ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/22°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/21°
    IZMIR
  • KONYA
    10/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
28 Aralık 2022 Çarşamba - 10:27

İmamoğlu'ndan Soylu'ya sert sözler!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'terör soruşturması'yla ilgili önemli açıklamalara yaptı. İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sert sözlerle yüklenerek ''Ne adalet, ne vicdan senin ruhunda yer bulmuyor. Sen kalbi de aklı da sadece kötülüğe çalışan bir zatsın. Ne yazık ki bu kötülükte sınır tanımayan birisin'' dedi.

İmamoğlu ndan Soylu ya sert sözler!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen terör soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıya CHP’den Muharrem Erkek, İYİ Parti’den Bahadır Erdem, DP’den Mustafa Serhan Yücel, Gelecek Partisi’nden Serap Yazıcı, Saadet Partisi’nden Bülent Kaya da katıldı. 

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

''Önce siyasi yasak ve hapis kararı aldığım dava, ardından büyükşehir belediyesine yönelik sözde terör soruşturmasının tamamlanıp sürecin adli makamlara teslimi. Bugün sizlere İçişleri Bakanlığı’nın soruşturmasıyla ilgili ayrıntılı ve yeni bilgiler vereceğim. Bakan terörist tespiti yapmış ama 8 ay boyunca terörist diye iddia ettiği kişileri işten çıkarmamış. Burada Sayın Bakan, terörist diye iddia ettiği kişileri işten çıkarmayarak görev suçu işlemiş midir?

BAŞ MÜFETTİŞ DETAYI!
Bu süreçte devletimizin istediği her türlü bilgi ve belge anında yetkili makamlarla paylaşıldı. İBB, talep edilen her bilgiyi soruşturma makamlarına sundu. Bu süreçte de bilgilendirme tek taraflı yürüdü. Tarafımıza herhangi bir bilgi sunulmadı. Soruşturmanın önemli bir ayrıntısı daha var. Mülkiye müfettişleri İBB’ye geldiğinde 8 kişilik ekibin başında ismini vermeyeceğim, bir başka baş müfettiş vardı. Heyet, bir süre incelemeyi bu baş müfettiş başkanlığında yaptı. Her nedense yaza doğru müfettiş heyet başkanlığından alındı ve Ankara’ya çekildi. Heyetin yeni başkanı kim oldu biliyor musunuz? Görevden alınan baş müfettiş yerine kim getirildi biliyor musunuz? Bir dönem AKP’den milletvekili adayı olan bir kişi. Ben İBB adayı olduktan sonra, Beylikdüzü’ndeki dönemimle ilgili 28 ayrı soruşturmayı açan kişi. Arif Yıldırım adlı militan AKP’li bir zat-ı muhterem, heyet başkanı oldu. Beni aklından hiç çıkaramıyor. Bu kişi adil ve tarafsız bir müfettiş değildir. Görüyorsunuz, ahmak davasında bu davadan ceza çıkmaz diyen hakim, tabi hakim ilkesine rağmen başka bir kente sürülüyor biliyorsunuz.

Terör soruşturmasında da müfettiş grubun lideri merkeze çekiliyor. Bize dönük saldırıların belirli bir takvim ve disiplin içinde yürüdüğünü net olarak söylüyoruz. Bu süreçlere karşı çıkan da ister hakim, ister baş müfettiş olsun… Bu insanlar ortadan teker teker yok ediliyor. Geçtiğimiz yılki iddiaların ardından Bakan Bey, 26 Kasım’da medyanın karşısına çıktı ve aralarında İBB’nin de bulunduğu bazı belediyelerle ilgili bir kısım iddiaları gerçekmiş gibi kamuoyuna sundu. Bu Bakan kendisini çok akıllı, herkesi çok aptal sanıyor.

SOYLU'YA SERT SÖZLER
Kendini akıllı sanan bakanın, AKP’li belediyelerle ilgili incelemelerine baktığımızda imar yolsuzluğu, imat planlarındaki ranta yönelik değişimler gibi konular olduğunu görüyoruz. Sen terör örgütü suçlamalarıyla sadece CHP’li belediyelere soruşturma açtın. İstanbul, Mersin, Seyhan ve Ataşehir gibi, üstelik yasal olarak belediyelerin hiçbir güvenlik soruşturması açamayacağı bir dönemle ilgili soruşturma açıyorsun. Eğer adaletli olduğunu iddia ediyorsan Ataşehir, Seyhan gibi CHP’li belediyelere gösterdiğin sertliği yüzlerce AKP’li ve MHP’li ilçe belediyelerine göster. Bir de çıkmış, grafikler göstererek “Ben adil biriyim” demeye çalışıyor. Ne adalet, ne vicdan senin ruhunda yer bulmuyor. Yüce Allah, insanı insan yapan bu melekeleri ne yazık ki senden almış. Sen kalbi de aklı da sadece kötülüğe çalışan bir zatsın. Ne yazık ki bu kötülükte sınır tanımayan birisin.''

 

 
Muharrem İnce'den Uğur Dündar'a çağrı!
 
Başkan Soyer üniversite öğrencileriyle buluştu... "Güzel bir ülke kurmak mümkün"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Uğur Dündar'a çağrı!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, duayen gazeteci Uğur Dündar'a ...
İzmir'de jandarmadan kumar baskını!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri daha önce mühürlenen 3 işletmede ...
Başkan Sengel'den yeni yıl öncesi ikramiye müjdesi
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, yeni yıl öncesinde ...
 
Bornovalı çiftçiye 10 bin fidan
Bornova Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan ve tarımla uğraşan vatandaşlara ...
Erdoğan'ın o yetkisi iptal edildi
Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı'na kamu idareleri ile özel bütçeli idarelere ...
Konserve balıklardan kötü haber!
Çukurova Üniversitesi'nde 7 üreticiye ait 33 farklı ton balığı markası ...
 
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde protesto: "Onların ayıbı olarak tarihe not düşecek"
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün, Torbalı ve Karabağlar'da görevli iki aile ...
AVM'de acı kaza: Mağaza müdürü merdiven boşluğundan düşüp öldü
İzmir'de iş yerinin bulunduğu alışveriş merkezinin 1'inci katındaki merdiven ...
Deniz Poyraz davasında karar çıktı
HDP İzmir İl Binası'nda Deniz Poyraz'ı tabancayla öldüren Onur Gencer'in ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri