıfır hale getirmek istiyoruz. Burada kullanmak istediğimiz hizmet araçlarını Togg'dan almak istiyoruz diye başvurumuzu yapıyoruz. Togg'un yetkilisiyle bunu görüşmek istedim ama benimle henüz irtibat kurmadılar.

Çıkıyor Sayın Cumhurbaşkanı taa 1988'de açtığı atık su atık arıtma tesisi üzerinden benimle yarış yapıyorsa bunun anlamı ne biliyor musunuz; kendi 25 yıllık dönemini İmamoğlu'nun 3,5 yılını yarıştırıyorlar.

ZAM AÇIKLAMASI

Enerji fiyatları özellikle elektrikle ilgili fiyt artışı, yakıtla ilgili artış. Şu anda İBB toplu taşımayı sübvansiyon rakamı 11 milyar liraya ulaştı yıllık. İSKİ'nin doğalgaz giderleri su gelirlerinin yüzde 2'siydi, bugün yüzde 8.

Metronun enerji tüketimi elektrik, öyle faturalar ödüyoruz ki, 750 milyona çıktı İSKİ'nin bir aylık faturası. Mazotun artışını söylemeyeyim zaten biliyorsunuz. Taksiyi ne için bulamıyoruz? Çünkü İstanbul'da yeterince taksi yok. Taksici zarar ediyor, yakıtı zamlandı. Türkiye'nin meselesi, gelir dağılımı meselesi. Gider artışlarını kurumların başına yığarsanız o kurumlar çöker.

İETT'nin akaryakıt giderleri toplam yolcu giderlerini aştı. 11 milyara doğru giden bir sübvansiyonla karşı karşıyayız. Zam kaçınılmaz. Sayın Erdoğan dedi ya "Faiz sebep enflasyon sonuç." Şimdi zam dediğiniz şey sonuçtur. Gelen maliyet artışlarını yansıtmamaya gayret ediyoruz. Kur farkının getirdiği maliyelter... Bütün bu sorunlar bizim zam yapmamıza sebep oluyor. Bu yılın sonuna kadar ekmeğe zam yapmayacağız dedik.

İETT'DE YAŞANAN KAZALAR

İstanbul'da şu anda 2,5 milyon mülteci var. Biz İstanbul'un 19 milyonu aşan nüfusa hizmet ettiğimizi görüyoruz. Toplu taşımada rakamlarımız rekor seviyelere ulaştı. Hiçbir istatistik bizim önceki dönemden daha kötü bir, otobüs kullanımı ya da kazada artış, yangın... İnanın en son 7-8 yılının daha iyi yıllarını yaşattık. Ancak kara propaganda yalan, ifitira tam bir karaktere dönüşmüş. Bir başka sorun var, özellikle otobüs filosu ihmal edildi. Neredeyse 2009'dan beri ihmal edildi. Gelir gelmez otobüs almalıyız dedik.

"BU ÜLKE HER AKŞAM CUMHURBAŞKANI ADAYINI KONUŞUYOR"

Anket tuzağına düşmeyelim. Bu ülke her akşam cumhurbaşkanı adayını konuşuyor. Bence gerçek konulardan bizi uzak tutuyorlar. Aslında konular zamlar. Bu ülkenin yüzde 75'i eğitimden rahatsız. Alt gelir grubu fakirleşiyor, üst gelir grubu zenginleşiyor. Kendi yalanlarını kapatmak için bizi tartıştırıyorlar. Cumhurbaşkanı adayı kim, sana ne! İktidara söylüyorum. Biz süreç yönetiyioruz, ben sürecin bir parçasıyım İstanbul'daki icraatlerimi sürecin en güçlü parçasıyım. İstanbul'da kazanırsanız Türkiye'de kazanırsınız diyoruz. Ben altılı masanın en çalışkan neferiyim, kurulduğundan beri. Bugünün iktidarı neyi kapatmak istiyor, adayı tartışrarak... Bir gerçeğin altını çizelim, 2023 ile ilgili. AK Parti'nin 'Hedef 2023' diye bir sayfası var, muhteşem. Şu anda bu siteye girsinler, ben girdim baktım üzüntüyle baktım, keşke başarabilselerdi. 

 
Aleviler ortak açıklama: ''Eşit yurttaşlık istiyoruz''
 
Başkan Gümrükçü'den Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu'na ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Parmak boyası teklifine ret!
CHP'nin seçimlerde parmak boyası kullanılmasını öngören kanun teklifinin ...
Mahir Polat'tan hükümete ihracat uyarısı!
CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Plan ...
CHP'li Bayır: Yandaş medyayla vatandaşa üç maymunu oynatıyorsunuz!
2023 Yılı Ticaret Bakanlığı Bütçesi üzerine Plan Bütçe Komisyonunda konuşan ...
 
CHP'li Beko'dan Varlık Fonu tepkisi!
Bilimsellikten uzak yanlış ekonomi politikaları yüzünden Türkiye Varlık ...
İzmir'de seçim güvenliği konferansı...
İzmir'de "2023 Genel Seçimleri'nde seçim güvenliğinin önemi ve önlemi" ...
CHP’li Sındır: Eğitime ayrılan pay sürekli düşüyor!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 2023 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı, ...
 
CHP'li başkanlardan "Kardeş ilçe" mesaisi...
CHP İzmir İl Başkanlığı'nın, belediyeleri CHP’de olmayan ilçeler için ...
Atila Sertel: ''25 bin 908 soru önergesi cevaplandırılmadı''
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a ...
CHP'li Sındır: "Suç gelirleri aklandı, metamfetamin kullanımı arttı"
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TBMM genel kurulunda Gelir ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri